De 10 meest vreemde beroepen wereldwijd

Gepubliceerd door op

De kans is groot dat jij gewoon een normale baan hebt van 9 tot 5 of misschien wel in ploegendiensten. Maar zoals je wel weet is niet iedereen advocaat, aannemer, agent of coach. Er zijn namelijk ook veel vreemde beroepen te vinden. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Banen waarbij jij je serieus afvraagt of hier wel geld mee te verdienen is. Een greep uit deze vreemde beroepen, vind je in dit artikel. 

Panda-nanny 

Er bestaan dus echt mensen die werken als nanny voor een panda. Bij het China Giant Panda Protection and Research Center in Ya’an, om precies te zijn. Je werkzaamheden zijn vooral knuffelen en spelen met de panda maar je moet hem ook voeren. Als de panda zich geliefd voelt, weet jij dat jij je werk goed doet. Gemiddeld verdient een panda-nanny zo’n €29.000 per jaar en heb je de beschikking over een SUV.

IJsberg jager 

Wanneer je dit beroep beoefent, mag je jezelf een ijsberg jager noemen omdat dit in feite letterlijk is wat je doet. Een ijsberg jager struint namelijk de zeeën af om ijsbergen op te zoeken die van de poolkappen zijn afgebroken. Deze stukken ijs worden opgevist en verkocht aan verschillende partijen. Een flesje van 33cl met het meest pure drinkwater ter wereld kan namelijk al snel 15 euro opleveren. 

Meubilair tester

Grote kans dat je hier al eens van gehoord hebt. Een meubilair tester test letterlijk verschillende stoelen en banken om te zien of deze lekker zitten of niet. een robot of computer kan dit niet voor je doen, zij kunnen niet voelen of een bepaald meubelstuk lekker zit of niet en kunnen daarnaast ook geen feedback geven. Dit doe jij dus. Stoelen, krukjes, banken en tafels komen allemaal voorbij en wachten op jouw ongezouten mening. Gemiddeld verdien je als tester €30.000 per jaar. 

Dierenvoeding proeven 

Ook dierenvoeding moet getest worden voordat dit in verschillende winkels verkocht wordt alleen, dieren kunnen jou niet van feedback voorzien. Ook hier zijn dus mensen voor nodig. Je moet het dus niet erg vinden verschillende brokken of stukjes vlees in je mond te stoppen zodat je een goede feedback kan geven op de smaak en de structuur. Het voer hoeft overigens niet doorgeslikt te worden en je verdient er een aardig goed salaris mee. Gemiddeld zit je met deze baan op de €38.000 per jaar.

Slangenmelker 

Dit beroep is zeker niet zonder risico, je moet hierbij namelijk de slangen melken zodat het gif dat de slang bij zich draagt, eruit komt. Dit gif moet vervolgens in potten worden gedaan. Het gif wordt gebruikt om een antigif serum mee te maken.

Professioneel rouwer

In Zuidoost-Azië is het heel normaal dat een begrafenis meestal erg druk is, dit is voor hen een teken van respect voor de overledene. Nu kan het zo zijn dat de persoon die overleden is, niet heel veel contact meer had met andere mensen of familieleden. In dat geval kun je een professioneel rouwer inhuren. Dit houdt in dat je wordt betaald om de begrafenis bij te wonen, maar daarnaast ook nog eens erg luid te huilen. 

Verf toezichthouder 

In Engeland kun je ervoor betaald worden om te kijken naar verf dat aan het opdrogen is. Het is hierbij de bedoeling dat je precies bijhoudt hoe lang het duurt voordat de verf opgedroogd is en de eventuele veranderingen in de textuur bijhoudt. 

Duikende pizzabezorger 

In Florida bestaat een onderwaterhotel. Dit is op zich al heel uniek te noemen natuurlijk, maar wanneer je daar pizza wilt bestellen moet dit dus ook onderwater bezorgd worden. Dit wordt gedaan door een duikende pizzabezorger. Wel wordt de pizza eerst goed beschermd in een waterdichte verpakking, anders heb je vervolgens natuurlijk niets meer aan je pizza. 

Professioneel slaper 

In Finland is een hotel waar ze iemand hebben aangenomen speciaal om de verschillende bedden te testen. Dit is dus letterlijk slapend je geld verdienen, want het enige wat je doet is slapen in verschillende, comfortabele bedden en hier je mening over geven. 

Professioneel knuffelaar 

Voel jij je vaak eenzaam en heb je regelmatig behoefte aan een goede, stevige knuffel? In Japan kun je aan het werk gaan als professioneel knuffelaar. Zodra iemand zich eenzaam of verdrietig voelt en behoefte heeft aan een knuffel, word je opgebeld om hem/haar te knuffelen. Het is zelfs mogelijk dat je naast die persoon gaat slapen.

Vragen of opmerkingen

Ken jij nog een vreemd beroep waar je ooit van gehoord hebt? Of heb je wellicht een vraag of opmerking over één of meerdere van de bovenstaande beroepen? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur
Met veel plezier doe ik research en schrijf ik artikelen omtrent beroeps- en werkgerelateerde onderwerpen. Heb je een leuk onderwerp voor mij of wil je meer van mij komen te weten, bekijk mijn profiel voor al mijn publicaties.

Doe mee met het gesprek! Er zijn al 1 reacties op: “De 10 meest vreemde beroepen wereldwijd”

Plaats een reactie