Acht redenen om belastingadviseur te worden

Gepubliceerd door op

Met een masteropleiding accounting wordt het heel makkelijk om een goede baan te vinden. Deze opleiding geeft de beste kansen op de arbeidsmarkt. Dit is gebleken uit een ranglijst van masteropleidingen van het UWV. Met een opleiding accounting kan je onder meer aan de slag als belastingadviseur.

Een belastingadviseur neemt vaak een belangrijke rol in bij de bedrijfsvoering van een midden- en kleinbedrijf of een grote organisatie. Veel mensen denken dat belastingadviseurs de hele dag achter hun computer zitten en met cijfertjes bezig zijn. Dit is echter niet zo. Het beroep van belastingadviseur is zeer veelzijdig. Er zijn tal van redenen waarom het een zeer leuke en interessante baan is. Wij hebben de belangrijkste acht redenen even voor je opgesomd.

1. Je hebt tal van doorgroeimogelijkheden

Als belastingadviseur moet je je fiscale kennis op peil houden. Aangezien de belastingwetgeving continu verandert, dien je dus bijscholingscursussen te volgen. Iets dat jou natuurlijk weer veel kansen biedt, want zo doe je nog meer fiscale kennis op. Je hebt dan meer kansen om je carrière een boost te geven en door te groeien.

2. Je ontzorgt de klant

Bij sommige klanten is de administratie niet direct op orde. Het is dan net een puzzel die jij moet oplossen. Iets dat een grote uitdaging is. Door de klant vragen te stellen, goed te luisteren en zaken te onderzoeken, kun je hem voorzien van een correct advies. Dit advies kan leiden tot een flinke belastingbesparing. Verder werk je vaak samen met accountants of juristen en vorm je belangrijke schakel in het hele administratieve, juridische, fiscale of financiële proces. Jij ontzorgt de klant, zodat deze zich weer kan richten op zijn belangrijkste activiteiten.

3. Je bezoekt tal van organisaties

Als belastingadviseur kom je echt overal. De ene dag bezoek je een groot productiebedrijf, terwijl je de andere dag een beginnende ondernemer van een modezaak belastingadvies geeft. Bij elke stap die een ondernemer neemt, geef jij een financieel advies.

4. Afwisselend werk

Het werk als belastingadviseur is zeer afwisselend. Aangezien je diverse klanten bezoekt, is geen een dag hetzelfde. Bovendien help je iedere klant weer met een ander soort belastingvraagstuk.

5. Veel verantwoordelijkheid

Wanneer je als belastingadviseur werkt, heb je veel verantwoordelijkheden. Ook als beginnend adviseur krijg je al direct veel verantwoordelijke taken. Zo bezoek je, samen met collega’s, diverse bedrijven waar je klanten van advies voorziet. Je communiceert dus met diverse partijen en zit niet de hele dag op kantoor.

6. Het is een baan met uitdaging

Als belastingadviseur krijg je vaak te maken met uitdagende problemen. Het gaat dan om vraagstukken met financiële, juridische, fiscale en administratieve aspecten. Zo geef je adviezen over het overdragen van een familiebedrijf, help je een kleine ondernemer bij het doen van de jaarlijkse belastingaangifte en zoek je voor klanten uit hoe het zit met de Nederlandse en buitenlandse belastingregels

7. Dankbare klanten

Tijdens je werk voorzie jij je klanten van een financieel advies. Dankzij dit advies kunnen zij veel geld besparen. Iets waarvoor ze je vaak erg dankbaar zijn. Soms maakt jouw advies zelfs een heel groot verschil. Zo kan een slecht draaiende of bijna failliete onderneming ineens opbloeien tot een goedlopend bedrijf. Verder kan het zijn dat jij ervoor hebt gezorgd dat een familiebedrijf op de correcte manier is overgenomen door de volgende generatie. Of dat een erfenis bij de nabestaanden terecht is gekomen en niet bij de Belastingdienst.

8. Een goed salaris

Dankzij jouw financiële advies kunnen consumenten en ondernemers veel geld besparen. Aangezien je als belastingadviseur soms meer dan fulltime werkt en veel klanten bezoekt, mag je ook best wat verdienen. Je kunt dus rekenen op een erg goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden. Om deze redenen is het dan ook een zeer kansrijke baan. Ook al verdien je als belastingadviseur een redelijk hoog salaris, toch is het natuurlijk het belangrijkste dat je het werk met plezier doet.

Interesse in het beroep van belastingadviseur?

Heb je interesse in het beroep van belastingadviseur? Dan kun je hier een opleiding accounting of een opleiding tot belastingadviseur voor volgen. Past een baan als belastingadviseur niet bij jou, maar heb je wel interesse in een financiële baan? Neem dan eens een kijkje op de volgende pagina’s:

Wil je meer weten?

Lijkt het beroep van belastingadviseur jou wel wat en wil je er graag wat meer over weten? Of heb je meer interesse in een andere baan en ben je op zoek naar informatie? Stel je vraag hieronder en wij geven je zo snel mogelijk antwoord!

Auteur
Met veel plezier doe ik research en schrijf ik artikelen omtrent beroeps- en werkgerelateerde onderwerpen. Heb je een leuk onderwerp voor mij of wil je meer van mij komen te weten, bekijk mijn profiel voor al mijn publicaties.

Plaats een reactie