Beroepen.nl » Wat houdt het beroep SEO Specialist in?
Beroepen Blog

Wat houdt het beroep SEO Specialist in?

seo specialist

Voor veel bedrijven, zelfstandig ondernemers en andere organisaties is het tegenwoordig noodzakelijk om makkelijk vindbaar te zijn op het internet. Dankzij het toepassen van SEO kun je aanzienlijk groeien als bedrijf. Door hogere bezoekersaantallen én een hogere kwaliteit qua bezoekers te scoren, ontstaat er merkbekendheid en kan een bedrijf uitblinken op het internet. Zoekmachine optimalisatie is vaak een belangrijk onderdeel van een marketingplan. Bovendien zijn veel bedrijven bereid om te investeren in deze vorm van marketing. 

Wat doet een SEO specialist

SEO (Search Engine Optimization) betekent in het Nederlands: ‘zoekmachine optimalisatie.’ Door middel van strategisch opgestelde teksten en het gebruiken van relevante trefwoorden kan een SEO Specialist ervoor zorgen dat een homepage of webpagina hoog in de ranglijst van zoekresultaten weergegeven wordt. Het doel van een SEO Specialist is dus om het bezoekersaantal omhoog te schroeven evenals de kwaliteit van de bezoekers. Met kwalitatieve website bezoekers worden geïnteresseerden en potentiële kopers bedoeld.

SEO Specialisten werken meestal samen met SEO tekstschrijvers (copywriters). De SEO Specialist richt zich tot de strategie en de tekstschrijver schrijft op basis van die strategie de gewenste teksten. SEO Specialisten verrichten ook onderzoeken uit. Het is noodzakelijk om te weten welke zoekwoorden populair zijn zodat ze de inhoud van een website tactisch kunnen optimaliseren. SEO Specialisten zullen op basis van deze resultaten een marketingplan kunnen formuleren of ze verwerken de resultaten in een rapport en verkopen deze aan hun klant. 

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent het beroep SEO Specialist.

Wat is SEO?

SEO betekent ‘Search Engine Optimization’. Vertaald naar het Nederlands: ‘zoekmachine optimalisatie.’ SEO wordt ingezet om makkelijker vindbaar te zijn op het internet. Dankzij het toepassen van SEO kun je aanzienlijk groeien als bedrijf of zelfstandig ondernemer.

Wat houdt het beroep SEO Specialist in?

Een SEO Specialist kan ingeschakeld worden door een bedrijf met als doel om  website bezoekersaantallen omhoog te schroeven. Dankzij de vaardigheden van een SEO Specialist kunnen geïnteresseerden en potentiële kopers makkelijker terecht komen op de website van het bedrijf.

Waar kan ik een opleiding tot SEO Specialist volgen?

Er bestaat geen specifieke beroepsopleiding tot SEO Specialist. Wel zou je een ICT opleiding kunnen volgen om je webkennis te verbreden. Ook zou een marketing opleiding relevant kunnen zijn. Wel zijn er SEO cursussen en trainingen te volgen. Ook worden er coachingstrajecten aangeboden door sommige SEO Specialisten. Op deze manier kun je onder de vleugels van hun begeleiding en expertise een hoop leren binnen een korte periode.

Wat verdient een SEO Specialist?

De meeste SEO Specialisten werken als zelfstandig ondernemer. Zij mogen dus zelf hun tarief bepalen. Beginnend SEO Specialisten factureren uurtarieven tussen de € 35,- en € 50,- per uur. Gevorderde SEO Specialisten rekenen ongeveer tussen de € 50,- en € 150,- per uur.

Heb ik een diploma nodig om als SEO Specialist aan de slag te gaan?

Nee, het beroep SEO Specialist is een vrij beroep. Wel zijn er steeds meer opleidingen en cursussen beschikbaar om je basiskennis wat betreft SEO te verstevigen. Er zijn ook SEO Specialisten die in te huren zijn als SEO Consultant. Het gebruikmaken van de vakkennis van een ervaren SEO Specialist is een slimme manier om een goede basis te leggen voor je aan de slag gaat als SEO Specialist.

Heb je vragen over Wat houdt het beroep SEO Specialist in??

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Wat houdt het beroep SEO Specialist in?', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren