Beroepen.nl » Kindercoach » Cursus Kindercoach

Cursus Kindercoach

kindercoach

Kun jij je inleven in kinderen en wil jij ze graag ondersteunen? Dan is een cursus tot kindercoach een interessante optie voor je. Een dergelijke cursus biedt je toegang tot een loopbaan als kindercoach en zal jou manieren en behandelmethodes aanleren om kinderen op een effectieve manier te helpen met hun problemen.

De problemen waarmee kinderen kampen lopen uiteen. Zo zijn er groepen kinderen die lijden aan aangeboren gedrags-, agressie- of concentratiestoornissen. Als zijzelf en hun ouders moeilijk weten om te gaan met deze stoornissen, dan kun jij als kindercoach waardevol zijn in hun leven. Je kunt ze weer in verbinding brengen met de samenleving en hun omgeving, en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op de rails krijgen. Ditzelfde geldt voor kinderen met een autismespectrumstoornis die sociale interactie lastig vinden; jij kunt hen helpen door ze te begeleiden en jouw geleerde vaardigheden in te zetten. Een cursus tot kindercoach leert jou de theorie aan die je vervolgens in de praktijk kunt brengen, om op die manier kinderen het geluk in hun leven terug te geven en hun behoeftes te beantwoorden.

Cursus Erkend Kindercoach *aanrader

laudiusAls erkend kindercoach kun je kinderen in verschillende situaties een helpende hand bieden..

 • v.a. € 319,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Bekijk nu!

Professioneel Kindercoach

loiAls erkend kindercoach kun je kinderen in verschillende situaties een helpende hand bieden..

 • v.a. € 1050,-
 • Thuisstudie of klassikaal
 • LOI
 • Bekijk nu!

Zelfstandig Professioneel Kindercoach

loiAls erkend kindercoach kun je kinderen in verschillende situaties een helpende hand bieden..

 • v.a. € 1251,-
 • Thuisstudie of klassikaal
 • LOI
 • Bekijk nu!

Cursus Kindercoaching

loiAls erkend kindercoach kun je kinderen in verschillende situaties een helpende hand bieden..

 • v.a. € 525,-
 • Thuisstudie of klassikaal
 • LOI
 • Bekijk nu!

Opleiding Kindercoach

nhboAls erkend kindercoach kun je kinderen in verschillende situaties een helpende hand bieden..

 • v.a. € 379,-
 • Klassikaal of thuisstudie
 • NHBO
 • Bekijk nu!

Cursus Kindercoach

ntiAls erkend kindercoach kun je kinderen in verschillende situaties een helpende hand bieden..

 • v.a. € 74,70 p/m
 • Klassikaal of thuisstudie
 • NTI
 • Bekijk nu!

Voor wie is de cursus?

Een cursus tot kindercoach is er voor iedereen die zich verbonden voelt met kinderen en hun problemen. De ingangseisen zijn laagdrempelig en dit zorgt ervoor dat iedereen zich kan aanmelden voor een dergelijke cursus.

Opleiding of cursus kindercoach

Opleidingen en cursussen tot kindercoach hebben overlappingen en verschillen. Zo is een opleiding kindercoach vaak langduriger en breder dan cursussen. Maar dit verschilt per onderwijsinstelling. In het algemeen kan gezegd worden dat zowel cursussen als opleidingen het doel hebben om kinderen op de juiste manier te begeleiden. De looptijd ervan kan verschillen net zoals de behandelde inhoud, en het voordeel daarbij is dat je deze vaak (gedeeltelijk) zelf kunt bepalen.

Cursus op mbo- of hbo-niveau

Een cursus tot kindercoach kan zowel op mbo- als op hbo-niveau gegeven worden. Dit hangt af van de onderwijsinstelling en van jouw eisen. In sommige gevallen is er een ingangseis van een hbo-opleiding en in het geval dat je niet voldoet aan deze eisen biedt een mbo-opleiding uitkomsten.

De meeste cursussen hebben een looptijd van meerdere maanden. Dit kan variëren van enkele maanden, bijvoorbeeld 3, tot een jaar. Deze duur hangt onder andere af van het aantal lesuren per week. In sommige gevallen kun je zelf bepalen hoeveel lesuren je wilt volgen per week en indirect kun je dus zelf bepalen wat de looptijd van de cursus wordt.

Inhoud van de cursus kindercoach

De inhoud van een cursus is breed en in een ruime zin gericht op het gedrag van een kind. Doordat kinderen met allerlei soorten problemen kunnen kampen, zullen deze allemaal behandeld worden. Zo kunnen ze te maken krijgen met aangeboren stoornissen die hun concentratie aantasten. Je leert tijdens de cursus om dit gedrag in kaart te brengen en hen met de juiste behandelmethodes te begeleiden: om op die manier ervoor te zorgen dat ze zich kunnen concentreren op hun schoolwerk en minder snel afgeleid worden.

Kinderen kunnen ook blootgesteld worden aan buitengewone omgevingsfactoren. Zo kunnen de ouders van een kind gaan scheiden en kan dit proces een negatieve invloed hebben op het leven van een kind. Jij kunt de ouders bijstaan en zowel hen als het kind meenemen tijdens dit proces om ervoor te zorgen dat er geen permanente schade wordt aangebracht.

Ook kunnen er in het leven van kinderen gebeurtenissen plaatsvinden die gedragsveranderingen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is pesten, en jij kunt als kindercoach hen een luisterend oor bieden en ze het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. Je zult tijdens de cursus de kennis krijgen die jou tot een professional maakt.

Theorie en praktijk

Een cursus tot kindercoach is vooral theoretisch. Door middel van lesmethodes, beschreven in boeken, leer je jezelf de theoretische kennis aan van het beroep van kindercoach. Het is belangrijk om deze kennis op te doen, omdat deze nodig is in de praktijk. Als je uiteindelijk de theoretische kaders en methodes hebt behandeld, zullen er tijdens de opleiding casussen behandeld worden om een indruk te krijgen van de praktijk.

Na afloop van de cursus

De uiteindelijke praktische handelingen en het zelf opereren als kindercoach zal plaatsvinden na de cursus. Het diploma of certificaat dat je behaalt, is vrijwel altijd erkend door officiële instellingen en instanties en zal je daarom toegang bieden tot het doorleren in de praktijk. Er zijn vaak vacatures tot een kindercoach en bij deze werkgevers zul je de geleerde kennis van de cursus in de praktijk kunnen toepassen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld binnen een praktijk of binnen een school. Een andere mogelijkheid is om een eigen onderneming op te starten en om als zelfstandige kindercoach werkzaam te gaan. Op die manier vul je je eigen tijd in en kun je zelf bepalen in welk gebied van de kindercoaching je jezelf wilt begeven. Uiteindelijk kun je op die wijze jezelf specialiseren in een bepaald gebied of meerdere gebieden.

In de steeds innoverende samenleving staat niemand stil en daarom is jezelf onderwijzen altijd van nut. En dit geldt zeker voor cursussen tot kindercoach. Deze zijn een goede aanvulling op je cv en bieden veel mogelijkheden. Zeker omdat er ook cursussen zijn die zich speciaal richten op bepaalde componenten van de kindercoaching. Op die manier kun je jezelf opleiden tot expert binnen een bepaald gebied. Afhankelijk van je interesses kun je er dus voor kiezen om jezelf vooral te richten op aangeboren of niet-aangeboren stoornissen, of juist op kinderen die door externe factoren beïnvloed worden. Jezelf op die manier omvormen tot expert biedt zeker een arbeidsproductieve toekomt als kindercoach, zowel binnen organisaties als binnen een eigen praktijk.

Kosten van de cursus kindercoach

De kosten van een cursus verschillen per onderwijsinstelling. Deze hangen onder andere af van de lesduur, het niveau en het aantal lesuren per week of maand. De prijzen van deze cursussen liggen ongeveer tussen de 300 en 1000 euro. Dit is vaak inclusief de examenkosten en overige kosten. Het voordeel is dat bij veel onderwijsinstellingen er ook een proefperiode geldt van vaak 30 dagen. In die gevallen kun je je geld terugkrijgen als achteraf blijkt dat de cursus toch niet aan je verwachtingen voldoet of dat het niet iets voor jou is.

[kkstarratings]

Heb je vragen over Cursus Kindercoach?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Cursus Kindercoach', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren