Beroepen.nl » Dit zijn de 11 ideale thuiswerk beroepen
Beroepen Blog

Dit zijn de 11 ideale thuiswerk beroepen

thuiswerk beroepen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor thuiswerken. Dit is ook niet zo gek, want thuiswerken bied je veel voordelen. Zo kun je zelf je werktijden indelen, heb je geen baas en ben je lekker thuis.

Thuiswerken is ideaal als je geen zin hebt in vast werk buitenshuis of als je al een vaste baan hebt en nog wat extra’s wilt bijverdienen. Ben jij iemand die thuiswerken wel ziet zitten? Overweeg dan eens een van de volgende beroepen.

Tekstschrijver / copywriter

Een tekstschrijver of copywriter schrijft teksten in opdracht van klanten. Dit zijn teksten voor websites, blogs, magazines, kranten, folders of brochures. Als tekstschrijver krijg je je instructies meestal per e-mail, telefonisch of via Skype. Aangezien je voornamelijk online met je klanten communiceert, maakt het niet uit vanuit waar je de teksten schrijft. Dit kan dus in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Het belangrijkste is dat jouw artikelen aan de wensen van de klant voldoen.

Vertaler

Heb jij een echte talenknobbel? En kun je een of meerdere talen vloeiend spreken en foutloos schrijven? Dan past het beroep vertaler perfect bij jou.  Als vertaler zet je een tekst om van de ene naar de andere taal. Zo herschrijf je een Nederlandse tekst naar een Engelse of Duitse tekst. Het werk van vertaler kun je perfect thuis doen. Als vertaler onderhoud je telefonisch contact met je klanten of via e-mail, Skype of FaceTime.

Virtueel assistent

Als virtueel assistent(e) ondersteun je een zelfstandig ondernemer (ZZP’er), zodat hij of zij de controle blijft houden. Je ontzorgt de ondernemer en voert taken uit waar hij of zij geen tijd voor heeft. Zo houd je de agenda bij, maak je nieuwe afspraken voor potentiële klanten en onderhoud je de website. Als virtueel assistent heb je een zeer breed takenpakket. De taken zijn weer afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden en interesses.

Boekhouder

Ben je gek op cijfertjes? Dan kun je als boekhouder heel goed vanuit je eigen huis werken. Het enige dat je nodig hebt is een computer en internet. Vervolgens houd je de boekhouding online bij voor je klanten. Je voert declaraties en bonnen in en doet belastingaangiftes. Natuurlijk ben je niet continu met cijfertjes bezig. Zo beantwoord je ook telefoontjes en e-mails van klanten. Om boekhouder te worden, is het belangrijk de cursus of opleiding boekhouden te hebben gevolgd.

Gewichtsconsulent

Ben je sociaal en vind je het leuk om mensen advies te geven over een gezondere levensstijl? Dan past het beroep van gewichtsconsulent uitstekend bij jou. Het voordeel is dat dit een zelfstandig beroep is. Je kunt het dus vanuit je eigen huis uitoefenen. Dit kan zelfs online. Zo kun je klanten adviezen geven via Skype of per e-mail. Iedere klant is weer uniek en heeft een eigen verhaal. Hierdoor is het beroep van een gewichtsconsulent zeer veelzijdig en verveelt het nooit.

Illustrator

Maak je de mooiste tekeningen? En teken of schilder je het liefst de hele dag door? Kies dan voor een beroep als illustrator. Dit is een baan die je heel goed vanuit je eigen huis kunt doen. Natuurlijk moet je wel goed weten wat de klant wil. Soms heb je dan ook een afspraak buiten de deur, maar dit kan vaak ook via Skype, FaceTime, telefonisch of per e-mail. Als illustrator word je altijd beoordeeld op het eindresultaat. Als de klant tevreden is, zullen er al snel meer volgen.

Life coach

Geef je graag adviezen? En vind je het leuk om mensen te helpen? Dan past een baan als life coach wellicht bij jou. Life coach is een zeer divers beroep. Zo help je mensen met diverse soorten problemen. Ieder mens is weer anders en heeft een uniek probleem. Zo kun je mensen begeleiden die niet goed weten welk beroep bij hun past, niet voor zichzelf op kunnen komen of over zich heen laten lopen. Als life coach begeleid je mensen om hun leven in positieve zin te veranderen. Je reikt ze handvatten aan om hun eigen leven weer in handen te nemen, hun talenten te benutten of hun passie te ontdekken.

SEO specialist

SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. Als SEO-specialist zorg jij ervoor dat websites van klanten beter worden gevonden en hoger in de zoekresultaten van zoekmachines als Google komen te staan. Je verbetert dus de vindbaarheid van websites. Hierbij optimaliseer je de structuur en inhoud van een website en maak je gebruik van een linkstrategie. Ook analyseer je het zoekgedrag van een doelgroep en maak je zoekwoordrapportages door gebruik te maken van speciale zoekwoordprogramma’s, zoals Google AdWords. Als jij alles weet over websiteoptimalisatie dan kun je zo aan de slag als SEO-specialist. Bovendien kun je vrijwel overal werken. Het enige dat je nodig hebt, is een laptop en een internetverbinding.

Webdesigner

Webdesigner is een beroep dat je prima vanuit huis kunt beoefenen. Je hebt alleen een computer en een internetverbinding nodig. De meeste webdesigners werken als zzp’er vanuit huis. Als webdesigner ontwerp je websites. Hierbij moet je aan heel veel zaken denken. Zo moet de website er niet alleen representatief uitzien, maar ook toegankelijk, gebruiksvriendelijk en vindbaar zijn in de zoekmachines. Het ontwerpen en vormgeven van een websites is dan ook niet iets dat alleen maar creatieve vaardigheden vergt, maar ook veel technische kennis. De meeste webdesigners beschikken over een netwerk van tekstschrijvers en seo-specialisten die ze kunnen inzetten om een perfecte website aan de klant af te leveren.

Budgetcoach

Als budgetcoach begeleid je mensen die in de financiële problemen zijn geraakt. Dit kan, omdat ze verkeerde keuzes hebben gemaakt, niet met geld kunnen omgaan of omdat ze financiële problemen juist willen voorkomen. Jij zorgt ervoor dat er weer een evenwichtige balans ontstaat tussen de inkomsten en de uitgaven. Het beroep van budgetcoach is zeer afwisselend en brengt je veel voldoening. Je kunt dit werk prima vanuit huis doen. Zo kun je telefonisch of per e-mail communiceren met klanten. Wel moet je regelmatig klanten bezoeken om hun administratie door te nemen. Lees hier wat er nodig is om budgetcoach te worden.

Software developer

Ben jij een kei in programmeren? Dan zou je zonder problemen thuis kunnen werken als werknemer of als zzp’er. Tegenwoordig bieden veel werkgevers hun software developers  de mogelijkheid om meerdere dagen vanuit huis te werken. Je kunt er echter ook voor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan. Als je bijvoorbeeld een expert bent in Java of een gespecialiseerd .NETdeveloper bent, hoef jij je wat werk betreft nooit zorgen te maken.

Heb je vragen over Dit zijn de 11 ideale thuiswerk beroepen?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Dit zijn de 11 ideale thuiswerk beroepen', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren