Beroepen.nl » De Politie momenteel grootste werkgever van Nederland!
Beroepen Blog

De Politie momenteel grootste werkgever van Nederland!

politie

Voorheen waren het vooral de grote multinationals in Nederland die voor de meeste banen zorgden. Denk hierbij aan partijen zoals Shell, Akzo Nobel, Philips etc. Maar bij deze partijen zijn de laatste paar jaar enorm veel banen verloren gegaan. Hierdoor zijn zij niet langer de grootste werkgevers in ons land. De Volkskrant heeft dit medegedeeld in hun nieuwe Top-100 van grootste werkgevers van Nederland.

Philips bleek nog steeds (althans in 2018) goed te zijn voor meer dan tienduizend banen. Maar ook hier lijkt een daling in te zitten. Ook bij Shell Nederland en DSM liepen het aantal fte’s (fulltime-equivalent, oftewel fulltime-baan) aardig terug. En Akzo Nobel en Unilever zijn zelfs uit de top-100 lijst verdwenen.

Maar wie zijn dan de grote toeleveranciers van banen in Nederland? Het blijkt dat de grootste werkgevers in de Nederlandse overheid en semipublieke sector zitten. De politie is daadwerkelijk de grootste werkgever met meer dan 61 duizend fte’s. Opvolgend is Defensie met meer dan 57 duizend fte’s. En de derde plek (voorheen Rabobank) is nu overgenomen door Ahold (bekend van Albert Heijn, Etos en Bol.com). Klik hier je de hele lijst wil zien van de top-100 grootste werkgevers van Nederland.

Wat vind jij van het feit dat de meeste banen te vinden zijn in de zorg en controle markten? We horen het graag van je in de reacties!

Heb je vragen over De Politie momenteel grootste werkgever van Nederland!?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'De Politie momenteel grootste werkgever van Nederland!', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren