Beroepen.nl » Wat heeft jouw bedrijf aan dark fiber internet?
Beroepen Blog

Wat heeft jouw bedrijf aan dark fiber internet?

dark fiber internet

Tegenwoordig is een snel netwerk voor ieder bedrijf onmisbaar! We maken steeds meer gebruik van online tools, in plaats van lokaal geïnstalleerde software. Op het moment dat deze tools niet goed bereikbaar zijn of storingen vertonen, beïnvloedt dit de productiviteit van medewerkers sterk. Reden genoeg om te investeren in een snel netwerk en een betrouwbaar IT-landschap. Onderdeel hiervan kan het gebruik van dark fiber internet zijn, evenals het onderbrengen van bedrijfskritische ICT-apparatuur in een extern datacenter. Dit artikel vertelt je hier meer over.  

Extern onderbrengen van bedrijfskritische ICT-apparatuur 

Als bedrijf doe je er alles aan om services en applicaties in de lucht te houden. Het uitvallen hiervan leidt ertoe, dat medewerkers hun taken niet goed uit kunnen voeren. Het beheren en beveiligen van het IT-landschap brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Niet alleen moeten updates tijdig worden uitgevoerd om bijvoorbeeld een beveiligingslek tegen te kunnen gaan. Ook moet je er niet aan denken, dat inbrekers bij de fysieke servers kunnen komen. Ze zouden de servers mee kunnen nemen. Niet alleen riskant door de data die hierbij verloren gaat. Ook zorgt het dat services niet langer bereikbaar zijn! 

Er zijn verschillende partijen die hier hulp bij kunnen bieden. Door bedrijfskritische ICT-apparatuur onder te brengen bij kwalitatieve datacenters, heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Het datacenter waar je dit onderbrengt zorgt voor de continuïteit van de werking hiervan. Evenals dat aandacht besteed wordt aan de beveiliging. De kans dat systemen of applicaties niet naar behoren werken is hierdoor zeer klein. Relined Fiber Network is een voorbeeld van een betrouwbare partij die deze mogelijkheid aanbiedt.  

Snelle en betrouwbare verbinding binnen je bedrijfspand 

Niet alleen de waarborging van de continuïteit van bedrijfskritische ICT-apparatuur is cruciaal. Besteed ook voldoende aandacht aan de realisatie van een snelle en betrouwbare verbinding binnen je bedrijfspand en tussen verschillende vestigingen onderling. Dark fiber internet is hierbij het overwegen waard! Het voordeel van dark fiber internet is niet alleen dat het betrouwbaar is en snel werkt. Ook kan dark fiber internet eenvoudig worden opgeschaald op momenten dat je bedrijf dit nodig heeft. Zo kies je voor een internetverbinding, die volledig aansluit op jouw behoeftes!  

Wat verstaat men onder dark fiber internet? 

Dark fiber is een onbelicht glasvezel, wat het mogelijk maakt om een verbinding op te zetten tussen verschillende locaties. Zo koppel je het ene bedrijfspand aan het andere, zonder dat andere partijen toegang hebben tot deze internetlijn. Ideaal, voor het delen van waardevolle informatie, data over klanten en medewerkers, enzovoorts. Een groot voordeel van dit type internet is de mogelijkheid om gebruik te maken van een ongelimiteerde bandbreedte. Daarbij heb je de complete controle over de internetlijn, doordat je de enige bent die hier gebruik van maakt.  

Mogelijkheid tot encryptie op verbindingen

Met name wanneer op grote schaal met AVG-gevoelige data gewerkt wordt, is een encryptie op de internetverbinding wenselijk. Denk aan zorginstellingen, waarvan informatie over patiënten niet op straat mag komen te liggen. Zij zijn daarbij verplicht om aan te tonen, dat ze de volledige controle hebben over deze data en weten wie hier op welke moment toegang toe had. Voor dergelijke partijen is dark fiber internet de oplossing! Er zijn verschillende partijen die hulp kunnen bieden bij het aanleggen van een dergelijke verbinding. Laat je vooraf adviseren over hetgeen dark fiber internet jouw organisatie voor voordelen kan bieden. 

Niet onbelangrijk in deze tijd: met dark fiber internet profiteer je als organisatie van sterk verbeterde cloud- en back-up mogelijkheden. Nu steeds meer partijen in de cloud werken biedt dit een groot voordeel. Niet alleen nu, maar zeker ook in de toekomst als alle applicaties van je organisatie in de cloud draaien.

Werken jullie ook al met dark fiber internet? Laat ons weten welk beroep je uitoefent in de reacties!

Heb je vragen over Wat heeft jouw bedrijf aan dark fiber internet??

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Wat heeft jouw bedrijf aan dark fiber internet?', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren