Als nagelstyliste ben je gespecialiseerd in alles wat met nagels te maken heeft. Er wordt van je verwacht dat je begrijpt hoe je nagels trimt, schoonmaakt en polijst. Hoewel het lakken van nagels een eenvoudige taak lijkt, zul je moeten beschikken over bepaalde basistechnieken om een mooi resultaat te kunnen leveren. 

Daarom is het slim om te kiezen voor een cursus of opleiding. Naast het aanbrengen van een manicure en een basislak, moet je als nagelstyliste in staat zijn om speciale technieken toe te kunnen passen. Tijdens je opleiding zul je een hoop leren over verschillende technieken. 

Als nagelstyliste is het je taak om de ultieme schoonheidservaring te leveren aan je klant. Tijdens een nagelstyliste opleiding leer je te streven naar een resultaat dat de verwachtingen van de klant overtreft. Ook zul je tijdens deze opleiding productkennis opdoen, zodat je het winkelaanbod kunt aanbevelen aan je klant.

Nagelstylisten moeten een artistiek oog hebben en beschikken over een vaste hand om ‘nail art’ te creëren of andere behandelingen toe te passen. Ook is het hebben van een vaste hand nodig bij het aanbrengen van extensions. Mocht je motoriek van nature niet heel stabiel zijn, zul je tijdens een opleiding tot nagelstyliste bepaalde technieken leren die je helpen om een vaste hand te krijgen.

Nadat je een opleiding tot nagelstyliste hebt genoten, kun je aan de slag bij een nagelstudio of kun je aan de slag als zelfstandig ondernemer. Je werkt voornamelijk zelfstandig, je bouwt relaties op met je klanten en bent de baas over je eigen agenda.

Nagelstyling Met Acryl *aanrader

Wil jij jezelf of klanten voorzien van mooie, verzorgde acrylnagels? Dan is onze cursus Nagelstyling met acryl, inclusief professioneel materialenpakket t.w.v. € 200, perfect voor jou! Acrylnagels zijn sterker dan gelnagels en blijven daardoor langer goed zitten. Vooral voor mensen waarvan de nagels snel afbreken is dit een uitkomst. Je leert acrylnagels aanbrengen, verfraaien, en onderhouden.

 • v.a. 339,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Eigen Nagelstudio Starten *aanrader

In deze uitgebreide opleiding (inclusief professioneel materialenpakket t.w.v. € 300,-) doe je niet alleen kennis op over nagelstyling met gel en acryl, we leren je ook stap voor stap wat er allemaal komt kijken bij het beginnen van een succesvolle eigen nagelstudio. Je hebt dan de vrijheid om jouw ideeën over schoonheid en klantvriendelijkheid op je eigen manier in te vullen. Maak hier nu werk van!

 • v.a. 669,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Nagelstyling Met Gel *aanrader

Wil jij jezelf of klanten voorzien van mooie, verzorgde gelnagels? Dan is cursus Nagelstyling met gel, inclusief professioneel materialenpakket t.w.v. € 200, perfect voor jou! Mooie, verzorgde nagels zijn de perfecte finishing touch. Zeker als ze passen bij de persoonlijke stijl van de eigenaar. De cursus nagelstyling met gel leert je alles wat je moet weten over het stylen en verzorgen van gelnagels.

 • v.a. 339,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Nagelstyliste *aanrader

Mooie, verzorgde nagels zijn de perfecte finishing touch. Zeker als ze helemaal passen bij de persoonlijke stijl van de eigenaar. In de opleiding nagelstyling met gel en acryl (inclusief uitgebreid, professioneel materialenpakket t.w.v. € 300,-) leer je alles wat je moet weten over het stylen en verzorgen van nagels. Nagelstyliste worden? Ook dat kan met deze praktijkgerichte cursus.

 • v.a. 479,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Voor wie is de opleiding?

Ben je gepassioneerd over beauty en nagelverzorging en vind je het leuk om met mensen te werken? Dan is een nagelstyliste opleiding misschien iets voor jou. Je hebt de mogelijkheid om creatief te zijn in je ontwerpen, je mag met verschillende producten aan de slag en bent van betekenis voor jouw klanten. 

Het volgen van een opleiding tot nagelstylist, en het opdoen van ervaringen in de ‘nagelindustrie’ leidt tot meer kansen en een hoger loon. 

Opleiding of cursus nagelstyliste

Wil jij je verdiepen in het vak nagelstyliste, maar weet je niet of je hiervoor nou een cursus of een opleiding wil gaan volgen? Wij hebben de verschillen en voordelen even voor je onder elkaar gezet.

Cursus nagelstyliste

Een cursus nagelstyliste is korter en minder uitgebreid dan een opleiding tot nagelstyliste. De inhoud is meestal specifieker. Tijdens een cursus nagelstyliste leer je bijvoorbeeld één specifieke vaardigheid zoals het aanbrengen van gellak of nail extensions. 

Beschik jij al over de basisvaardigheden en wil je een specifieke vaardigheid leren of verbeteren? Dan is het misschien verstandig om te kiezen voor een cursus.

Opleiding nagelstyliste 

Tijdens een opleiding tot nagelstyliste neemt kennisoverdracht vaak een grotere plaats in dan tijdens een cursus. 

Ben jij nieuw in het vak en heb je de ambitie om allround nagelstyliste te worden? Dan is het misschien handiger om te kiezen voor een opleiding, zodat je alle kneepjes van het vak leert. 

Studieduur en vooropleiding

Er zijn een hoop opleidingen en cursussen tot nagelstyliste te genieten. Het volgen van een opleiding is niet verplicht om jezelf ‘nagelstyliste’ te mogen noemen, maar het is wel aanbevolen. Je kunt kiezen voor een 8-daagse opleiding, maar er zijn ook trajecten die een jaar duren of zelfs langer. 

Ook zou je voorafgaand aan een langdurige opleiding een kortere cursus kunnen volgen, om te kijken of dit beroep echt bij je past. Denk bijvoorbeeld aan een 8-daagse opleiding in gel en acryl. 

Inhoud van de opleiding nagelstyliste

Tijdens een basisopleiding tot nagelstyliste leer je om nagels te verzorgen, te verlengen en je leert nagels te ‘verfraaien’ aan de hand van verschillende technieken. Je zult leren omgaan met verschillende producten en gereedschappen. Maar jouw rol als nagelstyliste gaat verder dan alleen het verzorgen en verfraaien van nagels.

Het herkennen van ‘abnormale’ nagels en het kunnen voorkomen van overdracht van infecties van de ene cliënt naar de andere is essentieel. Tijdens een goede opleiding zul je daarom ook de conditie van nagels leren analyseren. Je wordt getraind oplettend te zijn op schimmelinfecties, ongewenste bacteriën en andere aandoeningen. Je zult – door alleen te kijken naar nagels – kunnen zien of ze gezond zijn of niet. Het is belangrijk om te beschikken over deze kennis om je klant zo goed mogelijk te kunnen adviseren hoe ze de conditie van haar nagels zou kunnen verbeteren. 

Na afloop van de opleiding

Na afloop van je opleiding kun je direct aan de slag gaan, maar je kunt altijd eerst meer (praktijk)ervaring opdoen, mocht je dit willen. Je bent als nagelstyliste afhankelijk van je klanten. Daarom is het belangrijk om te beschikken over sterke sociale vaardigheden.

Ben je goed in het verzorgen en verfraaien van nagels, maar ben je nog wat verlegen? Gun jezelf dan extra tijd om te wennen aan het klantencontact. Je kunt beginnen bij mensen die je vertrouwt en behandelingen binnen je privékring aanbieden.

Zijn je communicatieve vaardigheden al sterk, maar ben je nog onzeker over het uitvoeren van bepaalde technieken? Dan kun je ervoor kiezen om een specifieke cursus te volgen. Bovendien leidt het volgen van meerdere opleidingen en cursussen vaak tot meer kansen en een beter loon. 

Kosten van de opleiding nagelstyliste

De kosten van een opleiding tot nagelstyliste variëren enorm. Je kunt ze goedkoop vinden vanaf slechts € 99,-, maar er zijn ook particuliere opleidingsinstituten die opleidingen aanbieden vanaf € 2500,- of meer.

Probeer je niet te laten ontmoedigen, mocht je niet over zulke bedragen beschikken. Er is een hoop te leren, ook vanuit huis. Zo worden er vele thuisstudies aangeboden tegen relatief lage prijzen. 

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen omtrent het beroep nagelstyliste. Heb je zelf nog vragen? Stel deze dan onderaan in de reacties, dan helpen we je graag verder!

Plaats een reactie