Banen die je veel genoegdoening geven

Gepubliceerd door op

In onze kenniseconomie zijn veel mensen gelukkig goed opgeleid. En dan gaat het om zowel echte vakopleidingen alsook universitaire studies. Dit zorgt ervoor dat werken een stuk leuker is dan vroeger. Toen was werken meer iets wat je deed om te leven, maar nu leven veel mensen ook deels om te werken. 

Dat wil zeggen: dat ze werk doen waar ze genoegdoening uit halen en er ook gelukkiger van worden. In plaats van het louter te zien als een verplichting. Want een goed salaris is uiteraard leuk, maar alleen daarvan word je zeker niet blij. Maar van welke banen krijg je veel genoegdoening en waarom? We bespreken er graag drie.

Leidinggevende 

Ben je het type dat graag verantwoordelijkheid neemt en geen uitdaging uit de weg gaat? Dan past de functie leidinggevende ongetwijfeld bij jou. Als leidinggevende ben je doorgaans eindverantwoordelijk voor een afdeling en dat zorgt er ook voor dat je de nodige capaciteiten nodig hebt. 

Dit betekent dat je veel mensenkennis moet hebben, weten wat er speelt binnen een afdeling en ga zo maar voort. Het is een baan met veel uitdaging, want op de werkvloer komen conflicten ook regelmatig voor. Maar gelukkig kun je als leidinggevende dan prima samenwerken met experts binnen de arbeidsmediation

Huisarts 

Dan gaan we nu even een heel andere kant op: namelijk de gezondheidszorg. Iedereen weet ongetwijfeld hoe belangrijk het is dat deze van een hoog niveau is. Als huisarts heb je een zeer belangrijke rol binnen de zorg. Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor mensen met lichamelijke en fysieke klachten. 

Jouw diagnose doet er dan ook echt toe. Het werk van een huisarts is wel zwaar, maar gelijktijdig is geen dag hetzelfde en kom je met veel verschillende mensen in aanraking. En het belangrijkste aan het werk van een huisarts: de dankbaarheid die je krijgt. Mensen vinden het fijn als hun gezondheidsklachten worden erkend of dat je ze direct weet te helpen. 

En natuurlijk verdien je als huisarts ook een prima salaris en je kunt zelfs voor jezelf beginnen. De weg ernaartoe is echter wel lastig. Je moet eerst zes jaar geneeskunde studeren en daarna nog een specifieke opleiding volgen. Maar als je dan eenmaal klaar bent, dan is de kans op werk heel groot. 

Docent 

Dagelijks lees je wel wat in het nieuws over het tekort aan docenten en de uitdagingen die mensen met dit beroep hebben. Te grote klassen, bezuinigen en ga zo maar voort. En ja, het docentenwerk is zwaar. Zeker wanneer je met kinderen werkt en pedagogische vaardigheden nodig hebt. Maar wanneer je het eenmaal in de vingers hebt, dan is het dit het leukste werk wat er is. Kinderen echt iets leren en ook de resultaten zien, geeft namelijk gigantisch veel voldoening. 

Auteur
Met veel plezier doe ik research en schrijf ik artikelen omtrent beroeps- en werkgerelateerde onderwerpen. Heb je een leuk onderwerp voor mij of wil je meer van mij komen te weten, bekijk mijn profiel voor al mijn publicaties.

Plaats een reactie