Beroepen.nl » Gewichtsconsulent » Opleiding Gewichtsconsulent

Opleiding Gewichtsconsulent

gewichtsconsulent

Steeds meer mensen kampen met overgewicht, gewichtsproblemen en de aandoeningen en ziekten die daarmee gepaard gaan. Lijkt het jou leuk om cliënten te adviseren, motiveren en begeleiden bij het oplossen van hun gewichtsproblemen? Zo kun je werken aan het geven van lezingen, of organiseren van workshops, maar natuurlijk ook het coachen van verscheidene individuen. Het mooie van dit beroep is dat je mensen helpt gezonder te laten leven en een inspiratie voor hen kunt zijn op dit vlak. Dus ben jij die stok achter de deur bij de mensen die problemen hebben met hun gewicht? Lees dan snel verder hoe jij gewichtsconsulent kunt worden!

Wat is de opleiding tot gewichtsconsulent

Dus het lijkt jou interessant om aan het werk te gaan als gewichtsconsulent, maar heb je hier nog geen opleiding of cursus voor gevolgd? Voordat je een keuze maakt tussen de verschillende mogelijkheden qua cursussen en opleidingen, is het verstandig te kijken naar een opleiding die geaccrediteerd is door het BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Er zijn veel aanbieders op het gebied van een opleiding gewichtsconsulent, kijk daarom eerst goed naar de specificaties en bijbehorende prijzen en kwaliteit. De namen verschillen enorm van Cursus Gewichtsconsulent (BGN) tot Vakopleiding Gewichtsconsulent. Echter is het resultaat bij alle partijen hetzelfde, je zult veel thuisstudie kunnen doen en tenminste één praktijkdag moeten volgen. Dit is namelijk nodig om geregistreerd te worden bij het BGN.

Gewichtsconsulent *aanrader

Ben je geïnteresseerd in voeding en vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is de BGN erkende cursus gewichtsconsulent de juiste cursus voor jou! Als je deze cursus hebt afgerond ben je in staat om mensen met overgewicht professioneel te adviseren en te begeleiden bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht en het aanleren van een gezondere levensstijl.

  • v.a. 349,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Gewichtsconsulent

Volg de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent en start uw eigen praktijk!

Vakopleiding Gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent(e)

Help mensen om hun ideale gewicht te bereiken en vast te houden. Start jouw eigen praktijk!

Gewichtsconsulent

In onze snelle maatschappij is gezonde voeding belangrijker dan ooit.

Gewichtsconsulent

Wil je mensen helpen bij het afvallen? Of gewoon heel veel weten over voeding en beweging? Als Gewichtsconsulent begeleid je mensen naar een figuur waar zij zich prettig bij voelen.

Voor wie is de opleiding

De BGN erkende cursussen en opleidingen op deze pagina zijn vooral bedoeld voor mensen die serieus aan de slag willen als gewichtsconsulent. Dit zijn veelal praktische cursussen die gemakkelijk te volgen zijn en zullen je alles leren over hoe je de strijd aangaat met het gewicht. Je leert alles over een gezonde levensstijl, je helpt anderen van hun overgewicht af te komen. Dus wil jij graag aan de slag als professioneel gewichtsconsulent, kies dan uit één van de opleidingen!

Het niveau van de opleiding

Veelal wordt er gevraagd wat het niveau is van de opleiding of cursus Gewichtsconsulent en welke vooropleiding er vereist is. Om de opleiding te volgen is niets vereist qua vooropleiding, behalve goede inzet en motivatie uiteraard! Daarnaast is het niveau van de opleiding op mbo-niveau. Wat houdt jou nog tegen om de opleiding te volgen en gewichtsconsulent(e) te worden?

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding tot gewichtsconsulent zul je vooral veel leren over het wel of niet hebben van een gezond gewicht. Daar ligt namelijk de focus binnen deze opleiding. De cursus of opleiding bestaat in de meeste gevallen uit 5 tot 8 onderdelen. Tijdens deze onderdelen zul je het e.e.a. leren over wat het lichaam nodig heeft, hoe je het e.e.a. kunt meten, voedingsleer, eetpatronen, coaching en communicatie en voedingsmiddelen. Daarnaast zul je in de meeste gevallen ook leren hoe je een onderneming opzet als gewichtsconsulent en hoe je lezingen en workshops kunt geven hierin. De meeste opleidingen of cursussen geven jou dus alle informatie om te starten als gewichtsconsulent en daarnaast ook nog om jouw eigen bedrijf hierin op te zetten. Dit is natuurlijk erg belangrijk, wil je succesvol worden als gewichtsconsulent en voor jezelf aan de slag gaan.

Om geregistreerd te worden bij het BGN, is het belangrijk dat je hiervoor de juiste zaken afhandelt. Tijdens jouw studie zul je daarom naast het theorie examen behalen, ook een portfolio assessment moeten halen. Het portfolio assessment is niets minder dan een praktijkdag waarin jij laat zien wat je kunt. Het examen dat bestaat uit een theorietoets, wordt in de meeste gevallen afgenomen door het TCI examenbureau en zit bij de meeste opleidingen inbegrepen.

Na het behalen van je examen

Je zult je wellicht afvragen wat je precies kunt, nadat je het examen hebt afgerond. Qua kennis zul je volwassenen met een overgewicht of andere gewichtsproblemen kunnen helpen en begeleiden. Ook kun je zowel de oorzaak als het gevolg herkennen bij gewichtsproblemen. Daarnaast zul je jouw vaardigheden kunnen inzetten voor een voeding- of beweegadvies.

Tot slot kun je de keuze maken of je voor jezelf wilt gaan werken en een praktijk starten als gewichtsconsulent. Ook kun je de kennis die je nu hebt wellicht inzetten bij jouw huidige beroep. Wil je niet voor jezelf aan de slag, maar liever voor een baas werken, dan kun je terecht bij de wellness- en fitnesscentra als gewichtsconsulent. Je zult daar verschillende volwassenen helpen bij het verkrijgen van een gezonde levensstijl door voeding en beweging.

Starten met de opleiding tot gewichtsconsulent

Er zijn vele aanbieders op het gebied van opleidingen en cursussen voor het vak gewichtsconsulent. Wij hebben tot dusver goede berichten ontvangen over onderstaande opleiding en raden deze aan.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent de opleiding tot gewichtsconsulent. Wij zullen deze blijven updaten!

✅ Welke gewichtsconsulent opleiding is er nodig?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een opleiding, om gewichtsconsulent te worden. Je vindt het overzicht hierboven!

✅ Hoe kan ik gewichtsconsulent worden?

Je kunt gewichtsconsulent worden, door hier een geschikte opleiding voor te volgen. Je vindt op hierboven meer informatie over de taken, eisen en mogelijkheden!

✅ Waar vind ik de opleiding civas gewichtsconsulent?

Ook de Civas opleiding tot gewichtsconsulent vind je hierboven in ons overzicht aan gerelateerde opleidingen!

✅ Waar vind ik de opleiding laudius gewichtsconsulent?

Ook de Laudius opleiding tot gewichtsconsulent vind je hierboven in ons overzicht aan gerelateerde opleidingen!

Vragen en opmerkingen? Deel deze met onze bezoekers!

Heb jij nog vragen over deze opleiding, of misschien heb je als gewichtsconsulent wel tips over de opleidingen of het vak voor onze bezoekers? Laat het ons weten in de reacties!

Gewichtsconsulent *aanrader

Ben je geïnteresseerd in voeding en vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is de BGN erkende cursus gewichtsconsulent de juiste cursus voor jou! Als je deze cursus hebt afgerond ben je in staat om mensen met overgewicht professioneel te adviseren en te begeleiden bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht en het aanleren van een gezondere levensstijl.

  • v.a. 349,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Heb je vragen over Opleiding Gewichtsconsulent?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Opleiding Gewichtsconsulent', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren