Populaire sectoren om in te werken

Gepubliceerd door op

Mensen veranderen tegenwoordig best regelmatig van baan. Er is namelijk meer keuze dan ooit tevoren en we zien er ook meer van op verschillende social media websites. Veel sectoren zijn ook hard aan het groeien en er komen steeds meer bedrijven op de markt. In dit artikel kijken we naar wat de meest populaire industrieën zijn om in te werken. 

Logistiek

De logistieke sector doet het al jarenlang goed, aangezien Nederland enorm veel goederen importeert en exporteert. Er zijn wel wat problemen geweest in de sector door verschillende omstandigheden, maar dat houdt niet tegen dat mensen graag in deze sector werken.

Online gokindustrie

In oktober 2021 werd er een nieuwe wet ingevoerd in Nederland die online gokken legaal maakte. Sindsdien hebben veel online casino gokkasten een vergunning aangevraagd om hun spellen aan te bieden aan Nederlandse spelers. Daar wordt veel gebruik van gemaakt en daardoor is de markt hard aan het groeien. Wat deze sector ook populair maakt, is het feit dat er veel verschillende soorten banen in te vinden zijn. Van webdesigners tot cyber security tot klantenservice medewerkers, bijna iedereen kan wel iets vinden in deze online sector.

Horeca

Mensen houden ervan om uit eten te gaan of ’s avonds gezellig met vrienden ergens iets te gaan drinken. De horeca is een grote sector die nooit zal verdwijnen. Hoewel je inkomsten hier minder hoog kunnen zijn, afhankelijk van wat voor een werk je doet, ben je hier wel gegarandeerd dat het werk niet snel zal afnemen.

Fintech

In deze sector zijn veel nieuwe bedrijven en kleine startups te vinden. Het economische klimaat is perfect voor dit soort bedrijven en veel buitenlanders komen zelfs naar Nederland toe om hier hun bedrijf op te zetten. Financiële diensten en producten worden hier gecombineerd met de nieuwste technologieën om bijvoorbeeld apps voor bankieren, beveiliging bij banken en nog veel meer te ontwikkelen. 

Gezondheid en life sciences

Iedereen heeft wel een beeld bij gezondheid, maar life sciences kan wat vreemd klinken. Het is een belangrijke industrie die voor innovatie in de gezondheidszorg zorgt. Er worden verbindingen gemaakt tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Bovendien worden partnerschappen gestimuleerd. Met de opkomst van meer technologie, zal deze sector ook alleen maar groeien,

Energie

Nederland is steeds meer groene energie aan het opwekken, maar ook gewone energie is een grote sector die op de lange termijn nog zeker niet zal verdwijnen. Het is daarom dus een goede sector om werk in te zoeken. Vooral als je geïnteresseerd bent in groene energie en wilt helpen klimaatverandering tegen te gaan is dit een goede sector om naar te kijken.

Techniek

Er zijn bijna elke dag wel nieuwe technologische ontwikkelingen. Iedereen maakt gebruik van het internet en AI, cryptocurrency en andere technologieën worden steeds populairder. In Nederland zijn ook veel bedrijven die zich hiermee bezig houden en als je een beetje goed bent met computers, is dit een fijne sector om in te werken.

E-commerce

E-commerce is al jarenlang aan het groeien. Iedereen kan vanuit huis hun eigen e-commerce bedrijf opzetten, maar ook bestaande e-commerce bedrijven groeien enorm en hebben steeds meer werknemers nodig. Deze sector zal dus niet snel stoppen met groeien en is zeker de moeite waard om naar te kijken als je op zoek bent naar een baan waar je voor langere tijd kunt werken.

Bouw

Er is altijd wel werk te vinden in de bouw. Mensen hebben immers altijd ergens nodig om te wonen. Er zijn veel regels waar je hierbij te maken krijgt waardoor het allemaal wat lastiger wordt, maar er is in de bouwsector toch meer dan genoeg werk dat niet snel zal verdwijnen.

Productie

Wat betreft productie zijn we in Nederland altijd al heel goed geweest. Tegenwoordig werken we steeds slimmer door nieuwe technologieën te gebruiken om meer, sneller en goedkoper producten te produceren en verwerken. Maar dat betekent niet dat er geen mensen nodig zijn in deze industrie. 

Water

Nederland ligt voor een groot deel onder het zeeniveau. Hierdoor hebben we veel kennis over watermanagement die andere landen niet hebben. Er zijn veel grote bedrijven die hier geld mee verdienen en hier zal ook altijd werk te vinden zijn.
Dit zijn slechts een paar sectoren in Nederland die momenteel erg aan het groeien zijn. Binnen deze sectoren zijn er natuurlijk honderden verschillende banen en je zult gegarandeerd iets vinden wat bij jouw opleiding en achtergrond past.

Auteur
Met veel plezier doe ik research en schrijf ik artikelen omtrent beroeps- en werkgerelateerde onderwerpen. Heb je een leuk onderwerp voor mij of wil je meer van mij komen te weten, bekijk mijn profiel voor al mijn publicaties.

Plaats een reactie