Beroepen.nl » Wft – Wet Financieel Toezicht » Wft Hypothecair en consumptief krediet

Wft Hypothecair en consumptief krediet

wet op financieel toezicht

De Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt het voor medewerkers van banken, kredietverstrekkers en bijvoorbeeld verzekeraars verplicht om zich eens in de zoveel tijd bij te laten scholen. Zo blijven zij op de hoogte van de laatste regels en richtlijnen binnen hun vakgebied. Deze bijscholing wordt aangeboden in verschillende modules, startend bij de Wft Basis-module. Afhankelijk van je beroep kun je kiezen om de Wft Hypothecair Krediet- en de Wft Consumptief Krediet-module te volgen. 

Het volgen van de Wft Hypothecair en consumptief krediet-module is bijvoorbeeld interessant voor mensen die werkzaam zijn als hypotheekadviseur, of als adviseur op het gebied van kleinere persoonlijke leningen en kredieten. De Wft Hypothecair en consumptief krediet-module stelt je in staat om consumenten op verantwoorde wijze te adviseren. Aan de ene kant probeer je te voldoen aan de behoefte van de consument. Aan de andere kant bescherm je deze tegen financiële problemen in de toekomst. Op deze pagina lees je er meer over. 

WFT Hypothecair Krediet *aanrader

De erkende cursus WFT Hypothecair Krediet van Laudius bereidt jou uitstekend voor op het officiële examen. Gedurende de thuisstudie maak je kennis met hypotheken en registergoederen, je verdiept je in de wet- en regelgeving rondom hypotheken en je bekijkt de belastingregels voor het kopen of verkopen van een woning. Na afronding ben jij in staat hypotheekaanvragers te adviseren!

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Werkwijze bij Wft Hypothecair en consumptief krediet opleiding 

De Wft Hypothecair en consumptief krediet opleiding kun je vanuit huis volgen. De cursus neemt circa twee maanden in beslag en wordt afgesloten met een centraal examen. Er zijn in Nederland verschillende locaties waar deze examens aangeboden worden. In plaats van e-learning kan ook een cursus op locatie overwogen worden. Dit is vaak echter lastiger te organiseren naast je bestaande baan. 

Houd er rekening mee, dat het Wft Hypothecair en consumptief krediet certificaat wat je na het afronden van een opleiding ontvangt niet oneindig geldig is. De geldigheid van het diploma is gelijk aan de looptijd van de PE-periode waarbinnen de opleiding wordt afgerond. Na deze periode zal je de kennis over de verschillende onderwerpen opnieuw moeten aantonen. 

Inhoud van deze opleidingen 

Het studieprogramma van de Wft Hypothecair krediet opleiding is gericht op alles rondom de woning- en hypotheekmarkt, losse hypotheekproducten, de Nationale Hypotheek Garantie, belastingen en bijvoorbeeld het verstrekkingsproces rond een hypothecair krediet. Ook wordt meer verteld over erven en schenken rond de aankoop van een woning en hetgeen dit kan betekenen voor een woningzoekende die je in de toekomst moet adviseren. 

Bij de Wft Consumptief krediet opleiding zoom je in op de verschillende soorten consumentenkrediet. Evenals dat wordt ingegaan op werving en advies bij consumptieve kredieten, de aanvraag en beoordeling hiervan, enzovoorts. Ook het beheer van consumptieve kredieten komt bij deze opleiding aan bod. 

Aanbieders van Wft opleidingen in Nederland 

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van opleidingen rondom de diverse Wft modules. Bij deze opleidingen dien je altijd de Wft Basis-module af te ronden. Na afronding van deze module kun je een of meerdere van de specialisaties volgen. Deze specialisaties nemen bij de meeste aanbieders enkele maanden in beslag. NIBE-SVV is een gerenommeerd aanbieder van opleidingen rond de Wft, evenals Lindenhaeghe en NTI. 

Tip: informeer bij je werkgever of de kosten voor het volgen van de Wft opleiding vergoed worden. Een werkgever heeft er immers baat bij dat je de kennis over deze onderwerpen op peil houdt. 

Veelgestelde vragen over Wft hypothecair en consumptief krediet

Regelmatig stellen bezoekers vragen over de opleidingen Wft Hypothecair en consumptief krediet. Waar kun je deze opleidingen bijvoorbeeld behalen en hoe zit het met de geldigheidsduur hiervan? Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden over deze opleidingen. Mocht je zelf nog een vraag hebben, dan kun je deze achterlaten in de reacties onderaan het artikel.

Hoe behaal ik mijn Wft hypothecair krediet?

Je behaalt de Wft hypothecair krediet opleiding door eerst de Wft Basis-module te volgen. Er zijn diverse aanbieders van deze opleidingen. Naast Wft Hypothecair krediet kun je ook de opleiding Wft Consumptief krediet volgen.

Waar kan ik de Wft opleidingen volgen?

Bekende Nederlandse aanbieders van Wft opleidingen zijn NIBE-SVV, Lindenhaeghe en NTI. Op de websites van deze partijen vind je meer informatie over de inhoud van de diverse Wft opleidingen.

Waar kan ik de Wft cursus of thuisstudie volgen?

NIBE-SVV, Lindenhaeghe en NTI zijn partijen die de Wft cursus als thuisstudie aanbieden. Vaak kun je er ook voor kiezen om een module klassikaal te volgen. Het examen is altijd op locatie.

Hoe diploma Wft Consumptief krediet halen?

Nadat je een opleiding gevolgd hebt over het Wft Consumptief krediet, kun je hier een examen voor afleggen. Dit examen vindt altijd op fysieke locatie plaats.

Welke andere Wft modules en diploma’s zijn er?

Er wordt altijd gestart met de Wft Basis-module. Vervolgens kun je een of meerdere van de acht verdiepende Wft modules volgen, afhankelijk van je beroep.

WFT Hypothecair Krediet *aanrader

De erkende cursus WFT Hypothecair Krediet van Laudius bereidt jou uitstekend voor op het officiële examen. Gedurende de thuisstudie maak je kennis met hypotheken en registergoederen, je verdiept je in de wet- en regelgeving rondom hypotheken en je bekijkt de belastingregels voor het kopen of verkopen van een woning. Na afronding ben jij in staat hypotheekaanvragers te adviseren!

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Meer over Wft

Wet Financieel Toezicht
Wft Basis
Wft Zorg
Wft Inkomen & Pensioen
Wft Hypothecair en consumptief krediet
Wft Vermogen
Wft Schade Zakelijk & Particulier

Wft Hypothecair of Consumptief Krediet Opleiding volgen?

Waar kun je de opleiding Wft Hypothecair of Consumptief Krediet volgen? Kijk bij de volgende aanbieders:

  1. Laudius – WFT Hypothecair Krediet (v.a. 179,- )

Heb je vragen over Wft Hypothecair en consumptief krediet?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Wft Hypothecair en consumptief krediet', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren