Beroepen.nl » Zo kom je aan goed personeel
Beroepen Blog

Zo kom je aan goed personeel

6 redenen coaching opleiding

Momenteel kent Nederland een zeer lage werkloosheid. Het maakt dat het voor werkgevers lastig is om geschoold personeel te vinden om openstaande vacatures invulling te kunnen geven. Beschikbaar personeel heeft niet de juiste achtergrond, is te duur of is op zoek naar een heel ander soort functie. Op welke manier vind je in zo’n situatie goed personeel? In dit artikel proberen we antwoord te geven op die vraag. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar het inschakelen van een uitzendkracht? Wat zijn de kosten van een uitzendkracht? Is het een slimmere keuze dan een vaste arbeidskracht in dienst nemen? Enzovoorts. 

Beschikbaar personeel intern omscholen 

Een van de opties die je hebt om vacatures te vullen, is het omscholen van intern personeel. Zeker wanneer je voornemens bent om bepaalde processen in de komende periode te automatiseren, is dit een interessante optie. Vanzelfsprekend moet ook het personeel zelf zo’n omscholingstraject zien zitten. Een goed voorbeeld van een afdeling binnen veel organisaties die geautomatiseerd wordt is de klantenservice. Er worden steeds meer klachten en vragen afgewikkeld door robots. Pas wanneer zo’n robot een klant echt niet kan helpen, wordt deze doorverbonden met de klantenservice. Ook op andere gebieden kiezen steeds meer organisaties voor automatisering. Dit betekent dat er functies wegvallen en personeel op straat komt te staan of elders binnen de organisatie moet worden ingezet. 

Tijdelijk een flexkracht aannemen voor je organisatie 

Een alternatief voor het omscholen van personeel binnen je organisatie, is het aannemen van een flexkracht. Zoals deze term al doet vermoeden, biedt het inschakelen van een flexkracht veel flexibiliteit. Je kunt de flexkracht inzetten op het moment dat je deze nodig hebt. Met name in de horeca is het inzetten van flexkrachten populair. Op mooie zomerdagen wordt de flexkracht ingezet. Het voorkomt dat je op minder mooie dagen te veel betaalt voor je personeel. Je flexkracht is op een sombere dag mogelijk immers niet nodig. 

Voordelen van een flexkracht 

Door een flexkracht in te schakelen via een uitzendbureau, profiteer je van een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je zelf niet verantwoordelijk bent voor het afsluiten van de verzekeringen voor deze medewerker. Ook heb je geen omkijken naar de opbouw van diens pensioen. Iets wat wel geldt voor medewerkers die je vast in dienst hebt genomen. Dergelijke zaken worden geregeld door het uitzendbureau die je hebt ingeschakeld voor de hulp van een flexkracht. 

Personeel aannemen en vervolgens omscholen 

Aansluitend op de mogelijkheid om intern personeel om te scholen, kun je ook personeel met een andere achtergrond aannemen dan benodigd is voor een functie. Vervolgens gebruik je de eerste weken tot maanden voor het omscholen van dit personeel. Het risico is dat je veel betaalt voor het omscholen van een arbeidskracht, waarna deze mogelijk al snel vertrekt. Het is zodoende belangrijk hier heldere afspraken over te maken. Het voordeel van deze manier van werven is het feit, dat je zeker weet dat een nieuw personeelslid uiteindelijk over de juiste kennis beschikt. Daarbij kan deze nieuwe medewerker de opgedane kennis delen met mensen die al langer werkzaam zijn voor de organisatie. Op deze manier wordt de hele organisatie beter van het nieuwe personeel.

Heb je vragen over Zo kom je aan goed personeel?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Zo kom je aan goed personeel', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren