Beroepen.nl » Dé 6 redenen om een opleiding tot coach te volgen
Beroepen Blog

Dé 6 redenen om een opleiding tot coach te volgen

6 redenen coaching opleiding

Dat het beroep van coach een populair beroep is, bewijst het aantal geregistreerde coaches. De Kamer van Koophandel telt op dit moment meer dan 42.000 coaches. Ook al kan iedereen coach worden, toch word je pas serieus genomen als je een opleiding tot coach hebt gevolgd. Het is immers een beroep en geen hobby. Wat zijn de redenen om een opleiding tot coach te volgen?

De meeste coaches zijn werkzaam als arbeidsbemiddelaar. Ze staan werknemers bij die problemen hebben op het werk, maar er zijn echter ook andere coaches, zoals een budgetcoach, life coach en kindercoach. Voor al deze beroepen kun je een passende cursus of opleiding volgen.

Reden 1: Je helpt graag mensen

Ben je vaak een luisterend oor voor je vrienden? En hoor je regelmatig dat je daar echt iets mee moet doen? Dan zou een coachingsopleiding wel eens goed bij jou kunnen passen. Na het volgen van de opleiding kun jij aan de slag als gediplomeerd coach.

Reden 2. Je hebt een bepaalde levenservaring

Veel mensen worden coach, omdat ze iets vervelends hebben meegemaakt in het leven. Tijdens deze periode hebben ze gemerkt hoe prettig het is om hierover te praten met iemand anders. Ze weten als geen ander hoe het is om in lastige situaties te belanden en wat ervoor nodig is om weer meer evenwicht in het leven te creëren. Wanneer jij zelf een bepaalde ervaring hebt en graag mensen wilt hebben die hetzelfde meemaken, is een opleiding tot coach wellicht iets voor jou.

Reden 3: Je wilt je persoonlijk ontwikkelen

Wil je jezelf beter leren kennen? En vanuit je eigen zelfinzicht mensen helpen? Dan is het volgen een coachingsopleiding een goede optie. Tijdens een opleiding tot coach leer je meer over jezelf en je eigen gedrag. Hierdoor leer je om bewuster om te gaan met jezelf en je omgeving. Ook na de opleiding blijf je aan jezelf werken door het volgen van trainingen en trajecten. Bovendien houden je cliënten je ook goed scherp. Als je een cliënt coacht, leer je ook weer wat over jezelf. Je cliënt fungeert dan als een soort spiegel.

Reden 4: Je wilt hogerop komen

Het kan zijn dat je tijdens je werk al mensen coacht op een bepaalde manier. Door een opleiding te volgen, leer je meer over de vaardigheden van een coach en kun je op een hoger niveau functioneren. Voorbeelden van professionals die kiezen voor een coachingsopleiding zijn managers, artsen, trainers, psychologen, verplegers en docenten.

Reden 5: Je wordt serieus genomen

Door een opleiding tot coach te volgen, krijg je vaardigheden aangeleerd om een goed gesprek te houden met je cliënten. Dit is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Een coachingsgesprek met een cliënt moet namelijk aan tal van voorwaarden voldoen. Tijdens een opleiding leer je dit allemaal. Bovendien doe je ook nog eens heel veel kennis op. Hierdoor word je serieus genomen door andere organisaties. Iets dat ook weer leidt tot meer cliënten.

Reden 6. Je wilt een andere richting in

Zie je het niet zitten om de rest van je leven hetzelfde werk te blijven doen? Of bij dezelfde werkgever te blijven? Ben je op zoek naar een afwisselende en boeiende baan? Ook dan zou een coachingsopleiding goed bij kunnen passen. Het beroep van coach kun je namelijk tot je honderdste uitvoeren. Hoe ouder je wordt, hoe beter je er in wordt. Dit komt door de levenservaring die je opdoet. Heel veel mensen die coach zijn, combineren hun beroep eerst met hun huidige baan. Als ze genoeg cliënten hebben, starten ze uiteindelijk een fulltime praktijk.

Verschillende opleidingen tot coach

Lijkt het jou wel wat om coach te worden? Dan kun je hier verschillende opleidingen voor volgen. De opleiding is weer afhankelijk van de richting die je kiest. Zo kun je kiezen voor een van de volgende opleidingen:

Thuisstudie

Als je coach wilt worden, kun je hier vaak een thuisstudie voor volgen. Dit is dus een studie die je kunt combineren met je andere werkzaamheden. Er zijn tal van opleidingsinstituten die een coachingsopleiding aanbieden tot kindercoach, budgetcoach, life coach en zelfs datingcoach. Vaak rond je een opleiding af met een examen. Vervolgens krijg je een erkend diploma.

Ben je overtuigd en lijkt het jou wel wat om een opleiding tot coach te volgen? Heb je vragen over het beroep van coach? Of wil je graag iets weten over een andere opleiding of een beroep? Stel je vraag hieronder en wij geven je zo snel mogelijk antwoord.

Heb je vragen over Dé 6 redenen om een opleiding tot coach te volgen?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Dé 6 redenen om een opleiding tot coach te volgen', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren