Beroepen.nl » Budgetcoach » Cursus Budgetcoach

Cursus Budgetcoach

opleiding budgetcoach

De budgetcoach zit nooit stil, steeds meer mensen vertrouwen op de vaardigheden van deze ervaringsdeskundige. Van het inzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven tot hulp bij schulden, je zorgt dat cliënten een betere financiële toekomst krijgen. Om budgetcoach te worden volg je een cursus of opleiding. Het voordeel van een cursus is de kortere studieduur. Zo volg je een module uit een opleiding of verdiep jij je meer in het beroep.

Cursus Budgetcoach *aanrader

laudiusWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de Laudius Cursus Budgetcoach een echte aanrader. Je krijgt zelfs je lesgeld terug als je niet slaagt! Wat houdt je nu nog tegen?

 • v.a. € 319,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Bekijk nu!

 

Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Opleiding Budgetcoach*aanrader

civas-logoWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de opleiding Budgetcoach de perfecte keuze voor jou!

 • v.a. € 52,- per maand
 • ABvC Accreditatie
 • Civas Opleidingen
 • Erkende kwaliteit!
 • Bekijk nu!

Start je eigen zaak: Budgetcoach

nhaWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de cursus ‘Start je eigen zaak: Budgetcoach’ een geschikte keuze!

 


Cursus Budgetcoach

nhboWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de cursus Budgetcoach van NHBO thuisstudies een goede keuze!


Cursus Budgetcoach

loiWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de cursus LOI Budgetcoach wellicht een goede keuze voor jou!

 • v.a. € 79,20 pm
 • Thuisstudie of klassikaal
 • LOI
 • Bekijk nu!

 

 


Zelfstandig Budgetcoach

loiWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de cursus Zelfstandig Budgetcoach van LOI wellicht een goede keuze voor jou!

 • v.a. € 79,20 pm
 • Thuisstudie of klassikaal
 • LOI
 • Bekijk nu!

 


Thuis of klassikaal studeren

Bij een opleiding kies je nagenoeg altijd voor klassikaal studeren, hoewel thuis studeren ook mogelijk is. Een cursus kent een kortere studieduur, ideaal voor wie weinig tijd beschikbaar heeft of snel aan de slag wil gaan als budgetcoach. Kies je voor thuis studeren, dan leer je op je eigen tempo. Je deelt zelf je tijd in en stemt dit af op je werkzaamheden of thuissituatie. Thuis studeren vraagt doorzettingsvermogen, toch vind je de nodige ondersteuning via een online leeromgeving. Je kunt dus simpelweg de cursus budgetcoach online volgen, dat maakt het wel ideaal voor velen.

Ontbreekt het je aan doorzettingsvermogen of heb je moeite met de lesstof, dan is klassikaal studeren zeker aan te raden. Je staat in direct contact met de docent, kunt vragen stellen of inspelen op de lesstof die op dat moment behandeld wordt.

Studieduur en vooropleiding

Een cursus budgetcoach of cursus budgetbeheer heeft een gemiddeld studietempo van 6 tot 12 maanden. Bij sommige opleidingsinstituten is het mogelijk verlenging van het studietempo aan te vragen. Ook een verkorte studieduur behoort tot de mogelijkheden.

Een specifieke vooropleiding voor de mbo cursus budgetcoach is niet altijd vereist. Voor de hbo cursus is een vooropleiding op mbo-niveau vereist.

Inhoud van de cursus budgetcoach

De budgetcoach cursus behandelt onderwerpen zoals inkomsten en uitgaven, rekenen met geld, sparen, financiële risico’s en het opstellen van een budgetplan. Ook leer je de basisbeginselen schuldhulpverlening, iets waar steeds meer mensen mee in aanraking komen. Je leert communiceren met incassobureaus, deurwaarders en dienstverleners met betrekking tot de WSNP.

De budgetcoach beschikt over communicatieve- en coachingsvaardigheden. Je leert hoe je gedragsverandering bij de cliënt kunt bevorderen. Omdat voldoende inkomen belangrijk is, behandelt de cursus ook het begeleiden van cliënten bij het vinden van een passende baan. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan je beroepshouding, budgetbegeleiding en budgetbeheer.

Doorstuderen of werken

Na het voltooien van de cursus ben je in staat om als zelfstandige budgetcoach een eigen bureau op te starten. Ook is het mogelijk om in loondienst te gaan bij een bureau voor budgetcoaching, bij een overheidsinstelling of zorginstelling. Kijk hier voor de budgetcoach vacatures.

Doorstuderen behoort tot de mogelijkheden. Een geschikte vervolgopleiding is de cursus of opleiding schuldhulpverlening. Ook de hbo-bacheloropleiding financial service management sluit hier goed op aan.

Kosten van de cursus budgetcoach

Een cursus is over het algemeen goedkoper dan een opleiding. De kosten of het lesgeld voor de cursus budgetcoach bedraagt gemiddeld €300 tot €600 voor een thuisstudie en €500 tot €1000 voor klassikaal studeren. In veel gevallen heb je de keuze tussen betaling in één keer of in meerdere termijnen. Voor werknemers en werkgevers gelden diverse fiscale regelingen.

Aanmelden voor de cursus

Afhankelijk van de aanbieder is aanmelden voor de cursus op elk moment mogelijk. Klassikaal studeren kent een strakke tijdsplanning, de startdata staan altijd vermeld bij de desbetreffende cursus. Houd bij aanmelden rekening met inschrijfgeld of extra kosten voor praktijkdagen of examen. Iedere cursus vermeldt deze specifieke kosten, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.

Veelgestelde vragen over de cursus Budgetcoach!

✅ Welke cursus is nodig voor een budgetcoach?

Er zijn verschillende cursussen die gevolgd kunnen worden om budgetcoach te worden. Kijk wel of ze ook Kiwa gecertificeerd zijn, zoals sommige cursussen die wij hierboven hebben staan.

✅ Waar vind ik ervaringen voor de opleiding budgetcoach?

Onderaan onze pagina kun je verschillende ervaringen vinden van cursisten. Je kunt hier tevens ook je eigen ervaring achterlaten!

✅ Wat is de beste cursus tot budgetcoach?

Er wordt vaak gevraagd wat de beste cursus is. Op basis van onze eigen bevindingen en die van de cursisten die gereageerd hebben op onze pagina, is de cursus op positie 1 bovenaan ons lijstje de beste cursus om budgetcoach te worden.

✅ Wat is een erkende cursus budgetcoach?

Als je Kiwa gecertificeerd wil worden, dan dien je een erkende cursus tot budgetcoach moeten volgen. Welke dat zijn zie je hierboven, of vraag het na bij de instelling naar keuze.

✅ Is er een thuisstudie of cursus budgetcoach?

Ja er zijn meerdere thuisstudies of cursussen om budgetcoach te worden. Bekijk ons overzicht van mogelijke cursussen die je thuis kunt volgen!

✅ Kun je de cursus budgetcoach online volgen?

Ja, het is mogelijk om de cursus tot budgetcoach online te volgen. Je vindt in ons overzicht verschillende thuisstudies en online cursussen, kijk dus snel!

Cursus Budgetcoach *aanrader

laudiusWerk je graag met mensen en vind je het een uitdaging om anderen te adviseren op financieel vlak? Dan is de Laudius Cursus Budgetcoach een echte aanrader. Je krijgt zelfs je lesgeld terug als je niet slaagt! Wat houdt je nu nog tegen?

 • v.a. € 319,-
 • Thuisstudie
 • Laudius
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Bekijk nu!

 

Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Heb je vragen over Cursus Budgetcoach?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Cursus Budgetcoach', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren


 • Ik heb net de cursus van Laudius afgerond en ben hier meer dan tevreden over. Alleen heb ik nog wel een vraag, waar kan ik nu meer leren over het opzetten van een bedrijf hierin? Ik wil graag een website hebben om mijn budgetcoach bedrijf op te zetten.

 • Kan ik na het volgen van de Laudius cursus budgetcoach ook nog de NHA start je eigen zaak cursus volgen of is dat dubbelop?