Beroepen.nl » Opkomend Beroep: Virtueel Assistent(e)!
Beroepen Blog

Opkomend Beroep: Virtueel Assistent(e)!

virtueel assistent

In de steeds innoverende samenleving besluiten veel professionals zich in te schrijven als ZZP’er, omdat dit meer zelfstandigheid en vrijheid biedt, waardoor de passie met meer plezier uitgevoerd kan worden. Echter, dit zorgt voor bijkomende effecten, zoals een verhoogde werkdruk en nieuwe taken die te maken hebben met administratie, klantencontact en facturatie. In die gevallen kan een virtueel assistent inspringen en de ZZP’er begeleiden in die processen.

Een virtueel assistent is in de ruimste zin van het woord een assistent op afstand. Deze kan allerlei taken uitvoeren en zal in dienst staan van de zelfstandige of een klein bedrijf.

Wat doet een virtueel assistent?

Zoals gezegd worden telkens meer professionals ZZP’er. Hierdoor heb je meer vrijheid en kun je zelf je klanten uitkiezen en je werkuren indelen. Het hebben van een eenmanszaak brengt echter ook verantwoordelijkheden met zich mee: bijvoorbeeld het onderhoud van de financiële administratie en het werven en interacteren met (potentiële) klanten. Een zelfstandige tandarts kan hierbij bijvoorbeeld hulp gebruiken bij het maken en versturen van facturen en kan zich op die manier volledig richten op het werk waar hij zich graag op zou willen richten.

Werken als virtueel assistent

Werken als virtueel assistent is in deze tijd meer mogelijk dan ooit. Niet alleen doordat er telkens meer ZZP’ers bijkomen, maar ook omdat de wereld steeds meer in verbinding met elkaar staat. Op afstand voor iemand werken is makkelijker dan ooit door de steeds innoverende communicatiemiddelen. Jezelf opleiden tot virtueel assistent is daarom geen overbodige luxe die in de toekomst zeker van pas zal komen.

Hoe leid je jezelf op tot virtueel assistent? Door de grote verscheidenheid aan virtueel assistenten is er grote keuze aan opleidingen en cursussen die een opening bieden tot een carrière als virtueel assistent. Kijk bij jezelf waar jouw sterke punten liggen en volg in die richting een opleiding of cursus. Ben je bijvoorbeeld sociaal ingesteld? Dan kan je goed gaan werken als vertegenwoordiger van een onderneming op borrels en sociale gelegenheden.

Ben je goed met cijfers? Dan kun je als financieel medewerker aan de slag en kun je de financiële situatie van een bedrijf in kaart brengen en de facturatie op je nemen. Een onderdeel hiervan kan zijn het doen van de belastingaangifte.

Voor wie kun je werken?

In elke branche vind je zelfstandigen; dus kun je in elk beroepenveld aan de slag gaan. Je kunt dus werkzaamheden uitvoeren die het beste bij jou passen. De lijst van werkgevers loopt uiteen van fysiotherapeuten tot kunstenaars en hondenuitlaatdiensten. Logischerwijs zal in de toekomst deze lijst met potentiële werkgevers steeds langer worden omdat steeds meer personen en professionals de voordelen inzien van het hebben van een eenmanszaak.

Vacatures voor virtueel assistent

De lijst met werkgevers voor virtuele assistentie in Nederland is lang en om die reden zullen er ook veel virtueel assistenten vacatures online staan. Doordat iedere werkgever andere werkzaamheden zoekt, is het makkelijker dan ooit om jouw geleerde vaardigheden en talenten in te zetten als virtueel assistent in dienst van een zelfstandige of klein bedrijf.

Heb je vragen over Opkomend Beroep: Virtueel Assistent(e)!?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Opkomend Beroep: Virtueel Assistent(e)!', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren