Dit is hoe loopbaanbegeleiding jou op weg helpt naar die ultieme droombaan!

Gepubliceerd door op

Heb je weleens gehoord van loopbaanbegeleiding? En weet je ook wat de vele voordelen ervan zijn? Wij brengen je graag op de hoogte van hoe loopbaanbegeleiding jou kan helpen met het vinden van de perfecte stage of loopbaan. En ja, zelfs als je nog student bent is dit the way to go om jouw kwaliteiten om te zetten in een geweldige job die helemaal bij je past. Benieuwd hoe loopbaanbegeleiding jou gaat helpen bij het vinden van die perfecte droombaan? Lees dan snel verder.

1. Ontdek je passies, interesses en kwaliteiten

Waar gaat je hart sneller van kloppen en waar word je écht blij van? Zie je jezelf als verzorgende, als advocaat of als technisch ingenieur? Loopbaanbegeleiding gaat jou helpen om deze vragen te beantwoorden, zodat jij straks verzekerd bent van een fantastische loopbaan die helemaal aansluit op jouw kwaliteiten, je passies en je interesses. De eerste stappen zijn stappen die alles te maken hebben met zelfreflectie. Jezelf die belangrijke vragen stellen die uiteindelijk uitkomen bij het antwoord op: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat word ik?

2. Bepaal samen met je loopbaanbegeleiding wat je doelen zijn

Waar wil je over 5 jaar staan? In een traject van loopbaanbegeleiding ga je aan de slag met het formuleren van heldere, haalbare doelen die betrekking hebben op je loopbaan. Of je doel nu is om een geschikte stage te vinden waar jij je kwaliteiten nog verder wil ontwikkelen of dat je juist nieuwe kwaliteiten wil ontdekken: daar is loopbaanbegeleiding voor. Misschien heb je tijdens je studie al een bijbaan waar je niet gelukkig mee bent en wil je advies over een nieuwe functie. Om te komen waar je wil komen, moet je simpelweg doelen stellen en daar helpt een begeleidingstraject je perfect bij.

3. Leer aan de hand van loopbaanbegeleiding branches kennen waar je thuishoort

Als je studeert, moet je ook stage lopen. En dan kan het nog best moeilijk zijn om te ontdekken bij welk bedrijf, laat staan in welke branche jij de beste stage (voor jou) gaat vinden. Loopbaanbegeleiding is de ideale uitkomst, omdat een loopbaanbegeleider jou meeneemt door talloze branches en sectoren. Van banen in de techniek tot uitdagende marketingrollen en van maatschappelijke functies tot een job als supermarktmanager: je moet het allemaal goed leren kennen, voordat je een belangrijke keuze maakt die effect heeft op jouw toekomst. 

4. Loopbaanbegeleiding biedt volop ondersteuning en evaluatie

Als er één ding heel duidelijk mag zijn: je doet het dus niet alleen. Door gebruik te maken van loopbaanbegeleiding kom jij veel sneller op het juiste loopbaanpad. Aan de hand van toetsing helpt een loopbaanbegeleider jou bij het maken van keuzes, zo leren ze jou écht goed kennen. Je zal obstakels bespreken, doelen bijstellen, advies ontvangen en natuurlijk de voortgang van je eventuele gekozen stage of loopbaan bespreken met je begeleider. Ondersteuning en evaluatie is een kernonderdeel van je loopbaanbegeleiding en dat zorgt ervoor dat jij binnen no-time het juiste carrière pad bewandelt.

Auteur
Met veel plezier doe ik research en schrijf ik artikelen omtrent beroeps- en werkgerelateerde onderwerpen. Heb je een leuk onderwerp voor mij of wil je meer van mij komen te weten, bekijk mijn profiel voor al mijn publicaties.

Plaats een reactie