Beroepen.nl » Binnenhuisarchitect(e) » Opleiding Binnenhuisarchitect

Opleiding Binnenhuisarchitect

binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect, er wordt de dag van vandaag steeds meer en meer een beroep op gedaan. Of je nu een huis laat bouwen of je neemt je intrek in een reeds gebouwde woning, een binnenhuisarchitect kan altijd een toegevoegde waarde zijn. Hij of zij is gespecialiseerd in esthetische, technische en budgettaire aspecten om zo de binnenkant van jouw woning volledig naar jouw eigen smaak in te richten en eventueel te laten maken.

Een binnenhuisarchitect is als het ware de vormgever van jouw leefomgeving binnen in de woning. Het is een heel interessant, uitdagend en dankbaar beroep waar je je volledig creatief in kan storten.

Klinkt het beroep van binnenhuisarchitect jou als muziek in de oren en wil jij mensen graag gelukkig maken met een prachtig interieur? Dan is een opleiding binnenhuisarchitect echt iets voor jou!

Wanneer je deze opleiding hebt gevolgd, kan jij elk huis, appartement of zelfs villa omtoveren tot een pareltje! En het leuke hieraan is dat, om jezelf binnenhuisarchitect te kunnen noemen, het helemaal niet veel hoeft te kosten! 

Binnenhuisarchitectuur *aanrader

Hoe gebruik je kleur om ruimte te creëren in de woonkamer, welke stijlelementen passen bij een klassieke woonstijl, welke lichtbronnen passen bij de gekozen stijl? Allemaal vragen die gesteld kunnen worden bij het inrichten van een huis. Het beroep binnenhuisarchitect is daarbij constant in beweging. Je leert in deze cursus dan ook hoe je op de hoogte kunt blijven van de nieuwste trends.

  • v.a. 149,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Binnenhuisarchitectuur dagopleiding

IPD Opleidingen | Klassikaal | € 2.631 | Niveau: hbo | Max. deelnemers: 20 | Tijdsduur: 119 dagen | Beoordeling: 7,3 (7 ervaringen)Logo van IPD Opleidingen
Creatieve beroepsopleidingDe dagopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken e…

Lees meer

Kleur in je interieur Binnenhuisarchitectuur

Hobp | € 295 | Niveau: mboLogo van Hobp
Volg nu Kleur in je interieur Binnenhuisarchitectuur en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Ga je verhuizen? Sta je op het punt keuzes te maken voor…

Lees meer

Kleur in je interieur Binnenhuisarchitectuur

Studdy | € 49,50 | Niveau: noneLogo van Studdy
Studdy® ?All you can learn? 500+ cursussen, audioboeken, kranten ?Certificaat? 24/7 PC, mobiel, tablet Ga je verhuizen? Sta je op het punt keuzes te maken voor de (her)inrichting van jouw onderkomen? Wil je kleuren om je h…

Lees meer

Binnenhuisarchitectuur avondopleiding

IPD Opleidingen | Klassikaal | € 2.631 | Niveau: hbo-master | Max. deelnemers: 20 | Tijdsduur: 238 dagenLogo van IPD Opleidingen
Creatieve beroepsopleidingDe avondopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken…

Lees meer

Gratis en vrijblijvende proefles - Binnenhuisarchitectuur

IPD Opleidingen | Klassikaal | Gratis | Niveau: none | Max. deelnemers: 20 | Tijdsduur: 0,4 dagenLogo van IPD Opleidingen
Gratis en vrijblijvende proefles - BinnenhuisarchitectuurDe manier om te kijken of de opleiding van IPD bij u past! Wij kunnen ons goed voorstellen dat het voor u belangrijk is een afgewogen keuze te kunnen maken over uw o…

Lees meer

Inleiding kleurenleer - Goed gebruik van kleuren bij binnenhuisarchitectuur, make up, visagie en persoonlijke presentatie.

Icademy | € 20,66 | Niveau: mboLogo van Icademy
Kleuren, ze zijn overal om ons heen en ze bepalen onze leefwereld. Ooit gedacht: 'Daar wil ik meer van weten!'? Ook al zo vaak van die prachtige, kleurige boeken in handen gehad, maar schrok je terug van de grote hoeveelhe…

Lees meer

Kleur in je interieur - Goed gebruik van kleuren bij binnenhuisarchitectuur, van huiskamer tot ZZP werkplek.

Icademy | € 28,93 | Niveau: mboLogo van Icademy
Ga je verhuizen? Sta je op het punt keuzes te maken voor de (her)inrichting van jouw onderkomen? Wil je kleuren om je heen waar je je thuis bij voelt? Kleuren hebben veel invloed op het gevoelsleven van mensen. Vaak meer d…

Lees meer

Binnenhuisarchitectuur

Laudius | € 149 | Niveau: noneLogo van Laudius
Elke ruimte is uniek. De vorm van de ruimte, de lichtinval, de functie en natuurlijk de smaak en persoonlijkheid van de eigenaar spelen een belangrijke rol bij de inrichting. Een binnenhuisarchitect combineert al deze aspe…

Lees meer

Wat doet een binnenhuisarchitect? 

Wanneer aan een binnenhuisarchitect wordt gedacht, wordt vaak meteen gedacht aan dure investeringen en materialen en dat alleen maar mensen in villa’s deze personen kunnen betalen. Grote veranderingen die moeten gebeuren om de aankleding en inrichting van de woning volledig naar wens te maken.

Het beroep van binnenhuisarchitect is echter heel wat veelzijdiger en het hoeft niet altijd zo ingrijpend te zijn. Steeds vaker beseffen mensen dit en daarom doen ze toch meer beroep op een binnenhuisarchitect. Het is de bedoeling dat deze architect leuke plekken ontwerpt binnenshuis waar mensen graag in thuis komen. Of het nu om gezinnen met kinderen gaat, een jong koppel of een alleenstaande senior, ongeacht wat het budget is. 

Hun interieur wordt aangepast aan de noden van de personen die er wonen en er wordt daarom ook gekeken naar hoe deze mensen leven. Er wordt gekeken naar materialen die kunnen gebruikt worden of hoe er op een creatieve manier opbergruimte kan ontwikkeld worden. Er kan bijvoorbeeld een lichtplan ontworpen worden of moderne domotica worden toegepast. Het kan dus gaan om bepaalde aspecten die in de ruwbouw moeten worden toegepast, maar evengoed kan het gaan om kleine veranderingen in een reeds bestaande en ingerichte woning. 

Kan iedereen een opleiding binnenhuisarchitect volgen? 

Het is normaal dat je na het lezen van dit alles geprikkeld bent om aan een opleiding binnenhuisarchitect te beginnen. Iedereen kan beginnen aan een hbo opleiding binnenhuisarchitect. Iedereen kan zich aanmelden en vandaag nog beginnen met deze cursus binnenhuisarchitectuur! 

Past het beroep binnenhuisarchitect bij mij? 

Om het beroep binnenhuisarchitect uit te oefenen, moet je doorzettingsvermogen hebben. Het is geen beroep zoals een ander, het moet vanuit een soort passie voor dit beroep uitgevoerd worden. Je moet klantgericht zijn, alsook creatief en innovatief en inzicht hebben in een bepaalde omgeving.

Wanneer je goed aan de slag geraakt, zal het beroep van een binnenhuisarchitect jou tussen de 2250 en 2900 euro per maand netto opleveren. Klinkt het gehele plaatje wel als iets voor jou? Dan is een hbo opleiding binnenhuisarchitect misschien wel iets voor jou! 

Programma opleiding binnenhuisarchitect 

De cursus binnenhuisarchitectuur start met een kort stukje over het algemene begrip wonen. Wanneer je dit achter de rug hebt, gaat de opleiding pas echt van start en begin je kennis te maken met allerlei uiteenlopende interieurstijlen. Je leert hoe je meubelen en ruimtes moet opmeten en je leert ze ook tekenen in verschillende soorten schalen.

Maar er komt uiteraard veel meer bij kijken. Wat vaak door studenten als leuk wordt bevonden, zijn de lessen over materialen vloer mogelijkheden, ramen, plafond, wandbekleding en meubelafwerking. 

Tijdens deze cursus binnenhuisarchitectuur leer je om de juiste sfeer binnen een woning te bepalen en je leert spelen met ruimtelijke elementen. Verlichting, kleurkeuzes, meubilair stijlen en keuzes van materialen komen uitvoerig aan bod, waardoor jij die creativiteit goed kan uitspelen en prikkelen.

Genoeg inspiratie krijg je door de geweldige illustraties die in het lesmateriaal voorzien zijn. Plattegrondtekeningen en alle andere nodige informatie ontvang je, zodat jij in de laatste les van deze opleiding zelf een totaalontwerp maakt van jouw droominterieur! 

Wat na het diploma? 

Wanneer je de hbo opleiding binnenhuisarchitect tot een goed einde hebt gebracht en je bent geslaagd voor het examen, zijn er verschillende opties. Veel studenten kiezen ervoor om meteen op zoek te gaan naar een job als binnenhuisarchitect, maar er is ook de mogelijkheid om verder te studeren voor tuinarchitect.

Deze keuze wordt veel gemaakt door studenten, omdat beide cursussen elkaar aanvullen en het is bovendien een logische en extra voordelige combinatie wanneer je beide cursussen hebt gevolgd. 

Veelgestelde vragen over de opleiding binnenhuisarchitectuur 

Het is logisch dat je de stap naar een opleiding binnenhuisarchitectuur niet zomaar onbezonnen zal zetten. Het is te begrijpen wanneer je nog met een aantal vragen zit over deze cursus. Wij zetten ze daarom even op rij voor je.

Hoelang duurt de opleiding tot binnenhuisarchitect?

De duur van de opleiding verschilt bij welk opleidingsinstituut je de opleiding volgt.

Kun je binnenhuisarchitect worden zonder opleiding?

Om jezelf binnenhuisarchitect of interieurarchitect te mogen noemen, moet je in ieder geval een bacheloropleiding gevolgd hebben en een masteropleiding van 2 jaar.

Wel kun je een cursus volgen, zodat je meer van de stof af weet, maar dat maakt je nog geen erkend binnenhuisarchitect.

Is het mogelijk om binnenhuisarchitect te worden met een cursus?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de opleiding binnenhuisarchitect te volgen. Je kan deze aan een universiteit of hogeschool gaan volgen, maar evengoed kan je ook een online cursus volgen om van dit beroep jouw droomberoep te maken.

Om echter erkend binnenhuisarchitect te worden en de titel van binnenhuisarchitect te kunnen gebruiken, dien je een daadwerkelijke opleiding hiervoor gevolgd te moeten hebben.

Is er een opleiding tot binnenhuisarchitect in deeltijd?

Wanneer je graag op eigen tempo een opleiding studeert en dit volledig naar jouw planning en tijd, dan kun je een opleiding binnenhuisarchitect in deeltijd volgen. Ook kan je kiezen voor een thuiscursus of een cursus online, als je gewoonweg meer wilt weten over het binnenhuisarchitectuur.

Waar vind ik een overzicht van binnenhuisarchitect opleidingen?

Het is heel leuk om een cursus binnenhuisarchitectuur te volgen, omdat je dit eender waar kan doen. Zowel in Nederland zijn er fysiek verschillende plaatsen waar je kan studeren voor dit beroep of je kan hierboven een uitgebreid overzicht vinden voor de online mogelijkheden!

Binnenhuisarchitectuur *aanrader

Hoe gebruik je kleur om ruimte te creëren in de woonkamer, welke stijlelementen passen bij een klassieke woonstijl, welke lichtbronnen passen bij de gekozen stijl? Allemaal vragen die gesteld kunnen worden bij het inrichten van een huis. Het beroep binnenhuisarchitect is daarbij constant in beweging. Je leert in deze cursus dan ook hoe je op de hoogte kunt blijven van de nieuwste trends.

  • v.a. 149,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Geen inschrijfgeld (elders 30 euro)
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Heb je vragen over Opleiding Binnenhuisarchitect?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Opleiding Binnenhuisarchitect', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren