Beroepen.nl » Wft – Wet Financieel Toezicht » Wft Vermogen

Wft Vermogen

wet op financieel toezicht

Start je in de financiële sector? In dat geval heb je wellicht niet eerder van Wft gehoord. Waar staat dit voor? Wat bedoelt men met het Wft Vermogen? Moet ik een opleiding volgen op dit gebied om als financieel adviseur te mogen werken? Het zijn vragen waarop je in dit artikel een antwoord vindt. Snel gezegd staat Wft voor Wet op het financiële toezicht. Deze wet regelt dat het gros van de financiële instellingen in Nederland onder toezicht staat van een centrale organisatie. Op deze manier kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat banken frauderen, dat hypotheken worden verstrekt aan mensen die deze lasten helemaal niet kunnen dragen, enzovoorts. Ook als financieel adviseur krijg je te maken met de Wft. 

De Wft Vermogen is specifiek bedoeld voor adviseurs op het gebied van vermogensbeheer. Ook partijen die zelf vermogen beheren vallen onder de Wft Vermogen. Lees snel verder om te zien wat de Wft Vermogen voor jou betekent. 

Opleiding voor Wft Vermogen 

Tijdens de Wft opleiding leer je meer over de huidige wet- en regelgeving op het gebied van financiële dienstverlening. Ook wordt ingegaan op de werking van het bank- en verzekeringswezen en het toezicht wat men op deze markt houdt. Over het algemeen wordt vereist dat je de opleiding Wft Basis succesvol hebt afgerond. Vanuit dit startpunt kun je vervolgens een vervolgopleiding volgen, waarvan Wft Vermogen een voorbeeld is. Tijdens deze opleiding, welke vaak enkele maanden duurt leer je meer over het werk van een financieel adviseur op het gebied van vermogens en over het vermogensbeheer zelf. 

WFT Vermogen *aanrader

De erkende cursus WFT Vermogen van Laudius bereidt jou uitstekend voor op het officiële examen. Gedurende de thuisstudie leer je klanten adviseren op het gebied van vermogensopbouw en nabestaanden- en oudedagsvoorzieningen. Na afronding van deze opleiding beschik je over vaardigheden en competenties om een correct adviesgesprek te kunnen voeren.

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Opleiding Wft Vermogen

Hoffelijk | € 249 | Niveau: none | Beoordeling: 9,2 (18 ervaringen)Logo van Hoffelijk
De digitale opleiding Wft Vermogen van Hoffelijk helpt je om van A tot Z snel en makkelijk je modulecertificaat Wft Vermogen te halen. Wij bieden je met onze stap-voor-stap opleiding dé manier om zeker te slagen voor je Wf…

Lees meer

5 WFT Vermogen Oefenexamens 2021/2022

ToetsJeKennis.nl | € 29,95 | Niveau: mbo | Beoordeling: 6,7 (15 ervaringen)Logo van ToetsJeKennis.nl
Op ToetsJeKennis.nl vind je veel betere oefenexamens WFT Vermogen dan die van je opleider. Je krijgt namelijk 235 verschillende examenvragen in 5 Oefenexamens die aansluiten op de toetstermen van 1 april 2021. Doelgroep De…

Lees meer

Wft Vermogen - Klassikale examentraining en examen op één dag (excl. Digitaal zelfstudiepakket)

Dukers & Baelemans | Klassikaal | € 297 | Niveau: none | Max. deelnemers: 14 | Tijdsduur: 1 dag | Beoordeling: 10,0 (1 ervaring)Logo van Dukers & Baelemans
Optimale voorbereiding op jouw Wft examen en daarna direct examen doen. Let op: Om je voor te bereiden op de examentraining is het nodig het digitale zelfstudiepakket te doorlopen. Na de examentraining is er een korte pauz…

Lees meer

Tip: kijk ook eens naar de andere specialisaties die je op het gebied van de Wft kunt behalen. Vermogen is hier slechts een voorbeeld van. Door ook andere onderdelen te volgen kun je de kennis over de markt en de diverse beroepen binnen de financiële sector vergroten. 

Noodzaak van de Wft-opleiding Vermogen 

In de basis is de Wft-opleiding Vermogen niet verplicht. De meeste werkgevers zullen echter wel van je eisen, dat je deze opleiding afrondt alvorens je aan de slag gaat als adviseur. Daarbij kan het volgen van deze opleiding interessant zijn, wanneer je al werkzaam bent op het gebied van vermogensbeheer. De Wft Basis-opleiding is wel verplicht als je aan de slag gaat als financieel adviseur. Deze opleiding wordt normaliter aangeboden op het niveau van hbo. 

Houd er rekening mee, dat een Wft diploma over het algemeen niet langer dan drie jaar geldig is. Het gaat hierbij om de zogenaamde PE-periode. Na deze PE-periode wordt de inhoud van de cursussen opnieuw samengesteld en kan gevraagd worden om de opleiding opnieuw te volgen. Online vind je hoe deze PE-periodes exact lopen. 

Veelgestelde vragen over Wft Vermogen 

Het is soms best onduidelijk, wat je kunt verwachten van de opleiding Wft Vermogen. Is deze opleiding verplicht? Is het belangrijk om deze opleiding te behalen als ik aan de slag ga als financieel adviseur? Heb ik naast deze opleiding ook een andere opleiding op het gebied van de Wft nodig? Onderstaand hebben we de vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp alvast voor je op een rijtje gezet. Stel je eigen vragen in het veld onder dit document!

Wat is het Wft Vermogen?

Wft Vermogen is een onderdeel van de cursussen die worden aangeboden op het gebied van de Wft. Het is een van de specialisaties die je kunt behalen nadat je de Wft Basis-opleiding afgerond hebt.

Hoe behaal ik mijn Wft Vermogen?

Je Wft Vermogen behalen doe je bij een hierin gespecialiseerde organisatie. Lessen kunnen klassikaal gevolgd worden of middels thuisstudie. Het examen vindt op verschillende plekken plaats.

Waar kan ik de Wft opleidingen volgen?

Er zijn verschillende instanties die de Wft-opleiding Vermogen aanbieden. Je kunt het examen na afloop van deze opleiding op verschillende plaatsen behalen. De stof verschilt per PE-periode.

Waar kan ik de Wft cursus of thuisstudie volgen?

Je kunt de Wft cursus voor vermogensbeheer ook als thuisstudie volgen. Er zijn verschillende partijen die dit aanbieden. Soms wordt thuisstudie gecombineerd met klassikale lessen. Bekijk ons complete overzicht hierboven!

Welke andere Wft modules en diploma’s zijn er?

Iemand start met de Wft module Basis. Nadat deze opleiding behaald is, kun je voor een of meerdere van de acht modules/specialisaties kiezen. Wft Vermogen is hier een voorbeeld van. Rechts op 1deze pagina kun je alle modules en diploma’s vinden inclusief meer informatie

WFT Vermogen *aanrader

De erkende cursus WFT Vermogen van Laudius bereidt jou uitstekend voor op het officiële examen. Gedurende de thuisstudie leer je klanten adviseren op het gebied van vermogensopbouw en nabestaanden- en oudedagsvoorzieningen. Na afronding van deze opleiding beschik je over vaardigheden en competenties om een correct adviesgesprek te kunnen voeren.

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Heb je vragen over Wft Vermogen?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Wft Vermogen', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren