Beroepen.nl » Visagist » Visagie Opleiding

Visagie Opleiding

visagist

Wist je dat het woord visagist afstamt van het Franse woord “visage” (gezicht)? Als je het niet wist, dan weet je het nu. Een visagist is gepassioneerd over het verfraaien van iemands gezicht door middel van make-up en styling. 

Op deze pagina kun je alles lezen over opleidingen tot visagist en cursussen visagie. Ben jij gek op beauty, heb je een verzorgend karakter en wil je meer leren over make-up technieken? Dan is een opleiding of cursus visagie misschien wat voor jou. 

Make-Up *aanrader

Is make-up jouw passie? Zou je graag willen leren hoe je verschillende make-up looks creëert? Dan is deze cursus make-up perfect voor jou! Je leert alles over het aanbrengen van de juiste make-up voor de juiste gelegenheid. Je verdiept je in de materialen, verschillende huidtypes, make-up technieken en soorten make-up.

 • v.a. 249,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Visagist – Make-up Artist *aanrader

“Le visage”: het magisch klinkende Franse woord voor “het gezicht”. Dit prachtige woord is opgesloten in de term visagie. Visagie is een kunstvorm: de kunst om de ultieme schoonheid van een gezicht aan iedereen zichtbaar te maken. Vind je het leuk om met make-up te experimenteren? Vragen jouw vriendinnen je graag om een make-up advies? Dan is deze cursus perfect voor jou.

 • v.a. 249,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Vakopleiding Visagist

Beauty en make-up

Visagie Basiscursus

Unieke cursus Visagie, inclusief praktijkdag en materialenpakket. Extra voordelig! 15 dagen op proef!

Visagie Branchediploma

Opleiding voor het erkende branchediploma Visagie. Inclusief 5 praktijkdagen en materialenpakket!

Make-up Artist

Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up Artist

Opleiding Visagie Allround

Facefacts Academy | Klassikaal | € 2.645 | Niveau: none | Max. deelnemers: 10 | Tijdsduur: 140 dagen | Beoordeling: 9,7 (9 ervaringen)Logo van Facefacts Academy
ERKENDE OPLEIDING VISAGIE "Become an artist!"Een visagie opleiding volgen bij Facefacts Academy (locaties in Arnhem, Heerenveen en Utrecht), maakt jou tot gediplomeerd visagist, maar ook tot make-up artist!Facefacts Academ…

Lees meer

Compacte Kleurenconsulent Training | branche: Mode, Kleding, Imago, Styling, Make-up

Image Companion | Klassikaal | € 790 | Niveau: mbo | Max. deelnemers: 6 | Tijdsduur: 3 dagen | Beoordeling: 8,7 (3 ervaringen)Logo van Image Companion
Ben je op zoek naar een leuke styling, kleur en kledingadvies training voor jezelf? Wil je liefst nog vandaag aan de slag? Live trainingSchriftelijke of online trainingen zijn vooral geschikt om je theoretische kennis uit …

Lees meer

Make up en een gezonde huid

Studdy | € 179,50 | Niveau: noneLogo van Studdy
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet In deze online cursus komt het onderwerp make up aan bod. Hoe verzorg ik mijn gezichtshuid? Wat is concealer? Wat is de…

Lees meer

Make up en een gezonde huid

HOBP | € 295 | Niveau: mboLogo van HOBP
Volg nu Make up en een gezonde huid en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. In deze online cursus komt het onderwerp make up aan bod. Hoe verzorg ik …

Lees meer

Make-up

Stichting Gezondheid Nederland | € 49,95 | Niveau: noneLogo van Stichting Gezondheid Nederland
*** Bij iedere cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is vrij te besteden en wordt na aanvraag thuisgestuurd. *** …

Lees meer

Opleiding Visagie Basis

Facefacts Academy | Klassikaal | € 1.495 | Niveau: none | Max. deelnemers: 10 | Tijdsduur: 70 dagenLogo van Facefacts Academy
VISAGIE BASIS Try it out! Wil jij kennis maken met onze visagie opleidingen bij onze locatie in Arnhem, Heerenveen of Utrecht? Dan kun je kiezen voor de opleiding Visagie Basis.Deze basisopleiding bestaat uit de eerste 10 …

Lees meer

Inleiding kleurenleer - Goed gebruik van kleuren bij binnenhuisarchitectuur, make up, visagie en persoonlijke presentatie.

Icademy | € 15,70 | Niveau: mboLogo van Icademy
Kleuren, ze zijn overal om ons heen en ze bepalen onze leefwereld. Ooit gedacht: 'Daar wil ik meer van weten!'? Ook al zo vaak van die prachtige, kleurige boeken in handen gehad, maar schrok je terug van de grote hoeveelhe…

Lees meer

Visagie Professional

De Ondernemersschool | € 319 | Niveau: noneLogo van De Ondernemersschool
Met een laagje make-up tover je elk gezicht om in een waar kunstwerk. Of je nu kiest voor een naturel look of all out gaat voor een bruiloft of filmset, als visagist kun je alle Met een laagje make-up tover je elk gezicht …

Lees meer

Voor wie is de opleiding?

Als jij praktisch bent ingesteld en je wil je kennis over make-up verbreden, dan is een opleiding visagie waarschijnlijk iets voor jou. Tijdens een opleiding leer je alles over huidverzorging, het aanbrengen van make-up, styling en het reinigen van de huid. 

Opleiding of cursus visagie?

Er zijn een heleboel opleidingen en cursussen tot visagist te volgen. Tijdens een opleiding leer je alle kneepjes van het vak. Als je gemotiveerd bent om meer te leren over uiterlijke verzorging en je wil er je beroep van maken is een opleiding visagie aan te raden.

Een cursus is ook een optie. Misschien vind je het leuk om meer te leren over uiterlijke verzorging, maar hoef je er niet per se je beroep van te maken. In dit geval kun je beter kiezen voor een cursus.

Misschien ben je fotografe en wil je je klant ook make-up behandelingen aanbieden voor speciale shoots. In dat geval kun je kiezen voor een cursus en hoef je niet alle elementen van het vak te beheersen. Er zijn ook cursussen beschikbaar die zich richten op bepaalde technieken zoals grime, bodypainting of bruidsmake-up. 

Weet je niet zeker of je wel visagist wil worden, maar heb je wel affiniteit met beauty? Dan kun je ervoor kiezen om een basiscursus te gaan volgen. Dit soort cursussen duurt soms maar een aantal weken. Ze zijn goedkoper dan een uitgebreide opleiding. Je leert dan de basisvaardigheden van het vak. Je kunt vervolgens kiezen om een uitgebreidere opleiding te gaan volgen. 

De uitgebreide opleidingen zijn ontwikkeld voor diegenen die aan de slag willen gaan als allround visagist. Op deze pagina vind je een overzicht aan visagie opleidingen en cursussen. 

Studieduur en vooropleiding

Een opleiding visagie duurt gemiddeld een jaar en de meeste opleidingen eindigen met een theorie- en een praktijkexamen. Je hoeft geen vooropleiding te hebben om een visagie opleiding te gaan volgen. 

Inhoud van de opleiding visagie

Een opleiding visagie bestaat voor het grootste gedeelte uit het aanbrengen van verschillende soorten make-up. Je leert verschillende technieken en tijdens de opleiding zul je leren over de verschillende huidtypes en bijbehorende huidverzorging. Ieder mens heeft een ander huidtype. Deze verschillende types behoor je als visagist te herkennen, zodat je de juiste technieken kunt toepassen en kunt kiezen voor de juiste cosmetica- en reinigingsproducten.

Ook zul je de verschillende gezichtsvormen leren kennen en leer je welke kleuren bij iemand passen. Ieder gezicht is anders. Je leert over de verschillende gezichtsvormen en hoe je het best make-up kan aanbrengen aan de hand van de vorm van een gezicht. 

Ook leer je werken met face charts om een bepaalde ‘look’ vast te leggen. Een face chart is een papieren model, dat een visagist gebruikt om haar ideeën vast te leggen. Ook kan een visagist een face chart gebruiken om haar ideeën te overleggen met haar klant. Moodboards worden ook gebruikt om een bepaalde stijl vast te leggen. Dit gebeurt over het algemeen wanneer een visagist onderdeel is van een grotere productie zoals een modeshow. 

Uiteraard leer je tijdens de opleiding visagie alles over het aanbrengen van make-up. Zowel de basis als gespecialiseerde make-up technieken. Ook zul je veel leren over (persoonlijke) hygiëne, het creëren van looks en het aanbrengen van kunstwimpers.  Er is aandacht voor huidreiniging, huidverzorging, camouflagetechnieken, fixatietechnieken, wenkbrauwvormen en ‘smokey eyes’.

Je zult thuisopdrachten moeten maken en soms een model moeten stylen. Vaak dien je het model zelf uit te kiezen. Je wordt getraind je creativiteit te implementeren en te vertrouwen op je gevoel van stijl. Uiteindelijk zul je al je kennis en vaardigheden bundelen en klaar zijn om mooie resultaten te leveren in de praktijk.

Sommige opleidingen behandelen specifieke technieken zoals bruidsmake-up, grime en verschillende haartechnieken. Je leert dan allerlei soorten kapsels te creëren met aandacht voor gezichtsvormen en bijpassende make-up. 

Mocht dit geen onderdeel zijn van jouw favoriete visagie opleiding, dan kun je altijd nog een vervolgcursus volgen om je te specialiseren. Het volgen van een opleiding is een goede start om te gaan werken in de wereld van make-up en styling. 

Na afloop van de opleiding

Na afloop van de opleiding kun je aan de slag als visagist. Je kunt in dienstverband gaan werken of als zelfstandig visagist. 

Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan bij een parfumeriezaak of gaan werken voor cosmeticamerken in de grotere warenhuizen. Je mag klanten opmaken om ze bekend te maken met het desbetreffende merk.

Mocht je affiniteit hebben met de entertainmentindustrie, dan kun je je daarop richten. Bijna alle televisieproducties werken met (freelance) visagisten. 

Als je vooraf meer praktijkervaring wil opdoen, kun je kiezen voor een werkstage. Misschien tref je op jouw favoriete werkplek de juiste mensen die je een baan willen aanbieden. 

Kosten van de opleiding tot visagist

De kosten van een opleiding tot visagist variëren behoorlijk. Een opleiding van 12 maanden kan € 750,- kosten, ook zijn er aanbieders die € 2500,- of meer rekenen. Je dient vaak een basispakket aan te schaffen. De meeste basispakketten bestaan uit een beautycase, producten en benodigdheden.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent opleidingen en cursussen visagie. Heb je zelf nog vragen? Stel deze dan onderaan in de reacties, dan helpen we je graag verder!

Wat is het verschil tussen een opleiding of cursus visagie?

Een opleiding tot visagist is uitgebreider en duurt langer. Je zult alle kneepjes van het vak leren en je zult beroepsmatig klaargestoomd worden. Een cursus duurt soms maar een paar weken. Je leert dan over de basisvaardigheden van het vak. 

Je kunt ook cursussen volgen die een aanvulling vormen op je opleiding. Denk aan een cursus grime, een cursus bodypainting of een cursus hairstyling.

Kan ik ook met een thuisstudie aan de slag als visagist?

Ja, dat kan. Visagist is bovendien een vrij beroep, dit wil zeggen dat je aan de slag kunt zonder diploma of certificaat. Echter, het is aanbevolen om (ten minste) een cursus te volgen. Het maakt niet veel uit of dit een thuisstudie betreft of een opleiding op locatie.

Wat kost een opleiding tot visagist?

De kosten van een opleiding tot visagist variëren behoorlijk. Een opleiding van 12 maanden kan € 750,- kosten. Er zijn ook aanbieders die € 2500,- (of meer) rekenen.

Op welk niveau kan ik een visagie opleiding volgen?

De meeste opleidingen zijn te volgen op niveau mbo 2 tot mbo 4.

Waar vind ik een overzicht aan visagie opleidingen en cursussen?

Op deze pagina vind je een overzicht aan visagie opleidingen en cursussen met bijbehorende prijzen en mogelijkheden!

Make-Up *aanrader

Is make-up jouw passie? Zou je graag willen leren hoe je verschillende make-up looks creëert? Dan is deze cursus make-up perfect voor jou! Je leert alles over het aanbrengen van de juiste make-up voor de juiste gelegenheid. Je verdiept je in de materialen, verschillende huidtypes, make-up technieken en soorten make-up.

 • v.a. 249,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Meer over Visagist

Over het beroep Visagist
Visagie Opleiding

Visagie Opleiding volgen?

Waar kun je de opleiding tot visagist volgen? Kijk bij de volgende aanbieders:

 1. Laudius – Visagist – Make-up Artist (v.a. 249,- )
 2. Laudius – Make-Up (v.a. 249,- )
 3. NTI – Vakopleiding Visagist (v.a. € 604,80 )
 4. NTI – Beauty en make-up (v.a. € 334,80 )
 5. NHA – Make-up Artist (v.a. € 1.291,50 p/m)
 6. NHA – Visagie Basiscursus (v.a. € 658,50 p/m)
 7. NHA – Visagie Branchediploma (v.a. € 1.264,50 p/m)

Heb je vragen over Visagie Opleiding?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Visagie Opleiding', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren