Beroepen.nl » Wft – Wet Financieel Toezicht » Wft Schade Particulier & Zakelijk

Wft Schade Particulier & Zakelijk

wet op financieel toezicht

Personen werkzaam binnen de financiële sector krijgen vrijwel zeker te maken met de Wft. Wft is een afkorting van Wet op het Financiële Toezicht. Iedere partij die zich binnen de financiële sector bevindt, zoals banken en verzekeraars, staat onder toezicht van een centrale autoriteit. Op deze manier wordt voorkomen dat er gefraudeerd wordt, dat het geld dat particulieren bij een bank opslaan misbruikt wordt, enzovoorts. Voor mensen die als financieel adviseur werken is het verplicht om de opleiding Wft Basis te behalen. Na deze opleiding kun je voor een van de acht specialisaties kiezen. Wft Schade Particulier en Zakelijk zijn hier voorbeelden van. 

Op deze pagina lees je meer over hetgeen Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk inhoudt. Wanneer moet je deze opleidingen behalen? Wie biedt een opleiding aan? Het zijn vragen waarop we je op deze pagina antwoord proberen te geven.  

WFT Schadeverzekeringen *aanrader

De erkende cursus WFT Schadeverzekeringen van Laudius bereidt jou uitstekend voor op het officiële examen. Gedurende de thuisstudie leer je risico's in kaart te brengen en hierbij een vertaling te maken naar verzekeringsoplossingen. Na afronding van deze opleiding beschik je over vaardigheden en competenties om succesvol te adviseren bij de verkoop van schadeverzekeringen.

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Wat is Wft Schade Particulier? 

De opleiding Wft Schade Particulier is een specialisatie, welke gevolgd kan worden na het afronden van de opleiding Wft Basis. Zonder deze basisopleiding is het niet mogelijk om aan een specialisatie te beginnen. Naast de term Wft Schade Particulier wordt ook de term Wft Schadeverzekeringen Particulier regelmatig gebruikt. Het geeft beter aan voor wie deze opleiding interessant kan zijn: personen die bij verzekeraars werken, waar schadeverzekeringen worden aangeboden. Het gaat hier specifiek om verzekeringen voor particulieren.

Voorbeelden van schadeverzekeringen zijn de verzekeringen tegen brand, aansprakelijkheid, schade aan voertuigen, enzovoorts. Tijdens de opleiding Wft Schade Particulier leer je hier meer over. 

Wat is Wft Schade Zakelijk? 

Naast de opleiding Wft Schade Particulier wordt ook de opleiding Wft Schade Zakelijk aangeboden. Net als voor de opleiding over particuliere verzekeringen, geldt ook voor deze verzekering dat we deze ook kennen als Wft Schadeverzekeringen Zakelijk. Zoals de naam al doet vermoeden, richt men zich bij deze opleiding specifiek op zakelijke verzekeringen. Beide opleidingen worden aangeboden op het niveau van mbo. Houd er rekening mee, dat de basisopleiding op het niveau van hbo wordt aangeboden. 

Qua inhoud komt de opleiding Wft Schade Zakelijk enigszins overeen met de opleiding voor particuliere schadeverzekeringen. Ditmaal worden brandverzekeringen, autoverzekeringen en bijvoorbeeld aansprakelijkheidsverzekeringen vanuit een zakelijk perspectief bekeken. 

Geldigheidsduur Wft Schade Particulier & Zakelijk 

Is het je gelukt om het diploma te behalen voor de modules Wft Schade Particulier en Zakelijk? Een fijn moment, nadat je de opleiding hebt afgerond! Houd er hierbij echter rekening mee, dat het diploma een beperkte geldigheidsduur heeft. De geldigheidsduur is afhankelijk van het moment binnen een zogenaamde PE-periode waarop je het diploma behaalt. Een PE-periode duurt drie jaar. Dit betekent dat het diploma maximaal drie jaar geldig is. 

Na deze PE-periodes wordt de inhoud van de Wft module gewijzigd. Het kan betekenen dat een werkgever je vraagt om de opleiding opnieuw te volgen, zodat je de kennis over schadeverzekeringen voor particulieren en zakelijke partijen op kunt frissen. Op internet vind je hoe deze PE-periodes precies lopen. Het loont om deze modules te behalen in het eerste deel van zo’n PE-periode. 

Veelgestelde vragen over Wft Schade Particulier & Zakelijk 

Het is soms niet volledig duidelijk wat men van de opleidingen Wft Schade Particulier & Zakelijk mag verwachten. Voor wie zijn deze opleidingen interessant? Moet je de opleiding altijd op locatie volgen, of kun je kiezen voor thuisstudie? Hoe zit het met de geldigheidsduur van de diploma’s die je bij een Wft opleiding behaalt? We hebben het antwoord op de vragen die ons het meest gesteld worden alvast voor je op een rijtje gezet. Mocht je zelf nog een vraag hebben die op dit onderwerp aansluit, dan kun je deze onderaan de pagina achterlaten.

Hoe behaal ik mijn Wft Schade Zakelijk?

Je Wft Schade Zakelijk behaal je via een van de opleidingsinstituten die cursussen aanbieden over dit onderwerp. Het examen kan op verschillende locaties uitgevoerd worden.

Waar kan ik de Wft opleidingen volgen?

Vaak kun je een Wft opleiding zowel op locatie, als middels een thuisstudie volgen. Een thuisstudie is prettig, wanneer je naast de opleiding blijft werken. Het examen vindt op een fysieke locatie plaats. Je vindt op deze pagina een overzicht van aanbieders!

Waar kan ik de Wft cursus of thuisstudie volgen?

Verschillende opleidingsinstituten bieden de Wft cursus aan. Zij doen dit zowel op fysieke locaties, als ook in de vorm van een thuisstudie. Je bent circa 50 tot 100 uur kwijt aan deze thuisstudie. Bekijk het complete aanbod hierboven!

Hoe diploma Wft Schade Zakelijk halen?

Nadat je de cursus voor de Wft Schade Zakelijk hebt gevolgd, kun je het diploma op een fysieke locatie behalen. Er zijn diverse locaties waar deze examens gehouden worden.

Welke andere Wft modules en diploma’s zijn er?

In totaal zijn er acht specialisaties of Wft modules waarvoor je een diploma kunt behalen, naast de Wft Basis-opleiding. Wft Schade Zakelijk en Wft Schade Particulier zijn twee voorbeelden van deze modules. Je vindt het complete aanbod aan modules en diploma’s rechts op deze pagina!

WFT Schadeverzekeringen *aanrader

De erkende cursus WFT Schadeverzekeringen van Laudius bereidt jou uitstekend voor op het officiële examen. Gedurende de thuisstudie leer je risico's in kaart te brengen en hierbij een vertaling te maken naar verzekeringsoplossingen. Na afronding van deze opleiding beschik je over vaardigheden en competenties om succesvol te adviseren bij de verkoop van schadeverzekeringen.

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Heb je vragen over Wft Schade Particulier & Zakelijk?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Wft Schade Particulier & Zakelijk', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren