Beroepen.nl » Bewindvoerder » Vacatures Bewindvoerder

Vacatures Bewindvoerder

bewindvoerder

Als startende of ervaren bewindvoerder beschik je over de juiste opleiding bewindvoerder. Je bent op zoek naar een passende baan als WSNP-bewindvoerder of beschermingsbewindvoerder. We hebben een wisselend aanbod vacatures in de bewindvoering of schuldhulpverlening.

Onze vacatures

Online solliciteren gaat snel en eenvoudig, bij ons vind je de nieuwste vacatures bewindvoerder. Zolang de vacature openstaat of de sluitdatum niet verstreken is, kun je reageren. Je bent er vrij in om op meerdere vacatures tegelijk te reageren. Het aanbod vacatures bewindvoerder is actueel en wordt regelmatig vernieuwd. Staat er op dit moment geen passende vacature voor jou tussen, bezoek onze website op een later moment nogmaals.

Tips voor werkzoekenden bewindvoering

Sinds 2014 moeten bewindvoerders voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Zo is het nodig om te beschikken over het diploma bewindvoering op minimaal mbo-4 niveau. Om aangesloten te zijn bij de branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders is het nodig om ook nog eens over minimaal 2 jaar werkervaring te beschikken. Zorg dat je aan alle eisen voldoet die een werkgever stelt.

Steeds meer mensen krijgen te maken met problematische schulden, hierbij is er sprake van minimaal 6 schuldeisers. De vraag naar goed opgeleide bewindvoerder groeit, kies daarom een opleiding die bij je past.

Werkgebied en werkuren

Zoek je een vacature bewindvoerder Noord-Holland, Groningen, Limburg of een andere provincie, er is altijd een vacature in jouw werkgebied. Houd rekening met eventuele reistijden, de bewindvoerder komt namelijk ook bij de cliënten thuis.

De meeste vacatures vragen een bewindvoerder voor 32 tot 38 uur per week. Een parttime bewindvoerder wordt minder vaak gevraagd, toch zijn ook hier vacatures voor beschikbaar.

Solliciteren op een vacature bewindvoerder

Let goed op het gevraagde in de vacature: vaak gaat het om een zelfstandige bewindvoerder, assistent bewindvoerder of consulent bewindvoerder. Het beroep schuldhulpverlener lijkt veel op het beroep bewindvoerder, toch gaat het hier om verschillende opleidingen en taken. Lees hier meer over de opleidingen van bewindvoerders. De werkzaamheden van de bewindvoerder bestaan uit budgetbeheer, het opstellen van dossiers en het aanvragen van bijzondere bijstand, tegemoetkomingen en kwijtscheldingen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat de gevraagde kennis en vaardigheden aansluiten bij datgene wat je kan bieden. Stel een professionele en vooral relevante cv op, vergeet niet een goede motivatiebrief te schrijven. Reageer altijd voor de sluitdatum, later reageren komt niet goed over en heeft dan geen zin meer. Het kan voorkomen dat een verlopen vacature opnieuw verschijnt, dit betekent dat de werkgever geen geschikte kandidaat heeft gevonden.

Word je uitgenodigd voor een eerste gesprek, noteer dan vooraf onderwerpen die je wil bespreken. Zorg er ook voor dat je kennis hebt van het bedrijf en de werkzaamheden. Zaken als het salaris en de arbeidsvoorwaarden worden tijdens het eerste of tweede gesprek uitvoerig besproken.

Meer over Bewindvoerder

Over het beroep bewindvoerder
Bewindvoerder Worden
Opleiding Bewindvoerder
Cursus Bewindvoering
Vacatures bewindvoerder

Gerelateerde Vacatures

Hieronder vind je enkele gerelateerde vacatures, die wellicht interessant voor je kunnen zijn:

Budgetcoach Vacatures

Heb je vragen over Vacatures Bewindvoerder?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Vacatures Bewindvoerder', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren


 • Na het behalen van het diploma WFT basis wil ik graag verder met de opleiding bewindvoerder (omscholing vanuit de horeca) ik heb geen ervaring maar zou graag een start maken in deze richting.

  Kan iemand mij op weg helpen welke stappen kan ik ondernemen om hier een baan in te vinden.

  Ben 53 jaar en ben 35 jaar chef kok geweest en hoop nu een 2de carrière te starten.

 • Geachte heer, mevrouw,

  Ik heb een algemene vraag. Als u werkzaam bent bij een bewindvoerderskantoor als professioneel bewindvoerder valt u dan onder een CAO?

  In afwachting van uw antwoord,

  Met vriendelijke groet,

  N. Yucel