Beroepen.nl » Deze 11 beroepen zijn voor mensen die van reizen houden!
Beroepen Blog

Deze 11 beroepen zijn voor mensen die van reizen houden!

beroepen reizen

Ben jij gek op reizen? En droom je van een baan waarbij je veel van de wereld kan zien? Dan zijn er tal van beroepen waarbij je kunt reizen en niet altijd op een plek hoeft te blijven. Zo kun je jouw passie met je beroep combineren. Met deze banen kun je de hele wereld over reizen!

Piloot

Altijd al een fascinatie gehad voor vliegen en vliegtuigen? Dan is het beroep van piloot jou op het lijf geschreven. Samen met een andere piloot bestuur je een verkeersvliegtuig op buitenlandse en/of binnenlandse vluchten. Je vervoert passagiers of vracht. Elke week reis je naar meerdere steden of landen. Vaak ben je tussen de vluchten door een paar dagen vrij, zodat je de tijd hebt om uitstapjes te maken in het land waar je op dat moment bent. Maar let wel, je zult van vele landen alleen het vliegveld zien, dankzij drukke vliegroutes!

Virtueel assistent

Als virtueel assistent werk je online en kun je overal ter wereld werken. Dit kan dus in Nederland, maar ook in het buitenland zijn. Je ondersteunt zelfstandige ondernemers (ZZP’ers) met tal van werkzaamheden, zodat zij de controle over hun onderneming blijven houden. Zo voer je werkzaamheden uit waar je opdrachtgevers zelf geen tijd voor hebben. De taken die je hebt, zijn weer afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden.

Hoteltester

Het beroep van hoteltester klinkt voor veel mensen als een echte droombaan. Als hoteltester bezoek je accommodaties over de hele wereld om deze gratis uit te testen. Dit betekent dat je op heel veel plekken komt. Voor het beroep van hoteltester hoef je geen speciale opleiding te hebben gevolgd. Je kunt er dus zo mee beginnen. Tijdens je werk moet je hotels beoordelen op basis van een aantal criteria. Vervolgens schrijf je hier een rapport over en lever je dit af aan je opdrachtgever.

Leraar / lerares Engels

Heb jij een echte talenknobbel? En spreek je een of meerdere talen vloeiend? Dan kun je aan de slag als taalleraar op een school. Vooral Engelse leraren zijn zeer gewild. Zo zijn ze in zuidelijke landen als Italië en Spanje vaak op zoek naar leraren Engels. Ook in Azië en Afrika kun je snel een tijdelijke baan als leraar/lerares Engels vinden. Meestal hoef je geen gekwalificeerd leraar te zijn om op een talenschool te werken. Wel moet je je taalvaardigheid vaak kunnen bewijzen met een TEFL-certificaat.

Receptionist(e)

Je kunt in elk land als receptionist aan de slag. Je bent dan het visitekaartje van een accommodatie. Dit kan een camping of een hotel zijn. Als receptionist ontvang je gasten, geef je ze informatie over de accommodatie en de omgeving en beantwoord je telefoontjes en e-mails. Verder zorg je ook voor een passende oplossing bij klachten of problemen. In je vrije tijd kun je natuurlijk het land ontdekken waar je verblijft.

Reisleider

Ben je sociaal en houd je van praten? Dan past een baan als reisleider goed bij jou. Wel zul je minstens twee vreemde talen moeten spreken, bijvoorbeeld Engels en Duits of Engels en Spaans. Als reisleider ga je op reis naar je favoriete landen en steden en deel je jouw kennis over een land of stad met de reizigers. Er zijn tal van reisorganisaties die regelmatig op zoek zijn naar nieuwe reisleiders.

Steward/ Stewardess

Houd je van vliegen? Dan is dit de ideale baan voor jou. Als steward/stewardess vlieg je echt de hele wereld over. Elke dag is anders en in een maand tijd bezoek je verschillende landen. Vaak verblijf je een of meer dagen in een ander land. Zo heb jij mooi de tijd om de mooiste plekjes van een stad of land te ontdekken.

Vrachtwagenchauffeur

Als je het heerlijk vindt om te rijden en graag reist, is het beroep van internationaal vrachtwagenchauffeur natuurlijk dé perfecte baan voor jou. Hierbij vervoer je producten voor een transportbedrijf. Dit kan binnen Nederland zijn, maar ook naar het buitenland. Zo kan het zijn dat je een paar dagen op de weg zit om naar Italië of Zuid-Frankrijk te rijden. Als vrachtwagenchauffeur rijd je dus heel Europa door en zie je prachtige plekken.

Internationaal verhuizer

Houd je van aanpakken? Ga dan aan de slag als internationaal verhuizer. Hierbij verhuis je de inboedel van een klant naar het buitenland. In je vrije tijd kun je iets van de stad ontdekken waar je op dat moment bent. Er zijn in Nederland tal van verhuisbedrijven die op zoek zijn naar verhuizers.

Bemanningslid op een cruiseschip

Als je op zoek bent naar avontuur en meerdere landen wilt ontdekken dan is bemanningslid op een cruiseschip de baan voor jou. Je ontmoet elke dag nieuwe mensen en andere plaatsen. Als bemanningslid op een cruiseschip krijg je gratis maaltijden en een accommodatie. Er zijn tal van banen aan boord, zoals barman, ober, kok, animator en verkoopmedewerker.

Freelance schrijver

Vind je het leuk om te schrijven en wil je graag iets van de wereld zien? Kies dan voor een baan als freelance schrijver. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een laptop en een goede internetverbinding. Je schrijft artikelen voor diverse klanten. Dit kunnen webteksten of blogs zijn, maar ook artikelen voor folders, magazines of brochures.

Zoals je ziet kun je met veel thuiswerk beroepen ook gemakkelijk de wereld rondreizen. Wat lijkt jou het leukste beroep en waarom? Reageer hieronder!

Heb je vragen over Deze 11 beroepen zijn voor mensen die van reizen houden!?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Deze 11 beroepen zijn voor mensen die van reizen houden!', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren