Beroepen.nl » Wft – Wet Financieel Toezicht » Wft Zorg

Wft Zorg

wet op financieel toezicht

Bij het zoeken naar vacatures in de financiële sector kom je vaak al snel “Wft-diploma verplicht” tegen. Deze diploma’s en certificaten worden in verschillende soorten aangeboden. Je start met het diploma voor Wft Basis, om vanuit daar een of meerdere specialisaties te behalen. Een voorbeeld van zo’n specialisatie is Wft Zorg. Wat verstaat men onder Wft Zorg? Wat is de Wft? In dit artikel lees je er meer over. 

Wat is Wft Zorg? 

Wft staat voor Wet op financieel toezicht. Het maakt het voor banken en bijvoorbeeld verzekeraars verplicht om geschoold personeel aan te nemen voor hun dienstverlening. Een verkeerd advies van een verzekerings- of hypotheekadviseur kan immers grote gevolgen hebben. Zowel voor een klant, als voor de bank of verzekeringsmaatschappij zelf. Zoals reeds werd aangehaald is Wft Basis de belangrijkste opleiding die gevolgd kan worden. 

Nadat je Wft Basis behaald hebt, kun je de specialisatie Wft Zorg volgen. Wft Zorg doet wellicht vermoeden, alsof dit iets te maken heeft met zorgverlening. Dat is echter niet het geval! Wft Zorg wordt ook wel Wft Zorgverzekeringen genoemd, wat duidelijk omschrijft wat Wft Zorg is. Met deze opleiding richt je jezelf op de financiering van de medische zorg in Nederland. Je leert meer over zorgverzekeringen en de bekostiging van zorgvoorzieningen. 

Bij een opleiding voor het behalen van je Wft Zorg-diploma leer je meer over de opbouw van zorgverzekeringen, de dekking die geboden wordt en de beperkingen die deze dekking kent. Deze kennis gebruik je onder meer om klanten van een verzekeraar van passend advies te voorzien.  

Wft Zorg certificaat of diploma behalen 

Om als expert of adviseur advies te mogen geven aan klanten, dien je een Wft Zorg certificaat of diploma te behalen. Er zijn verschillende opleidingsinstituten in Nederland, die je deze mogelijkheid aanbieden. In de meeste gevallen volg je een opleiding naast je bestaande baan. Je hebt hierbij de keuze uit klassikale lessen en een online opleiding. Het examen wordt vaak op een centrale locatie georganiseerd. Houd er rekening mee, dat je voor het behalen van je Wft Zorg diploma eerst het Wft Basis diploma nodig hebt. Ook deze opleiding kun je bij verschillende organisaties behalen. 

Houd er rekening mee, dat er twee soorten diploma’s zijn rond de Wft. Je kunt een vast diploma behalen, zonder geldigheidsduur. Daarnaast kun je verschillende PE-diploma’s behalen om je kennis te actualiseren. Deze PE-diploma’s zijn maximaal drie jaar geldig, gedurende de PE-periode. Houd er rekening mee, dat deze PE-periodes vaststaan. De drie jaar starten dus niet op het moment dat je de opleiding hebt afgerond. Het is verstandig een opleiding zo vroeg mogelijk in deze PE-periode te volgen.

WFT Basis *aanrader

Als financieel adviseur ben je verplicht om over een bepaalde basisdeskundigheid te beschikken. Zo kun je aantonen dat je kennis hebt van de verschillende financiële producten en mensen van een goed advies kunt voorzien. De erkende cursus WFT Basisdeskundigheid leidt je op voor dit diploma en biedt je een stevige basis om een mooie carrière op het gebied van financieel advies te starten.

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Wft Basis

WFT Adviseur Basis

Deze opleiding is verplicht voor nagenoeg iedereen die werkzaam is in de financiële branche.

Veelgestelde vragen over Wft Zorg 

Er worden regelmatig vragen gesteld over Wft Zorg en het behalen van een Wft Zorg diploma. Wat komt hierbij kijken? Is het behalen van zo’n diploma of bijvoorbeeld Wft Zorg certificaat verplicht voor medewerkers van een verzekeraar? Onderstaand vind je het antwoord op vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Mocht het antwoord op een vraag die jij hebt hier nog niet bij staan, dan kun je deze achterlaten in de reacties onder het artikel.

Waar staat Wft Zorg voor?

Wft Zorg is eigenlijk een afkorting van Wft Zorgverzekering. In deze opleiding leer je meer over de dekking van zorgverzekeringen, de beperkingen in deze dekking, etc. Het helpt je klanten te adviseren.

Hoe kan ik mijn Wft Zorg certificaat halen?

Er zijn in Nederland diverse opleidingsinstituten die je de mogelijkheid bieden je Wft Zorg certificaat te behalen. Je kunt dit middels klassikale lessen doen, maar bijvoorbeeld ook middels thuisstudie.

Waar moet ik mijn Wft Zorg diploma doen?

Je Wft Zorg diploma halen kan bij verschillende organisaties. Deze bieden vaak een examen aan op centrale locaties. Je kunt lessen klassikaal volgen, of thuis online. Volg de studie naast je baan.

Wat kost het behalen van Wft Zorg diploma?

Het behalen van het Wft Zorg diploma kost vaak een paar honderd euro. In sommige gevallen worden de kosten hiervan vergoed door je werkgever. Zo houd je jouw kennis up-to-date.

Voor wie is de Wft Zorg bedoeld?

De Wft Zorg opleiding is bedoeld voor mensen die in de financiële sector werkzaam zijn, in het bijzonder bij verzekeraars. Na het afronden van de Wft Zorg opleiding mag je klanten adviseren bijv. mbt zorgverzekeringen.

Heb je vragen over Wft Zorg?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Wft Zorg', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren