Beroepen.nl » Administratief Medewerker » Opleiding Administratief Medewerker

Opleiding Administratief Medewerker

administratief medewerker

Werk jij nauwkeurig en resultaatgericht en ben je een echte teamplayer, dan sluit de opleiding administratief medewerker goed bij jou aan. Afhankelijk van de vacature wordt er gevraagd om een mbo- of hbo-diploma administratief medewerker, bedrijfsadministratie of boekhouden. In sommige gevallen wordt er niet om een specifiek diploma gevraagd, toch is het beter om goed voorbereid te solliciteren. Daarom volg je de administratief medewerker opleiding, die afhankelijk van de gekozen opleiding uit verschillende modules bestaat.

Administratief Medewerker *aanrader

Een goede administratie staat of valt met de deskundigheid en discipline van de persoon die de administratie voert. Je ondersteunt andere collega’s, maar hebt ook vaak veel zelfstandige taken. Werk je graag met cijfers, maar ook met mensen? Dan is de cursus Administratief Medewerker je op het lijf geschreven.

  • v.a. 489,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Voor wie is de opleiding geschikt?

De opleiding administratief medewerker is aan te raden voor iedereen die dit beroep wil uitoefenen. Of dit nu bij een klein bedrijf of een groot kantoor is, de basisopleiding administratie geeft je de nodige kennis mee. Daarnaast is de opleiding zeer geschikt voor werknemers met administratieve taken. Ook als omscholing biedt de opleiding voldoende mogelijkheden.

De administratie vormt binnen elk bedrijf een onmisbaar onderdeel. Dit beroep biedt dan ook goede toekomstperspectieven.

Verschillende opleidingen mogelijk

De administratief medewerker verricht administratieve taken en bewaakt het (financieel) overzicht. Ook is hij of zij het visitekaartje en doorgeefluik van het bedrijf. Van het aannemen van telefoontjes, opmaken van facturen tot het klaarmaken van de vergaderzaal, dit is een breed vakgebied. Met de juiste opleiding zijn er doorgroeimogelijkheden, ook kun je kiezen voor een bepaalde specialisatie.

Tijdens de basisopleiding administratie of de opleiding administratief medewerker leer je theoretische kennis en vaardigheden, zodat je direct inzetbaar bent. Ook kun je kiezen voor een opleiding basis boekhouden of financiële administratie. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende aanvullende cursussen waaronder basiskennis calculatie, medische administratie of sneltypen.

Mbo- of hbo-opleiding

Om als administratief medewerker aan de slag te gaan heb je voldoende aan een mbo-opleiding. Wil je doorstuderen, kies dan voor de hbo-opleiding boekhouden of bedrijfsadministratie. Daarna kun je kiezen voor de vervolgopleiding hbo-bachelor SPD bedrijfsadministratie.

Inhoud van de opleiding

De opleiding is afwisselend en bestaat uit meerdere modules. Tijdens de module softwarevaardigheid leer je omgaan met MS Office, Word, Outlook en Excel. De module bedrijfseconomie behandelt kostprijscalculatie, budgetteren en begroten. Bedrijfsrekenen is een belangrijk onderdeel, waar je zeker voldoende aandacht aan moet besteden.

Afhankelijk van de gekozen opleiding is er ook een module projectadministratie, die dieper ingaat op het presenteren en rapporteren van financiële gegevens.

Naast deze onderdelen leer je klantgericht werken en aandacht besteden aan representativiteit. Omdat baliewerkzaamheden tot je takenpakket behoren, wordt ook dit behandeld. Na het volgen van de opleiding weet je alles over archiveren, werkplekbeheer, postzaken en gesprekstechnieken.

Diploma of certificaat

De opleiding wordt vaak afgesloten met een examen, hierbij ontvang je een diploma administratief medewerker. Kies je voor een cursus, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Klassikaal studeren of thuisstudie

Vaak wordt gekozen voor klassikaal studeren, je volgt meerdere lessen of bijeenkomsten. Je ontvangt begeleiding door ervaren docenten en kunt direct vragen stellen, maar ook overleggen met medestudenten. Veel opleidingen bieden naast klassikaal studeren een online leeromgeving. Dit maakt huiswerk maken extra gemakkelijk.

Met thuis studeren heb je de mogelijkheid je studieplek en studietijden flexibel in te delen. Thuis studeren is zeer goed te combineren met werk en privé. Je krijgt professionele begeleiding binnen een online leeromgeving. Soms worden één of meerdere praktijkdagen aangeboden.

Kosten van de opleiding

Voor de opleiding administratief medewerker betaal je lesgeld en examenkosten. Vaak wordt er ook om een eenmalig inschrijfbedrag gevraagd. Een korte mbo-opleiding bedrijfsadministratie kost ongeveer €1300 voor klassikaal studeren en €450 voor een thuisstudie. De basisopleiding administratief medewerker is de volgende 6 tot 12 maanden. Je betaalt gemiddeld €450 tot €900 voor een thuisstudie.

Kies je liever voor de mbo-basisopleiding bedrijfsadministrateur? Deze opleiding duurt 10 tot 12 maanden, de kosten bedragen €700 tot €2000.

Betaal je de cursus of opleiding in één keer, dan krijg je vaak een aantrekkelijke korting. Volg je de opleiding voor je huidige of toekomstige beroep? De kosten van de opleiding mag je aftrekken van de inkomstenbelasting, informeer bij je boekhouder of belastingadviseur.

Veelgestelde vragen

✅ Waar kan ik de financieel administratief medewerker opleiding vinden?

Er zijn verschillende aanbieders van de opleiding financieel administratief medewerker. Je vindt deze in ons overzicht bovenaan de pagina.

✅ Kan ik ook een administratief medewerker cursus volgen?

Jazeker, er zijn namelijk verschillende aanbieders van deze cursussen. Je vindt de cursussen in ons overzicht hier bovenaan de pagina.

✅ Kan ik ook een interne opleiding administratief medewerker volgen?

Sommige bedrijven bieden een interne opleiding administratief medewerker aan, wanneer zij graag nieuw personeel willen aantrekken. Je dient hiervoor goed de vacatures en aanbod in de gaten te houden. Of vraag het aan bij je huidige werkgever.

✅ Waar vind ik een opleiding administratief medewerker met baangarantie?

Indien er een tekort is aan administratief medewerkers, dan kan het voorkomen dat bedrijven de opleiding aanbieden met daarbij gelijk een baangarantie om binnen dit bedrijf te gaan werken. Je vindt deze bij ons in de reacties. Heb je zelf een mogelijkheid gevonden, laat het ons weten in de reacties!

Administratief Medewerker *aanrader

Een goede administratie staat of valt met de deskundigheid en discipline van de persoon die de administratie voert. Je ondersteunt andere collega’s, maar hebt ook vaak veel zelfstandige taken. Werk je graag met cijfers, maar ook met mensen? Dan is de cursus Administratief Medewerker je op het lijf geschreven.

  • v.a. 489,-
  • Thuisstudie
  • Laudius
  • Cursus kosteloos met STAP budget
Krijg nú 5% extra korting, bovenop de al mogelijke kortingsprijs van Laudius zelf, met onze unieke kortingscode: bero5

Heb je vragen over Opleiding Administratief Medewerker?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Opleiding Administratief Medewerker', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren