Beroepen.nl » Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?
Beroepen Blog

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je voornemens bent om een eigen bedrijf te starten, kun je bijna niet ontkomen aan het afsluiten van verzekeringen. Een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten is hier een voorbeeld van. Wat maakt een aansprakelijkheidsverzekering zo belangrijk voor ondernemers? Welke verschillen zitten er tussen een beroeps- en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? In dit artikel lees je hier meer over! 

Tip: diverse online tools maken een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken makkelijker. Het voordeel van het vergelijken van deze verzekeringen is onder meer de besparing die het vaak oplevert. 

Verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

Vaak wordt een beroeps- of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. In sommige gevallen kiest een ondernemer voor het afsluiten van beide verzekeringen. Het is afhankelijk van de diensten die je als bedrijf aanbiedt, welke van deze verzekeringen voor jou interessant is. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die voortkomt uit een beroepsfout. Deze fout kun je zelf gemaakt hebben, maar kan ook gemaakt zijn door een van je medewerkers. Een financieel dienstverlener is een van partijen die baat heeft bij deze verzekering. Mogelijk is er een komma verkeerd gezet, waardoor het gegeven financiële advies niet juist is. Het kan grote gevolgen hebben voor een opdrachtgever. 

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je materiële schade af. Het gaat bijvoorbeeld om een vaas die tijdens werkzaamheden in de meterkast is omgestoten. Of denk aan schade aan leidingen bij bouw- en loodgieterswerkzaamheden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar voor partijen die bij particuliere klanten over de vloer komen. De kans op schade is er altijd. Voorkom hoge financiële lasten, als gevolg van het niet afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven 

Het maken van fouten is menselijk. Jij of je medewerker maakt ze niet bewust! Toch kunnen de gevolgen van zo’n fout enorm zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerde keuze die gemaakt wordt op basis van het advies dat je anderen gegeven hebt, of bijvoorbeeld een duur erfstuk welke beschadigd raakt en nauwelijks te vervangen is. In zo’n geval heb je baat bij een aansprakelijkheidsverzekering. Het voorkomt namelijk dat je bedrijf in financiële nood terechtkomt. De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering wegen vaak absoluut niet op tegen de baten hiervan op het moment dat er schade veroorzaakt wordt door jouw bedrijf. 

Ook prettig aan een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is het feit, dat deze fouten van alle medewerkers dekt. Je hoeft dus niet per medewerker een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Veelgestelde vragen over een aansprakelijkheidsverzekering 

Niet altijd is duidelijk wat men dekt met een aansprakelijkheidsverzekering. Hieronder vind je een overzicht van vragen die vaak gesteld worden over dit type verzekering.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt beroepsfouten die door jou of een medewerker gemaakt worden en resulteren in (financiële) schade voor een opdrachtgever.  

Hoe werkt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de materiële schade dekt die veroorzaakt wordt door medewerkers van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een kostbaar onderdeel van iemands inboedel die beschadigd raakt bij werkzaamheden.

Waarom moet ik een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Het is sterk aan te raden om aansprakelijkheidsverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het helpt je te voorkomen dat je maandelijks te veel betaalt voor je verzekeringen.

Heb je vragen over Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten??

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren