Beroepen.nl » Budgetcoach » Budgetcoach Worden

Budgetcoach Worden

budgetcoach
Je helpt anderen graag met het op orde brengen van hun financiële zaken en droomt van een carrière als budgetcoach. Wil je budgetcoach worden, dan begint dit met het uitkiezen van een goede opleiding of cursus. Hierbij is het belangrijk dat de lesstof goed aansluit op je uiteindelijke taken. Voordat je begint met een opleiding of cursus, verdiep jij je eerst in het beroep budgetcoach, het salaris en toekomstperspectief.

Taken van de budgetcoach

Steeds meer mensen hebben moeite met het bijhouden van hun administratie, maar ook met een goede balans tussen inkomsten en uitgaven. Dit heeft te maken met veranderingen in belastingen, de zorg, werk en inkomsten of het uitgavenpatroon. Ontstaan er problemen rondom de financiële situatie, dan is de budgetcoach de aangewezen persoon om te helpen.

Als budgetcoach bestaan je taken uit het op orde brengen van deze financiële zaken. Dit doe je door het in kaart brengen van inkomsten en uitgaven en het opstellen van een budgetplan. Je geeft tips over besparingen, zoals het opzeggen van dure abonnementen of het tegengaan van oververzekering. Ook leg je uit hoe de cliënt in het dagelijkse leven kan besparen op energiekosten of de boodschappen. Hierbij richt jij je op gedragsveranderingen bij de cliënt.

Veel mensen laten onbedoeld geld liggen. Vaak is er recht op toeslagen of belastingteruggave, je draagt hier zorg voor. Samen met de cliënt breng en houd je zijn financiële situatie op de rails. Je biedt advies en ondersteuning, dat aan het einde van de rit minder frequent verloopt.

Het salaris

De budgetcoach werkt vaak zelfstandig, hierbij hanteer je een uurtarief van gemiddeld €30 per uur exclusief btw. Ben je in loondienst, dan ontvang je het minimumloon. Dit kan oplopen tot wel €2500 bruto per maand. De werkgever bepaalt de hoogte van het salaris, dat mede afhangt van genoten opleiding, ervaring, taken en leeftijd.

Budgetcoach worden, de opleiding

Vind je dit beroep een echte uitdaging en wil je nog steeds Budgetcoach worden, dan wordt het tijd om je te oriënteren voor een goede opleiding. Hiervoor kies je voor de basisopleiding budgetcoach, deze behandelt de module shv 3 met Kiwa certificering. Deze module bestaat uit lesstof met betrekking tot het budget coaching traject, het maken van betalingsafspraken, budgetbeheer, akte van cessie en andere aanverwante zaken.

Kies je voor de hbo-opleiding budgetcoach, dan krijg je mogelijk vrijstelling voor de hbo-bacheloropleiding. De hbo-opleiding budgetcoach kan deel uitmaken van de hbo-bachelor sociaal juridische dienstverlening.

De opleiding of cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte, dat soms gepaard gaat met mondelinge lesdagen of een praktisch gedeelte. Dit hangt mede af van de gekozen opleiding of cursus van het opleidingsinstituut.

Beschik je over enige kennis en ervaring en wil je op een snelle manier budgetcoach worden? Kies dan voor een cursus, deze kent een kortere studieduur en behandelt alleen de lesstof die je ook echt nodig hebt.

Cursus Budgetcoach *aanrader

laudiusWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach voor professionals de perfecte keuze voor jou!

 • v.a. € 199,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Bekijk nu!

Professioneel Budgetcoach

ntiWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach voor professionals de perfecte keuze voor jou!

Start je eigen zaak: Budgetcoach

nhaWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach voor professionals de perfecte keuze voor jou!

Cursus Budgetcoach

loiWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach voor professionals de perfecte keuze voor jou!

 • v.a. € 535,50
 • Thuisstudie of klassikaal
 • LOI
 • Bekijk nu!

Zelfstandig Budgetcoach

loiWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach voor professionals de perfecte keuze voor jou!

 • v.a. € 884,-
 • Thuisstudie of klassikaal
 • LOI
 • Bekijk nu!

Cursus Budgetcoach

nhboWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach voor professionals de perfecte keuze voor jou!

Cursus Budgetcoach

ntiWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach voor professionals de perfecte keuze voor jou!

Budgetcoach worden in de praktijk

Na het voltooien van de cursus of opleiding heb je voldoende kennis om aan de slag te gaan als budgetcoach. Om zelfstandig budgetcoach te worden heb je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig. Afhankelijk van andere zaken zal soms ook een ondernemersplan vereist zijn.

Heb je toch liever wat meer zekerheid, sluit je dan aan bij Mijn Budgetcoach. Dit is een landelijk netwerk van gecertificeerde budgetcoaches, die werken op franchise basis.

Budgetcoach worden kan ook in loondienst. Bij ons vind je verschillende vacatures, die goed aansluiten bij jouw opleiding, ervaring of wensen. Wie in loondienst is krijgt te maken met de arbeidsvoorwaarden die door de werkgever zijn opgesteld.

Budgetcoach Worden
9.1/10 - 162 stem[men]

Opleiding Budgetcoach Volgen?

Waar kun je de opleiding tot budgetcoach volgen?
Kijk bij de volgende aanbieders:

1. NTI – Professioneel Budgetcoach (v.a. € 39,23 p/m)

Cursus Budgetcoach Volgen?

Waar kun je de cursus budgetcoach volgen?
Kijk bij de volgende aanbieders:

1. NHA – Start je eigen zaak Budgetcoach (v.a. € 459,-)
2. Laudius – Cursus Budgetcoach (v.a. € 199,-)
3. LOI – Budgetcoach (v.a. € 535,50)
4. LOI – Zelfstandig Budgetcoach (v.a. € 884,-)
5. ThuisCursus.nl – Cursus Budgetcoach (v.a. € 349)
6. NTI – Cursus Budgetcoach (v.a. € 19,50 p/m)

Heb je vragen over Budgetcoach Worden?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Budgetcoach Worden', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren