Beroepen.nl » Coach » Coaching Opleiding

Coaching Opleiding

coach

Ook al is het beroep van coach geen beschermd beroep, toch betekent het niet dat iedereen dit beroep kan uitoefenen. Om een goede, professionele coach te worden, is het belangrijk dat je hier een opleiding of cursus voor volgt. Tijdens een opleiding tot coach leer je tal van vaardigheden en aspecten, zodat je het beroep van coach professioneel kunt uitoefenen.

Als coach begeleid je mensen om zaken in hun leven positief te veranderen. Deze zaken kunnen te maken hebben met iemands levensstijl, gezondheid, werk of financiële situatie. Je biedt iemand een persoonlijke ondersteuning en begeleiding, zodat hij of zij bepaalde doelen behaalt in zijn of haar leven.

Aangezien er verschillende soorten coaches bestaan, zijn er gerichte opleidingen te volgen. Zo kun je een opleiding tot life coach, budgetcoach, kindercoach of datingcoach volgen.

Welke opleiding kun je volgen om coach te worden?

Als je een erkend coach wilt worden, kun je hier een gerichte opleiding voor volgen. Na afronding van de opleiding krijg je een erkend diploma als coach. De opleiding die je kunt volgen, is weer afhankelijk van de richting die je kiest. Zo volg je voor het beroep van life coach of datingcoach weer een andere opleiding dan voor het beroep van kindercoach of budgetcoach.

Opleiding tot life coach

Veel mensen die life coach willen worden, kiezen voor een thuisstudie. De opleiding tot life coach duurt negen maanden tot een jaar. Tijdens de opleiding leer je om mensen doelgericht te begeleiden en te ondersteunen, zodat ze hun doel behalen.

Opleiding tot budgetcoach

Lijkt het je wat om mensen te helpen inzicht te geven in hun financiële situatie? En ze te begeleiden bij het oplossen van hun financiële problemen? Dan kun je hiervoor een opleiding tot budgetcoach volgen. Deze opleiding duurt zo’n twaalf maanden.

Opleiding tot kindercoach

Als je een pedagogische achtergrond hebt en graag als kindercoach aan het werk wilt, dan kun je hier een thuisstudie voor volgen. De opleiding tot kindercoach duurt negen tot twaalf maanden en kun je in je eigen tempo volgen.

Opleiding tot datingcoach

Als jij een goede kijk hebt op relaties en liefde én snel ziet welke mensen goed bij elkaar passen, dan kun hier een opleiding tot dating coach voor volgen. Na afloop van de opleiding kan jij vrijgezellen helpen in hun zoektocht naar de liefde. De opleiding tot datingcoach duurt negen maanden.

Voor wie is de opleiding tot coach?

Wil je graag coach worden? Dan kun je hier een gerichte opleiding voor volgen. Een opleiding tot coach is er voor iedereen die mensen wil helpen en een eigen coachingspraktijk wil starten.

Als je een opleiding tot coach wilt volgen, is het belangrijk dat je over bepaalde eigenschappen beschikt. Zo is het van belang dat je voldoende empathisch vermogen hebt. Dit houdt in dat je je goed in anderen kunt verplaatsen, goed kunt luisteren en andere mensen wil helpen bij het oplossen van hun problemen.

Welk niveau heeft de opleiding tot coach?

De opleiding tot coach is een korte opleiding van ongeveer een jaar. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau. Voor deze opleiding hoef je geen specifieke vooropleiding te hebben gevolgd. Wel is het belangrijk dat je een bepaalde levenservaring hebt en wat werkervaring hebt opgedaan. Het is dan makkelijker om je in de opdrachten in te leven.

Thuisstudie

Het voordeel van een opleiding tot coach is dat het bijna altijd om een thuisstudie gaat. Je kunt de opleiding dan ook goed combineren met je dagelijkse activiteiten, zoals je werk en je hobby’s. Je volgt de opleiding in een eigen tempo en studeert wanneer jou dat uitkomt. Dit kan dus ’s avonds, maar ook vroeg in de ochtend zijn.

Wat is de inhoud van een opleiding tot coach?

De inhoud van de opleiding hangt weer af van de richting die je kiest. Zo is de inhoud van een opleiding tot kinder-of budgetcoach weer anders dan de inhoud van een cursus tot datingcoach of life coach. Ook al verschillen de opleidingen van elkaar, toch zijn er aantal punten die met elkaar overeenkomen. Zo komen bij alle opleidingen de volgende zaken aan bod, zoals

  • Psychologie
  • Gesprekstechnieken
  • Coachen algemeen
  • Gedragsverandering
  • Ondernemen

Waar kan je werken na afronding van de opleiding tot coach?

Nadat je de opleiding tot coach hebt afgerond kun je voor jezelf beginnen, maar je kunt ook bij een commercieel bedrijf of een overheidsorganisatie gaan werken.

Eigen coachingspraktijk

Bij de meeste opleidingen tot coach krijg je ook lessen in ondernemen. Tijdens deze lessen leer je alles over het starten van een eigen coachingspraktijk. Aan het einde van de opleiding ben je een professioneel coach met een ondernemersdiploma. Je kunt dan als zelfstandige aan de slag en een eigen coachingspraktijk starten. Je kunt deze praktijk thuis opzetten, maar ook in een gehuurde kantoorruimte.

Nadat je een aantal jaren werkervaring als coach hebt opgedaan, kun je je specialiseren, zodat je verder doorgroeit. Als gespecialiseerd coach kun je (freelance) aan het werk bij een groot bedrijf waar je werknemers persoonlijk coacht of coaching geeft aan meerdere werknemers of een hele bedrijfsafdeling.

In loondienst werken

Het is ook mogelijk om in loondienst te gaan werken voor een commercieel bedrijf of een overheidsorganisatie. Als je een opleiding tot life coach hebt gevolgd, kun je bijvoorbeeld aan het werk bij een bedrijf om werknemers te ondersteunen. Met een afgeronde opleiding tot budgetcoach kun je aan de slag bij een gemeentelijke instelling. Wanneer je een opleiding tot kindercoach hebt gevolgd, kun je bij een scholengemeenschap of een kinderdagverblijf aan het werk.

Op zoek naar meer informatie over vacatures?

Zoek je meer informatie over vacatures of het werk als coach? Neem dan eens een kijkje op de onderstaande pagina’s:

Lijkt het je wat om coach te worden?

Lijkt het je wat om coach te worden? En wil je graag een opleiding tot coach volgen? Kies dan voor een erkende opleiding op maat, zoals een opleiding tot coach aan het NHA. Hier kun je verschillende opleidingen volgen, zoals een opleiding tot life coach, budgetcoach, kindercoach of datingcoach.

Coaching Opleiding
10/10 - 1 stem[men]

Heb je vragen over Coaching Opleiding?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Coaching Opleiding', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren