Beroepen.nl » Welke beroepen kun je uitoefenen na de hogere hotelschool?
Beroepen Blog

Welke beroepen kun je uitoefenen na de hogere hotelschool?

hotelmanager aan de bar

Heb je altijd al in een hotel willen werken? In dat geval past de opleiding hoge hotelschool van Tio goed bij jou! Soms is op voorhand niet direct duidelijk, welke beroepen je kunt beoefenen na het behalen van deze opleiding. Dit artikel zet de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje. Wat lijkt jou het leukste aan het werken in een hotel? Bovenal is het belangrijk dat je gastvrij bent en dat je het gasten binnen het hotel zo goed mogelijk naar de zin wilt maken. Jij haalt energie uit de positieve reacties die bezoekers na een verblijf in je hotel online plaatsen!

Snuffelen aan verschillende beroepen binnen hotels 

Al tijdens je opleiding tot een baan binnen het hotelwezen krijg je de kans om uit te zoeken wat bij jou past. Kies je bijvoorbeeld voor een baan als hotelmanager, of vind je het leuker om als accountmanager voor het hotel te werken? Naast de beroepen die zich meer op de achtergrond afspelen, zijn er ook beroepen waarmee je meer op de voorgrond treedt. Denk bijvoorbeeld aan het werken als eventmanager binnen een hotel, of als food & beverage manager. Welke van deze beroepen na de hoge hotelschool passen bij de interesses die jij hebt? 

Werken als hotelmanager of general manager

Als hotel- of general manager zorg je dat de alledaagse processen binnen het hotel volgens plan verlopen. Je bent verantwoordelijk voor het aannemen van het juiste personeel, om dit personeel aan te sturen bij hun dagelijkse taken. Alles om de gasten van het hotel zo goed mogelijk naar de zin te maken! Ook ben je als hotel- of general manager bezig met de toekomst van het hotel. Waar wil je over tien of vijftien jaar staan? Welke stappen moeten er op korte termijn gezet worden om dit doel te kunnen bereiken? De diversiteit aan werkzaamheden maakt dit beroep zeer leuk! 

Manager van specifieke zaken 

Een hotel- of general manager regelt sterk uiteenlopende zaken. Deze managers zijn vaak overal bij betrokken, zonder diep in de materie te duiken. Er zijn ook beroepen die je na de hoge hotelschool kunt beoefenen, die veel specifieker zijn. Denk bijvoorbeeld aan een beroep als event manager, food & beverage manager of weddingplanner. Hierbij neem je een specifiek onderdeel van het hotelwezen op je en zorg je voor de juiste aansturing. Vind je het leuk om een hotel te laten groeien? In dat geval kan werken als marketingmanager bij je passen. 

Overstap naar een andere branche 

Wanneer je de hoge hotelschool gevolgd hebt, betekent dit niet dat je een leven lang in het hotel moet werken. Het is niet ongebruikelijk dat studenten vanuit deze opleiding naar een andere branche vertrekken. Naast het managen van een hotel kan immers ook het managen van een restaurant bij je passen! Evenals dat een onderneming in de verhuur van zalen vaak geleid wordt door iemand met een afgeronde opleiding aan de hoge hotelschool. In de basis komen je werkzaamheden bij dergelijke beroepen op hetzelfde neer. Ook in een restaurant of een zalencentrum doe je er immers alles aan om het bezoekers van je horecagelegenheid naar de zin te maken.

Lees meer over je toekomst in de hotel en event wereld na je studie.

Heb je vragen over Welke beroepen kun je uitoefenen na de hogere hotelschool??

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Welke beroepen kun je uitoefenen na de hogere hotelschool?', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren