Beroepen.nl » Virtueel Assistent(e) » Virtueel Assistent(e) Vacatures

Virtueel Assistent(e) Vacatures

virtuele assistente
Zoals bekend, is een virtueel assistent(e) iemand die zijn of haar vaardigheden inzet om een ZZP’er, kleine onderneming of een enkele persoon bij te staan. Aangezien de markt van de virtueel assistenten groot is, is ook de markt van de vacatures ervan breed.

De lijst van vacatures bevat bedrijven, zelfstandigen en kleine ondernemingen die de diensten van een virtueel assistent vragen. De hoedanigheid van deze diensten kan uiteen lopen en daarom is het belangrijk een vacature te vinden die aansluit bij de werkzaamheden die jij wilt gaan verrichten en de vaardigheden die je geleerd hebt in de praktijk of tijdens een opleiding of cursus. En aangezien de lijst van deze werkzaamheden lang is, is er altijd wel een vacature te vinden die past bij jouw profiel.

Momenteel hebben wij (nog) geen virtueel assistent(e) vacatures beschikbaar!

Wat past bij jou?

De werkzaamheden van een virtueel assistent zijn breed, maar wel belangrijk om te weten als je een virtueel assistent(e) wilt worden. In iedere regio van Nederland wordt er gezocht naar virtuele assistenten, en buiten Nederland naar een virtual assistant, om taken op zich te nemen. In de huidige maatschappij werken veel personen als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er). Deze personen voeren hun werkzaamheden het liefst uit zonder zich druk te maken over werkzaamheden die niets te maken hebben met hun vakgebied; daar huren ze liever een expert voor in. Doordat jij jezelf kunt specialiseren in deze gebieden kun je deze werkzaamheden effectiever en sneller uitvoeren. Je kunt op die manier zelfstandigen helpen.

Met dit gegeven is het dus belangrijk om te kijken wat er bij jou past. Waarschijnlijk heb je al opleidingen gedaan of ervaring opgedaan tijdens andere werkzaamheden. Heb je dat niet? Dan is het belangrijk om te kijken naar jezelf als persoon. Ben je sociaal ingesteld? Dan kun je een ZZP’er helpen bij het onderhouden van het klantcontact. Dit houdt onder andere in: het beantwoorden van e-mails met vragen, het opbellen van klanten en deze uitleg geven over de diensten of juist het actief op zoek gaan naar nieuwe klanten op borrels en sociale gelegenheden.

Creatieve ZZP’ers zijn juist vaak op zoek naar personen die hun kunstwerken en producten aan de man kunnen helpen. Kunstenaars die goed zijn in hun vak, zijn in sommige gevallen niet goed in het verkopen van hun producten. En in die gevallen kun je als sales expert inspringen. In andere gevallen zul je vacatures aantreffen van reclamebureaus die graag willen dat je de website onderhoudt. In dat geval kun je aan de slag als virtueel assistent als je een media studie hebt gedaan en de kennis hebt van het ontwerpen van websites en het ontwikkelen van de huisstijl van een bedrijf. Een onderdeel hiervan kan zijn: het schrijven van persberichten, het maken van presentaties en het ontwerpen van een visitekaartje.

Veel bedrijven zijn ook op zoek naar personen die hun bedrijf aanprijzen op een enthousiaste manier. Als je sociaal bent ingesteld kun je dus optreden als vertegenwoordiger van een bedrijf en de diensten aan de man brengen. Dit kan bijvoorbeeld op beurzen, tentoonstellingen, netwerkborrels of informatieavonden.

Virtueel assistent gezocht

Wordt er een virtueel assistent gezocht? Dan zal deze oproep in de lijst met vacatures verschijnen. Jij, als virtueel assistent, kunt bekijken of de aard van de oproep past bij jouw profiel. Om een indruk te geven van de beschikbare vacatures is er een lijst met veelgevraagde diensten. Een daarvan is het onderhouden van klantcontact. Dit houdt onder andere in het telefoneren met (potentiële) klanten en het beantwoorden van e-mails. Ook worden er vaak virtueel assistenten gevraagd die de financiële administratie op zich nemen. Deze werkzaamheden bestaan uit het opmaken van facturen en het versturen ervan. Indien de klant niet betaalt binnen de termijn, dan verstuur je ook betalingsherinneringen.

Ook worden er virtueel assistenten gezocht binnen de groep van zelfstandige medici. Hierbij kun je denken aan tandartsen, fysiotherapeuten en andere medici, die zich volledig willen focussen op hun expertise en graag de administratie uit handen geven. Gezien het grote aantal zelfstandige praktijken in Nederland, zal er veel vraag zijn naar personen die deze diensten uitvoeren.

Virtueel assistent binnen een bedrijf

De lijst met vacatures bevat niet alleen zelfstandigen die zoeken naar een virtueel assistent, maar ook grote organisaties kunnen er op zoek naar zijn. Deze bedrijven hebben dan dezelfde dienst als jij en zullen je uitzenden naar de eerder genoemde klanten. Afhankelijk van de werkzaamheden, zul je deze kunnen uitvoeren op het kantoor van het bedrijf of zelfs thuis. Het voordeel van werken binnen deze organisaties is dat je nog steeds de vrijheid hebt in het uitvoeren van werkzaamheden binnen jouw vakgebied en tegelijkertijd ook de voordelen hebt van een werkgever, wat inhoudt: een vast salaris en werkzekerheid.

Tips voor het solliciteren als virtueel assistent

Werken als virtueel assistent brengt veel vrijheid met zich mee, en dit betekent ook dat je jezelf bevindt in een markt met concurrentie. Probeer dus het beste in jezelf naar boven te krijgen en jezelf uit te laten springen boven de rest van de virtueel assistenten. Dit kun je doen door jezelf te specialiseren in een bepaald vakgebied; dit kan door het volgen van cursussen of aanvullende opleidingen. De certificaten en diploma’s die je daarmee behaalt zijn waardevol voor je cv en de rest van je carrière. Het toont niet alleen de vakkennis die je in huis hebt, maar ook de motivatie om door te leren, en dit laatste is belangrijk binnen elke organisatie omdat je altijd zult doorgroeien en naarmate je er langer werkt meer verantwoordelijkheid krijgt.

De toekomst als virtueel assistent

Er zijn volop groeimogelijkheden binnen het beroep van virtueel assistent. En dat is niet alleen omdat bijvoorbeeld de werkgever ander werk voor je heeft, maar ook omdat je jezelf laat groeien. Door het doen van werkzaamheden word je er beter in en zul je zien dat nieuwe deuren worden geopend en dat je bijvoorbeeld door kunt groeien binnen een onderneming of dat een ZZP’er jou introduceert bij andere personen en organisaties, die vervolgens ook een beroep gaan doen op jouw diensten. Het werk heeft dus veel potentie en is, omdat het jouw passie is, ook uit te voeren met plezier.

[kkstarratings]

Heb je vragen over Virtueel Assistent(e) Vacatures?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Virtueel Assistent(e) Vacatures', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren


  • Ik wil graag iemand ondersteunen in de administratie. Ik heb een Leao diploma en een diploma machineschrijven. Een Diploma tekstverwerken, een getuigschrift Detailhandel en een verkorte opleiding Callcenter.