Beroepen.nl » Werken in de zorg: dit zijn de leukste beroepen!
Beroepen Blog

Werken in de zorg: dit zijn de leukste beroepen!

anesthesiemedewerker

Ondanks de hoge werkdruk is werken in de zorg populair. Je helpt een patiënt beter te worden of diens zorgen weg te nemen. Een patiënt zal je hier heel dankbaar voor zijn! Dit is niet de enige reden die maakt dat werken in de zorg of bijvoorbeeld het volgen van een doktersassistente opleiding populair is. Denk ook aan het feit, dat je binnen de medische sector een groot aantal verschillende functies vindt op ieder opleidingsniveau. Het maakt niet uit of je een mbo-, hbo- of wo-opleiding wilt gaan volgen; in de zorg word je gewaardeerd! Dit artikel zet de populairste functies binnen de zorg voor je op een rijtje. Naar welke van deze beroepen heb jij al eens gekeken? 

Werken als sociaal maatschappelijk dienstverlener 

Het werk van een sociaal maatschappelijk dienstverlener, ook wel een sociaal werker genoemd, is zeer breed. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een cliënt met financiële problemen. Deze financiële problemen maken dat de cliënt steeds verder van de maatschappij af komt te staan. Samen met de cliënt stel je als sociaal werker een plan op om de financiële zaken aan te pakken en te verbeteren. Het gaat vaak om een traject van al snel meerdere weken tot maanden. Niet alleen mensen met financiële problemen rekenen op de hulp van een sociaal werker. Denk ook aan mensen met een verslaving. 

Beroepen in het ziekenhuis uitoefenen 

Naast een functie als sociaal werker, kun je ook een functie binnen het ziekenhuis uitoefenen. Word bijvoorbeeld medisch specialist, of ga aan de slag als verpleegkundige. De vraag naar medisch specialisten en verpleegkundigen is al jaren zeer groot. We worden steeds ouder, waardoor de vraag naar zorg toeneemt. Ook kan het leuk zijn om net voor de stap naar het ziekenhuis mensen te helpen. Denk hierbij aan het beroep als huisarts. Je adviseert cliënten en probeert een diagnose te stellen op basis van de kennis en ervaring die je hebt. Wanneer dit niet mogelijk is, verwijs je een cliënt door. Als huisarts leer je de mensen in de wijk kennen. Mensen weten je te vinden voor hulp! 

Wil je geen medische opleiding volgen, maar vind je het wel leuk om cliënten te koppelen aan de juiste zorgverlener? In dat geval kan het beroep zorgcoördinator bij je passen. Op basis van de problemen waarmee mensen kampen zoek je naar de juiste zorgverlener. 

Pedagogisch medewerker in de kinderopvang 

Vind je het erg leuk om met kinderen te werken? In dat geval kan een beroep als pedagogisch medewerker een goede optie zijn. Je helpt kinderen in hun opvoeding, wanneer ze bij de kinderopvang verblijven. Op basis van wat je overdag ziet bij de kinderen, kun je ouders adviseren over de wijze waarop ze hun kinderen behandelen. Merk je op dat een kind meer zorg nodig heeft? In dat geval kun je deze samen met de ouders doorverwijzen naar een specialist. Voornaamste doel is het om het de kinderen bij de kinderopvang naar de zin te maken.

Heb je vragen over Werken in de zorg: dit zijn de leukste beroepen!?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Werken in de zorg: dit zijn de leukste beroepen!', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren