Salarisadministratie de deur uit: om deze redenen ontzorg je jezelf als ondernemer

Gepubliceerd door op

Ondernemers met personeel in dienst zien het vaak als blok aan het been: de salarisadministratie. Alsof er nog niet genoeg ‘moetjes’ op de to-do lijst staan, is het ook nog eens een werkzaamheid die tijd kost en geen inkomsten genereert. Hoewel? Wanneer je het geheel uitbesteedt, ontstaat er tijd en ruimte. Bijna letterlijke ruimte in je computer, omdat dit deel van het runnen van een bedrijf voor je gedaan wordt door experts. Maar ook in je mentale harde schijf ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën.

Salarisadministratie en veranderingen

Soms is het moeilijk om bij de tijd te blijven. Zeker in de wereld van salarisadministratie gaan de ontwikkelingen voor de leek sneller dan het licht. De digitalisering biedt talloze nieuwe mogelijkheden. Het is natuurlijk alweer een eeuwigheid geleden dat de werknemers met hun pet in de hand op vrijdagmiddag klaarstonden om een zak duiten te ontvangen. Maar ook werkbriefjes met carbonpapiertjes, afschriften in enveloppen en andere papieren vormen van administratie zijn aan het verdwijnen. Alleen het jargon is gebleven: woorden zoals papierwinkel en payroll worden gewoon gerecycled.

Complexe salarisadministratie, Nederland is er nog net geen kampioen in

Nederland staat intussen in de top 40 van landen waar de salarisadministratie complex is. Of dit onnodig is, laten we graag in het midden, maar als Nederlanders willen we graag alles van A tot Z dichttimmeren. Met regeltjes, voorwaarden, subcategorieën en voetnoten. Dat gebeurt dus ook bij zoiets ogenschijnlijk simpels als het uitbetalen van je personeel. Allerlei haken en ogen zitten er aan deze tak van sport, waarvoor je zelf misschien niet in de wieg gelegd bent. Anderen hebben er juist voor geleerd, dus is uitbesteden raadzaam. Eenvoudig gesteld: je laat het ramen op gevaarlijke hoogtes ook aan specialisten over.

Slim investeren in externe salarisadministratie

Allemaal leuk en aardig, maar zorgt die digitalisering niet voor nog meer complexiteit? Niet als je je salarishuishouding overlaat aan de specialisten. Een veelgenoemde speler op dit veld vol hindernissen is Salure. Dit gerenommeerde bedrijf is een betrouwbare spelverdeler die veel ondernemers volledig ontzorgt. Hier werken echte cijfer- en datavreters die er juist een genoegen in scheppen om die papierhandel in goede banen te leiden. Jij als ondernemer hebt dan de handen vrij voor andere zaken. Dat noemen we in het bedrijfsleven een nuttige investering op de lange termijn. Denk maar hoeveel tijd – en dus geld – je kwijt zou zijn als je je elke maand zelf over de salarisadministratie zou buigen.

Als ondernemer wil je andere (leukere) dingen aan je hoofd hebben

Een bedrijf is naast een bron van inkomsten idealiter een uitdagend project, waarin de oprichter continu zijn ei kwijt kan. Daar zit hem voor velen de crux van ambitie: geld verdienen, ja graag, maar bij voorkeur met iets dat binnen je interessegebied ligt. Er komen al genoeg tijdrovende situaties op je pad en het brainstormen over nieuwe campagnes, diensten en producten komt niet zelden op het tweede plan te staan. Dat is zonde, want het was allerminst de bedoeling om in je carrière veel tijd aan nevenzaken te besteden.

Stressvrij ondernemen: besteed je salarisadministratie uit

Met het uitbesteden van zaken zoals salarisadministratie verwijder je een groot deel van de werkzaamheden uit de stapel en dat komt je bedrijf ten goede. Voor ondernemers met personeel in dienst is er al genoeg te doen. Zelf in de complexe materie van de salarisadministratie duiken, kan een hoop stress geven. Dat fenomeen kun je uiteraard missen als kiespijn op je werkvloer. Eruit dus, met die papierwinkel! De kosten ervan wegen bij lange na niet op tegen de zeeën van speelruimte die er ontstaan.

Meer tips voor zowel werkgevers als werknemers

Zoek je een nieuwe baan of juist geschikt personeel? Alles wat maar met werken en ondernemen te maken heeft, vind je op deze website. Van tips voor bijzondere beroepen waar je zelf nog niet aan dacht tot innovatieve ontwikkelingen in welke branche dan ook. Deze wereld staat immers niet stil. Blijf op de hoogte, lees de blogs, discussieer mee en heb je een vraag, dan weet je ons uiteraard te vinden onder het kopje ‘contact’.

Auteur
Met veel plezier doe ik research en schrijf ik artikelen omtrent beroeps- en werkgerelateerde onderwerpen. Heb je een leuk onderwerp voor mij of wil je meer van mij komen te weten, bekijk mijn profiel voor al mijn publicaties.

Plaats een reactie