Beroepen.nl » Welke beroepen zijn het populairst in 2021? 
Beroepen Blog

Welke beroepen zijn het populairst in 2021? 

coach

Wanneer je jezelf wilt laten omscholen of momenteel op zoek bent naar een leuke opleiding, is het raadzaam om te kijken naar beroepen die populair zijn. Op dit moment ligt de werkloosheid zeer laag, waardoor je in vrijwel iedere sector aan werk kunt komen. Dit verandert als het economisch minder goed gaat. Naar welke mensen is de vraag in zo’n periode nog groot genoeg, om snel een baan te vinden na je opleiding? In dit artikel zetten we de populairste beroepen op een rijtje! 

Tip: ook wanneer je momenteel al werkt, kan het volgen van bijvoorbeeld een NCOI opleiding interessant zijn. Het helpt je jouw kennis uit te breiden, waardoor je breder inzetbaar bent voor een werkgever of in de toekomst elders kunt gaan werken in een andere functie. NCOI staat te boek als een betrouwbare en goede opleider, met een breed scala aan studies. 

Beroepen in de techniek zijn populair 

De vraag naar mensen met een technische achtergrond is momenteel groot. Daarbij zijn deze beroepen ook onder werkzoekenden in trek. Jongeren hebben steeds eerder de beschikking over een mobiele telefoon en tablet. Daarbij wordt al op de basisschool aandacht besteed aan programmeren. De combinatie maakt dat technische beroepen geliefd zijn. Daarbij worden deze technische beroepen op ieder onderwijsniveau aangeboden. Ga bijvoorbeeld aan de slag als elektrotechnicus na het afronden van een opleiding op het roc.

Op hbo- of universitair niveau kun je een opleiding tot programmeur volgen. Leer zelf software te schrijven, of advies te geven over wijzigingen aan bestaande software. Het werk van een programmeur is divers. Je kunt je hierbij richten op het werk aan de voorzijde, ook wel front-end genoemd, maar ook op het werk aan de achterzijde. Denk aan het verschil tussen de ontwikkelaar van functies in een app en de ontwikkelaar van een fraai design voor een website. 

Beroepen in de zorg in trek 

Niet alleen technische beroepen zijn in trek momenteel. Ook functies binnen de zorg zijn geliefd. Het hangt samen met het feit, dat de vraag naar zorgpersoneel momenteel erg groot is. De pandemie heeft laten zien dat het zorgstelsel in Nederland flink moet worden uitgebreid, om alle mensen tijdig van hulp te kunnen voorzien. Veel functies in de zorg zijn hele dankbare beroepen. In die zin, dat je echt wat betekent voor een patiënt; je helpt diens klachten te verminderen of volledig weg te nemen, je adviseert en je stelt mensen gerust. 

Net als bij beroepen in de techniek worden ook beroepen in de zorg aangeboden voor mensen met een achtergrond op het roc, de hogeschool en de universiteit. Denk aan het verschil tussen een helpende in de zorg, een verpleegkundige en bijvoorbeeld een medisch specialist. 

Andere populaire beroepen 

Enigszins aansluiten op de beroepen in de techniek, is het werk van een data scientist. We doen steeds meer met data. Er is geschoold personeel nodig om deze data te kunnen analyseren en te verwerken tot een passend advies voor het management. Andere populaire beroepen zijn die van een accountant, een docent en die van een officier. Onder jongeren die een bijbaan zoeken is een beroep als fietskoerier geliefd.

Heb je vragen over Welke beroepen zijn het populairst in 2021? ?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Welke beroepen zijn het populairst in 2021? ', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren