Beroepen.nl » Interessante (bij)banen
Beroepen Blog

Interessante (bij)banen

bijbanen

Ben je geen brandweerman, zanger of profvoetballer geworden? Wil je wat anders doen gewoon voor de afwisseling in je leven of misschien als start voor een nieuwe toekomst. Begin dan klein en probeer het uit. Hieronder geven we je een aantal ideeën voor werk die je kunt combineren met de rest van je dagelijkse bezigheden.

Wil je het kantoor uit en de buitenlucht in dan kun je natuurlijk tuinman of boswachter worden. Of wanneer je je PADI duikbrevet hebt kun je golfbalduiker worden. Op de golfbaan is namelijk altijd dat voor de golfers zo vervelende watertje waar de bal overheen moet maar net in plonst. Dan komt de duiker van pas, meerdere keren per jaar wordt de vijver leeggehaald van ballen. Tweedehands golfballen leveren een aardig centje op.

Geen duikbrevet maar wel een snelle fiets? Waarom wordt je dan geen fietskoerier, de toekomst zit in de logistiek. Er zijn vele bedrijven en restaurants die gebruik maken van de diensten van fietskoeriers en bezorgers.

Ben je meer van de verrassingen dan is werken voor het TNO als proefpersoon een aanrader, er kan van alles voorbij komen, van langdurige studies om voedsel te testen tot eenmalige experimenten voor samenwerken op afstand. Modellen hoeven niet alleen mooi te zijn, er wordt ook gezocht naar mensen met een markant gezicht, mooie voeten of een maatje meer, er zijn heel veel bureaus die met een wijd spectrum aan typen modellen werken en geen inschrijfgeld vragen.

Deel je kennis met andere mensen of maak van je hobby je werk. Wanneer je uit wilt blinken in je werk wees er dan zeker van dat het je interesseert. Een opvallende carrièreswitch was die van Fatima Moreira de Melo, ex hockeyspeelster, die nu naast presentator ook professioneel pokercoach is. Reden voor deze job, behalve dat het erg leuk is, is dat het makkelijk te combineren valt met de rest van haar bezigheden.

Speel je piano of gitaar, ga dan lessen geven, dé manier om fluitend door het leven te gaan. Of huur een foodtruck en schrijf je in op een festival, kijk of kookkunsten ook bij het betalende publiek hun aftrek vinden. Is reizen jouw ideaal, zoek dan uit wat je moet doen om al reizend je geld te kunnen verdienen, bijvoorbeeld als reisblogger of door Engelse les te geven overal ter wereld. Daarnaast zou je als nanny aan de slag kunnen gaan in het buitenland.

Vanaf huis werken of flexibel werken is voor veel mensen een ideale oplossing. Daarom wil ik nog dieper ingaan op de online freelance wereld. Duidelijk is dat, wanneer je programmeer- of ontwerpkennis hebt of het wilt leren, je gebakken zit. Het leren werken met de bekendere ontwerpprogramma’s is niet zo heel ingewikkeld maar je moet er wel even aan gaan zitten en echt affiniteit mee hebben.

Iedereen heeft de mogelijkheid om een webnaam te registreren en toegang te krijgen tot makkelijke kant-en-klare ontwerp programmaatjes om waarmee je een site online kan zetten. Vaak wordt de hoeveelheid tijd die in dit ‘werkje’ gaat zitten onderschat. Het kan zijn dat die standaard site niet naar wens werkt, helemaal geen mensen aantrekt of onlogisch in elkaar zit. Dan komt de Webdesigner in actie en die zijn gewild. Alleen al in de site Upwork komen er 15.397 resultaten naar boven wanneer je op Webdesign zoekt, vooral werken met WordPress is gevraagd.

Ook wanneer je een voorliefde voor gaming hebt staan de deuren wijd open, zeker wanneer je specifieke gaming programmeerkennis hebt, maar ook wanneer je alles van games en de gamewereld weet, door bijvoorbeeld artikelen te schrijven over games in blogs.

Niet heel technisch, maar ook niet bang om nieuwe programma’s te leren? Zoek je wederom in dezelfde website op virtual assistant dan komen er 6.478 banen naar boven. Dit soort banen worden aangeboden door mensen die een eigen webshop, of AirBNB account hebben bijvoorbeeld. Hier is het van belang dat je e-mails en chats beantwoord, administratie bijhoud en boekingen helpt voltooien in boekingsprogramma’s. Het belangrijkste is dat je oog voor detail hebt en goed georganiseerd bent, want dat is de werkgever vaak niet. Er wordt vaak gevraagd naar ervaring in het werken met programma’s zoals Zendesk, maar dat is te leren.

Voor de creatieveling is er meer dan genoeg te doen. Hou je van tekenen dan kun je illustrator worden, of je eigen T-shirt ontwerpen en online verkopen. Voor schrijvers is er ook meer dan genoeg werk, bijvoorbeeld als content writer en fotografen kunnen op Instagram hun voordeel doen. Wil je bloggen dan helpt het dat je wat kennis hebt van SEO oftewel search engine optimization.

Dan zijn er nog veel online baantjes waar je een extraatje kunt verdienen zoals mystery shopper waar je een webwinkel aandoet en het hele proces van de koop moet beoordelen, of er zijn ook bedrijven op zoek naar mensen die zich met een extra account lenen voor nep-Facebook commentaren of andere beoordelingen geven online.

Nooit geschoten is altijd mis! Vooral positief blijven en doorzetten en open staan voor kritiek, we zijn nooit te oud om wat te leren.

Heb je vragen over Interessante (bij)banen?

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Interessante (bij)banen', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren