Vacatures Onderwijsassistent(e)

onderwijsassistent(e)

Binnen het onderwijs is er voldoende vraag naar onderwijsassistenten. Hierbij ben je werkzaam op een basisschool, school voor voortgezet onderwijs of middelbaar- of hoger onderwijs. De beste vacatures sluiten goed aan op jouw opleiding en ervaring. In een vacature wordt vaak gevraagd naar een ervaren onderwijsassistent. Om hieraan te voldoen heb je een passende opleiding of cursus gevolgd. Bekijk ons aanbod vacatures onderwijsassistente en ontdek snel of je een nieuwe carrière gaat maken.

Aanbod vacatures onderwijsassistent

Reageer op de vacature onderwijsassistent van jouw keuze. Staat er geen geschikte vacature bij, bekijk het aanbod op een later moment nog eens. Er wordt met regelmaat naar ervaren of geschoolde onderwijsassistenten gevraagd, in een enkel geval speelt opleiding of ervaring geen rol.

Sla onze website op bij je favorieten, zo vergeet je nooit om regelmatig een kijkje te nemen. De vacatures onderwijsassistent zijn speciaal voor jou geselecteerd, we vernieuwen het aanbod zodra er nieuwe vacatures beschikbaar zijn.

[loop type=vacatures status=any]
[if field=vacatures_titel contains=’onderwijsassistent’]

[field vacatures_titel] [-if field=vacatures_plaatsnaam]([field vacatures_plaatsnaam])[/-if]

[-if field=vacatures_industrie]Industrie: [field vacatures_industrie][/-if]
[-if field=vacatures_opleidingsniveau]Opleidingsniveau: [field vacatures_opleidingsniveau][/-if]
[-if field=vacatures_werkervaring]Werkervaring: [field vacatures_werkervaring][/-if]
[-if field=vacatures_plaatsnaam]Locatie: [field vacatures_plaatsnaam], [field vacatures_provincie][/-if]

[content format=true sentence=true length=330]

[/if]
[/loop]

Vacatures in jouw regio

Waar je ook woont, je vindt altijd een vacature in jouw regio of provincie. Van vacature onderwijsassistent Rotterdam tot Eindhoven of Hilversum, er zijn voldoende mogelijkheden. Let goed op de woon-werk afstand en bedenk hoe lang je dagelijks wilt reizen. Meer dan de helft van alle werkenden reist dagelijks minder dan 30 minuten enkele reis.

Fulltime of parttime werken

Het beroep onderwijsassistent betreft vaak een parttime baan. Toch zijn er mogelijkheden om fulltime aan de slag te gaan. Het dienstverband is tijdelijk of vast, dit staat altijd in de vacature vermeld.

Als onderwijsassistent ben je verantwoordelijk voor het begeleiden tijdens de lessen en het opruimen van materialen, maar ook voor begeleiden van leerlingen. Je hebt affiniteit met de onderwijsvorm en bent enthousiast. Let goed op de gevraagde competities, stel je hierop in voordat je solliciteert.

Voordat je gaat solliciteren

Heb je een passende vacature gevonden? Bereid je goed voor op het schrijven van een sollicitatiebrief, maar ook op het sollicitatiegesprek. De sollicitatiebrief straalt motivatie en enthousiasme uit. De cv is uitgebreid en net wat anders dan de rest, waardoor je zeker opvalt.

Reageer binnen de uiterste reageerdatum. Staat hier geen datum vermeld, dan kun je gewoon reageren. Wanneer de vacature vervuld is, verdwijnt deze van de website.

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Gefeliciteerd, je hebt met je sollicitatiebrief indruk gemaakt. Wees er zeker van dat je voldoende informatie hebt over het bedrijf waar je solliciteert. Een goede voorbereiding is belangrijk, oefen zeker in het voeren van een sollicitatiegesprek.

Wees op tijd en stel jezelf netjes voor. De werkgever wil meer weten over je achtergrond en waarom je solliciteert op deze functie. Laat zien wat jij als onderwijsassistent waard bent. Je hebt zeker affiniteit met de doelgroep en hebt bij voorkeur voldoende ervaring of een goede opleiding. Bespreek de arbeidsvoorwaarden en het salaris of wacht hiermee tot het volgende gesprek. Het kan soms even duren voordat je weet of je aangenomen bent. Over het algemeen streven werkgevers ernaar om dit binnen 1 week kenbaar te maken.

Doe mee met het gesprek! Er zijn al 2 reacties op: “Vacatures Onderwijsassistent(e)”

 1. Hallo Sandra,
  Ik lees net je bericht, ik zelf ben aan het uitzoeken om me te laten omscholen tot onderwijs assistent, maar als ik jou bericht lees dan schiet ik daar dus niet zoveel mee op? Je werkt dus niet bijvoorbeeld al 5 jaar bij 1 school?
  Groetjes Bianca

  Beantwoorden
 2. Hallo,

  Het verbaast mij dat er staat er dat er vollop vacatures voor onderwijsassistenten zijn. Ze zijn er wel, maar echt niet zoveel. Bovendien is de functie onderwijsassistent waar ik 10 jaar geleden voor afgestudeerd ben erg veranderd en bijna overal maar één schooljaar lang geldig.
  De functie is niet meer alleen assisteren, maar een 2e juf met iets minder eind verantwoording. Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring maar nooit langer dan één schooljaar mogen werken. Pabo (stagiaires) of oud leerkrachten zijn mijn zware concurent. Ik heb dus nog altijd geen baan kunnen houden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie