Fotografie is sinds oudsher dé manier om emoties, portretten en herinneringen vast te leggen. Op bruiloften, feesten en partijen is een fotograaf dan ook vaak vaste prik. Wil jij als fotograaf ook mensen kunnen verblijden door al deze mooie momenten vast te leggen? Lees dan verder over de verschillende cursussen met betrekking tot fotografie en verdiep je in de thematiek van de onderwerpen. Na het volgen van deze cursus ben jij in staat om waar je ook bent mooie momenten vast te leggen met één druk op de knop! 

Beroepsfotograaf *aanrader

Is fotograferen jouw passie en wil je van deze passie graag je beroep maken? Kies dan voor de veelzijdige cursus Beroepsfotograaf van Laudius. Je maakt kennis met verschillende onderdelen en mogelijkheden van de fotografie, maar je leert ook de zakelijke kant van fotografie. Zo leer je hoe je jouw creatieve hobby omzet in een winstgevend en veelzijdig beroep!

  • v.a. 499,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Digitale Fotografie En Beeldbewerking *aanrader

Jouw kinderen met rode ogen op de foto onder een prachtig versierde kerstboom. Een beeld van een sprookjesachtige zonsondergang met rechts in beeld een voorbijrijdende vrachtwagen. Een unieke foto van je vriendengroep die zo donker is dat niemand meer herkenbaar is. Komt dit je bekend voor en wil je deze situaties in de toekomst vermijden? Kies dan voor onze cursus Digitale fotografie.

  • v.a. 179,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Basiscursus fotografie

De basiscursus fotografie is vooral ontwikkeld voor beginners, amateurfotografen en hobbyisten die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun vaardigheden. Bij deze cursus komen de beginselen van fotografie aan bod. Denk daarbij aan het onderwerp van de foto, belichting en sluitertijd. Tijdens de cursus kun je tevens voor jezelf beslissen of dit een werkveld is waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen. Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. 

Cursus natuurfotografie

Bij een fotocursus natuurfotografie komen andere onderwerpen aan bod dan bij de basiscursus fotografie. Dit komt vooral doordat de onderwerpen tijdens deze cursus erg divers zijn. Zo kan er sprake zijn van close-up fotografie, het fotograferen van dieren of het fotograferen van landschappen. 

Tijdens een cursus natuurfotografie zal de focus dan ook liggen op specifieke instellingen die van toepassing zijn, zoals filters, structuren en contrasten. Zeker bij natuurfotografie zijn dit namelijk elementen die belangrijk zijn bij een kwalitatief goede foto. Ook het gebruik van sluitertijden komt in deze cursus aan bod. 

Voor het volgen van de cursus natuurfotografie wordt wel geadviseerd om basiskennis te hebben met betrekking tot fotografie. Dit maakt het volgen van de cursus effectiever. 

Cursus digitale fotografie

Tijdens de cursus digitale fotografie ligt de focus op de digitale camera. Voor velen is dit bij uitstek dé camera die meegenomen wordt op vakantie, naar uitjes of bij fotografie in en rondom het huis. Door de vele functionaliteiten heeft de digitale fotocamera daarom voor velen nog onontdekte geheimen. In de cursus zal daarom uitgebreid ingegaan worden op de functionaliteiten en kenmerken van een digitale fotocamera. 

Naarmate de cursus vordert, zal de focus verlegd worden naar het gebruik van de functionaliteiten. Door middel van theorielessen wordt de theorie achter het fotograferen behandeld. Vervolgens worden deze lessen door middel van praktijkopdrachten uitgeoefend door de cursisten. De gemaakte foto’s worden bekeken en voorzien van feedback, zodat de cursisten de vaardigheden nog verder kunnen ontwikkelen. 

Online cursus fotografie

De online fotografie cursus wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Dit komt vooral doordat mensen de cursus vanuit de luie stoel kunnen volgen en hierdoor niet gebonden zijn aan vaste afspraken. Tijdens de cursus wordt je beoordeeld aan de hand van foto’s die naar aanleiding van een studieopdracht ingezonden worden. Op die manier kan de leraar de progressie bijhouden. 

Tijdens het proces wordt er een online leeromgeving gebruikt. Hier vinden cursisten instructies die ondersteund worden door video’s of documenten, naslagwerken en handige overzichten van onderwerpen tijdens de verschillende lessen. 

Doordat de cursus online is, kan deze in elk willekeurig schema ingepast worden. Fotograferen kun je leren in je eigen omgeving, wanneer het jou uitkomt. De duur van de online cursus is daardoor wel afhankelijk van de persoon die de cursus volgt.

Fotografie cursus op locatie

Bij een fotografie cursus op locatie zal gebruik gemaakt worden van de lokale faciliteiten om de cursisten meer te leren over fotografie. De omgeving zal daarbij een cruciale rol spelen, aangezien hier de behandelde theorie in de praktijk wordt gebracht. Op locatie zullen de foto’s dan ook besproken worden en worden voorzien van feedback. 

Veelgestelde vragen over fotografie cursus

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de cursus fotografie. Mocht je zelf nog met vragen zitten, dan kun je deze stellen onderin de reacties!

Plaats een reactie