Cursus zakelijk Engels

cursus zakelijk engels

Steeds meer ondernemers doen zaken met buitenlandse bedrijven en klanten. Engels is een wereldtaal, en dan ook onmisbaar bij het onderhouden van buitenlandse zakelijke contacten. De cursus zakelijk Engels gaat dieper in op het professioneel Engels spreken en schrijven. Je leert goed communiceren en corresponderen op zakelijk niveau. Hiermee verdwijnt de Nederlandse uitspraak en kom je serieuzer en professioneler over.

Business Engels *aanrader

Werk je voor een internationaal bedrijf, of wil je met je eigen bedrijf de grens over gaan, en beschik je al over een goede basiskennis van de Engelse taal? Dan is deze cursus perfect voor jou! De cursus Business Engels leidt op voor een veelzijdig diploma en leert je alles wat je nodig hebt om op internationaal niveau zaken te doen.

  • v.a. 449,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

[show-springest-rss-feed url=”https://www.springest.nl/talen-cultuur/zakelijk-engels.rss” ignore=”” maxitems=10]

Voor wie is de cursus zakelijk Engels?

De cursus zakelijk Engels is voor iedereen die professioneel en op een hoger niveau Engels wil leren spreken en schrijven. Bedrijven die veel internationale contacten hebben vinden een werknemer met een diploma zakelijk Engels een echte meerwaarde hebben. Ben je zelfstandig ondernemer, dan biedt de cursus zakelijk Engels de mogelijkheid om je werkgebied buiten de landsgrenzen uit te breiden. Deze cursus is geschikt alle volwassenen, er is geen specifieke vooropleiding vereist.

De cursus zakelijk Engels is ook zeer geschikt voor receptionistes, secretaresses, telefonisten, chauffeurs of andere beroepsgroepen die veel in aanraking komen met de andere taal. De cursus is niet alleen ideaal om de huidige kennis uit te breiden, maar ook om na te denken over een eventuele carrièreswitch.

Cursus zakelijk Engels online of klassikaal

De cursus zakelijk Engels online wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen. Leren in je eigen omgeving wanneer het jou uitkomt, deze cursus is goed in te passen in een druk programma. De cursus zakelijk Engels klassikaal wordt eerder gekozen door mensen die moeite hebben met discipline. Thuis studeren vraagt een dagelijkse tot wekelijkse discipline. De klassikale cursus is naar verhouding duurder, bovendien ben je gebonden aan bepaalde dagen en tijdstippen. Wel ontvang je direct feedback van de docent. De cursus zakelijk Engels online hanteert een online leeromgeving met persoonlijke begeleiding door mentoren. Dankzij de afwisseling in de lesstof blijft de online cursus uitdagen en motiveren.

De studieduur varieert van 6 maanden tot 12 maanden. Daarnaast zijn er kortdurende cursussen of opleidingen die uitgebreid kunnen worden.

Leren op mbo- en hbo-niveau

De cursus zakelijk Engels is te volgen op mbo 2 niveau. Hiervoor is geen vooropleiding vereist, iedereen kan deelnemen aan de cursus. Wel is belangrijk dat je affiniteit hebt met de Engelse taal. Veel basisscholen en middelbare scholen geven standaard Engelse les. Dit vormt dan ook de basis voor de opleiding zakelijk Engels. Wie nog nooit een woord Engels heeft gesproken of geschreven, kan veel moeite hebben met deze cursus.

De opleiding zakelijk Engels op hbo-niveau vereist een vooropleiding op mbo-niveau of voldoende basiskennis van de Engelse taal. Daarnaast is het belangrijk dat je erg gemotiveerd bent en voldoende inzet toont. Ook de hbo-opleiding behandelt de mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in het Engels. Met deze opleiding zit je op het B2-C1 niveau van het Europees referentiekader. Dit is een internationale erkende standaard dat gebruikt wordt voor het taalniveau aanduiding. Eindniveau B2 staat voor onafhankelijke gebruiker met een vloeiende woordenschat. Eindniveau C1 staat gelijk aan een gevorderde gebruiker en is het op een na hoogste niveau. De niveau aanduiding wordt op het certificaat vermeld. De opleiding zakelijk Engels op hbo-niveau is te volgen via een online leeromgeving of klassikaal.

Om zakelijk Engels beter te begrijpen is het handig om de basiskennis Engels onder de knie te hebben. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk om eerst een basiscursus Engels te volgen, waarbij je de nodige voorkennis opdoet. Ook studiebegeleiding tijdens de cursus Engels is een goede optie.

Inhoud van de cursus zakelijk Engels

De cursus zakelijk Engels bestaat uit meerdere modules, zowel op mondeling als schriftelijk gebied. De cursus behandelt het maken van afspraken of het voeren van een zakelijk telefoongesprek. Omdat veel bedrijven direct in contact komen met buitenlandse zakenrelaties, leer je tijdens de cursus hoe je deze relaties op een zakelijke manier ontvangt. Ook het voeren van zakelijke-, sales- en sociale gesprekken komen aan bod. De uitspraak is hierbij erg belangrijk, vooral binnen de zakelijke wereld. Administratieve handelingen als het opstellen van een offerte, een e-mail schrijven of een zakelijke brief opstellen behoren tot de schriftelijke vaardigheden. Ook leer je om presentaties en rapportages in het Engels op te stellen. Bij de schriftelijke module wordt veel aandacht besteed aan de juiste spelling en grammatica.

Theorie en praktijk

De schriftelijke module bestaat uit veel theorie, waarbij je zelf aan de slag gaat met het opstellen van brieven, offertes of presentaties. De mondelijke module betreft de uitspraak van het zakelijk Engels. Binnen de online cursus oefen je dit door het inspreken van woorden en zinnen. Bij de klassikale cursus of opleiding worden theorie en praktijk direct toegepast.

Officieel mbo- of hbo-examen

Na het voltooien van de cursus zakelijk Engels volgt een officieel mbo- of hbo-examen. Bij het goed afleggen van het examen ontvang je een certificaat zakelijk Engels. Het examen kan eventueel een officieel Cambridge English examen zijn, internationaal erkend door het Business English Certificate Vantage. De opleiding wordt, afhankelijk van de cursus zelf, afgerond met een mondeling en praktijkgericht examen. Bij het mondeling examen voer je een zakelijk Engels gesprek. Het praktijkexamen bestaat uit een toetsing van de schrijfvaardigheid en kennis van het zakelijk Engels tekstbegrip. Wie niet mee wil of kan doen aan het examen, kan een certificaat van deelname aanvragen.

Na de cursus

Na het afronden van de cursus zakelijk Engels (of cursus business Engels) ben je in staat om kennis te maken met buitenlandse zakenrelaties, zakelijke gesprekken te voeren en afspraken te maken. Een telefonisch zakelijk gesprek verloopt moeiteloos, net als de schriftelijke communicatie.

Wil jij zakelijk Engels leren? Met een certificaat of diploma zakelijke communicatie Engels ben je niet alleen beter in staat om je zakelijke contacten uit te breiden en te onderhouden, ook maak je meer kans bij sollicitaties. Veel bedrijven investeren graag in medewerkers die veel kennis hebben van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Kosten cursus zakelijk Engels

De kosten voor een cursus of opleiding zakelijk Engels varieert, afhankelijk van het niveau, opleidingsduur en aanbieder. Een online cursus kost gemiddeld €200 tot €800, een klassikale cursus €1000 tot €1500. Hier komt vaak nog examengeld bij. De officiële opleiding zakelijk Engels is belast met cursusgeld, dat betaald wordt door iedereen vanaf 18 jaar.

Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar wanneer de cursus gericht is op het huidige of toekomstige beroep. In sommige gevallen betaalt de werkgever, die profiteert van een aantrekkelijke fiscale regeling.

Business Engels *aanrader

Werk je voor een internationaal bedrijf, of wil je met je eigen bedrijf de grens over gaan, en beschik je al over een goede basiskennis van de Engelse taal? Dan is deze cursus perfect voor jou! De cursus Business Engels leidt op voor een veelzijdig diploma en leert je alles wat je nodig hebt om op internationaal niveau zaken te doen.

  • v.a. 449,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Plaats een reactie