Beroepen.nl » Wandelcoach

Wandelcoach

wandelcoach

In deze drukke stressvolle tijd kan wat ontspanning wonderen doen voor lichaam en geest. Door naar buiten te gaan kan je even heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur. Soms is alles even net iets te zwaar om allemaal zelf te verwerken en daarom is er een geweldige manier om zowel gezond te bewegen als een therapiesessie tegelijkertijd te ervaren. 

Door wandel coaching toe te passen combineer je een wandeling met het praten over allerlei problemen die een cliënt kan bezighouden. Ben je een natuurliefhebber en vind je het ook nog eens heel leuk om mensen te helpen? Dan zou jij wel eens een hele goede wandelcoach kunnen zijn.

De werkdag van een wandelcoach

Wandel coachen is een vorm van coaching, alleen doe je dit niet binnenshuis. In plaats van in een gesloten kamer met mensen te praten neem je ze mee de vrije natuur in en laat ze zien hoeveel moois er te zien en te beleven valt. De natuur heeft een gunstige invloed op mensen omdat deze rustgevend werkt en dus zorgt voor meer ontspanning.

 Als wandelcoach neem je mensen mee de natuur in en wijst ze op bijzondere dingen die daar te zien zijn. Aan de hand daarvan ga je met ze in gesprek. Je wijst mensen op natuurelementen in het landschap en zo probeer je samen tot nieuwe inzichten te komen. Bijvoorbeeld: je kiest een boom die je aanspreekt. Vervolgens ga je de mooie en ook de minder mooie kanten van die boom bekijken. Maken die de boom minder waard? 

En hoe zit dat dan bij jezelf als mens? Stel je voor, je staat in het bos en je kiest een beukenboom. Deze staat krom omdat hij al veel stormen heeft doorstaan. Hieruit kan je dus de conclusie trekken dat je zelf ook al heel veel hebt meegemaakt maar ondanks dat toch nog steeds rechtop staat. Je zou dus kunnen zeggen dat je met jezelf wordt geconfronteerd en van daaruit kan je gaan kijken wat je graag aan jezelf zou willen veranderen of verbeteren.

Opleiding tot wandelcoach

Beroepsopleiding "Wandelcoachen als Professie"

Wandelcoaching Nederland | Klassikaal | 4861.5 | Max. deelnemers: 12 | Tijdsduur: 10.0 Logo van Wandelcoaching Nederland
BEROEPSOPLEIDING WANDELCOACHEN ALS PROFESSIE Wil jij ook een wandelcoach opleiding volgen en aan de slag gaan als professioneel TriA® wandelcoach? Tijdens de “Beroepsopleiding Wandelcoachen Als Professie” leer hoe je de …

Lees meer

Training Wandelcoaching

Samen Leren Natuurlijk | Klassikaal | 249.0 | Max. deelnemers: 10 | Tijdsduur: 1.0 | Beoordeling: 9,0 (4 ervaringen) Logo van Samen Leren Natuurlijk
Voor trainers, coaches, teamleiders, en iedereen die met mensen werkt en dat vaker buiten wil doen. Breid je professionele mogelijkheden uit als wandelcoach met nieuwe werkvormen. Op deze dag ontvangt Jettie van den Houdt …

Lees meer

Wandelcoaching opleiding

MROI opleidingen en trainingen | Klassikaal | 1295.0 | Max. deelnemers: 10 | Tijdsduur: 3.0 Logo van MROI opleidingen en trainingen
De wandelcoach opleiding van Mindful Run® Nederland is coachen op een vernieuwende en effectieve manier. We wandelen en praten niet alleen, maar doen vooral veel praktische ervaringsoefeningen, waardoor de coachee weer vol…

Lees meer

Wanneer je wandelcoach wilt worden is het handig als je over een paar eigenschappen beschikt. Deze eigenschappen kunnen er voor zorgen dat je een goede wandelcoach wordt. Zo is het handig dat je ervaring hebt in het begeleiden van mensen of dit in ieder geval graag doet. Uiteraard is een voorliefde voor de natuur en wandelen geheel op zijn plek als wandelcoach. 

Als je denkt dat wandelcoaching jou op het lijf geschreven is dan kun je hiervoor een opleiding volgen. Er zijn online diverse instanties te vinden die je hierbij kunnen helpen. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om een goede wandelcoach te worden. Je leert p praktisch, toepasbare en effectieve methodieken waarmee je de cliënt kan bijstaan in de natuur. 

Ook leer je diverse vraagstukken en hoe hier mee om te gaan. Uiteraard wordt de marketing kant ook niet overgeslagen en kun je na de opleiding dus prima op eigen benen staan en je eigen klanten werven. 

Voor de meeste opleidingen heb je wel een HBO niveau opleiding nodig. Dit is per instantie verschillend, het is raadzaam om te controleren wat voor eisen er worden gesteld om de opleiding te mogen volgen. Maar voornaamste is toch wel dat jij jezelf ziet als wandelcoach en gemotiveerd bent!

Past het beroep wandelcoach bij mij?

Het beroep van wandelcoach past bij jou als je graag mensen helpt en daarnaast een liefhebber bent van de natuur. Een goede conditie is natuurlijk wel handig, want je zult heel wat wandelen tijdens je werk. Daarnaast is het heel handig als je goed uit je woorden kunt komen en dus prima naar de cliënt toe kan verwoorden hoe hij of zij anders naar de problematiek kan kijken. 

Wandel coaching combineert het helpen van mensen met lichamelijke beweging. Vooral mensen met een verzorgende eigenschap passen in het beroep van wandelcoach. Wanneer je wat verlegen bent en eigenlijk niet echt met een vreemde durft te praten of naar je woorden moet zoeken, dan is wandelcoach waarschijnlijk niets voor jou. Het spreekt voor zich dat, als je een slechte conditie hebt of lichamelijke klachten die het lopen kunnen beïnvloeden, je beter voor een ander beroep kan kiezen. Maar anders is een wandelcoach een zeer leuk en gewaardeerd beroep.

Wat verdient een wandelcoach?

Het salaris van een wandelcoach is afhankelijk van de klanten die je per maand behandeld. Over het algemeen kun je er van uit gaan dat een cliënt meerdere sessies komt doen en je dus meerdere uren per maand met een cliënt bezig bent. De duur van een wandeling ligt tussen de 1,5 en 2 uur en per sessie rekent men meestal tussen de €100,= en €130,= euro af. 

Uiteraard is dit als je voor jezelf gaat beginnen als wandelcoach. Bedenk wel dat er, ondanks dat je niet in een praktijkruimte zit, toch kosten zijn. Hierbij kun je denken aan administratiekosten, eventueel een kantoor, benzine kosten om bij de plek van de wandeling te komen en natuurlijk zo nu en dan nieuwe wandelschoenen. Daarnaast moet je misschien ook adverteren zodat mensen je weten te vinden. 

Bedenk van te voren goed met welke kosten je te maken krijgt als je zelf als wandelcoach aan de slag gaat en baseer daarop je uurtarief. Beter van tevoren goed berekend dan achteraf met een verlies blijven zitten.

Vacatures wandelcoach

Naast het feit dat je voor je zelf kunt beginnen als wandelcoach, kun je ook jezelf aansluiten bij een organisatie en via hen aan de slag als wandelcoach. Vacatures als wandelcoach zijn er niet heel veel, aangezien het een vrij nieuw fenomeen is, maar als je goed zoekt zijn ze wel te vinden. Je hoeft dan niet alle bijkomende kosten zelf te dragen en bent verzekerd van een vast inkomen. Ook dit kan erg prettig zijn.

Heb je vragen over Wandelcoach?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Wandelcoach', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren