Beroepen.nl » Hoe vind je de juiste vacatures?
Beroepen Blog

Hoe vind je de juiste vacatures?

functiewaardering

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe baan, kun je niet aan het vergelijken van vacatures bij verschillende werkgevers ontkomen. Zoek je naar vacatures in Amsterdam, Rotterdam of bijvoorbeeld Den Haag, dan vind je al snel meerdere werkgevers die de gewenste functie aanbieden. Hoe vind je tussen deze vacatures de baan die bij jou past? Ga je voor een functie in de publieke sector, of geef je de voorkeur aan een baan in de commerciële sector? Tegenwoordig is het vinden van een geschikte vacature makkelijker geworden. Verschillende websites tonen een handig overzicht met de vacatures die momenteel beschikbaar zijn. Een voorbeeld van zo’n platform is Werkzoeken

Nieuwe functie of een nieuwe werkgever 

In je zoektocht naar geschikte vacatures is het allereerst zaak om te bepalen of je op zoek bent naar een nieuwe functie, of slechts naar een nieuwe werkgever. Door voor een nieuwe functie te kiezen, blijf je gemotiveerd en energiek. Het voorkomt dat je vastroest in een bepaald patroon. Ook van werkgever wisselen kan hieraan bijdragen. Een nieuwe werkgever zal processen op een net iets andere wijze aanpakken dan je bestaande werkgever. 

Vacatures in verschillende steden vergelijken 

Veel mensen zoeken hun werk zo dicht mogelijk bij huis. Zeker wanneer je kinderen hebt biedt dit voordelen. Je kunt echter overwegen om breder te kijken en bijvoorbeeld te zoeken naar vacatures in omliggende steden. Op deze manier is de kans groter dat je een werkgever vindt, die qua missie en visie bij je past. Het gaat bij het vergelijken van vacatures vaak niet alleen om de functie, maar zeker ook om de werkgever. Gaat het om een kleinschalige organisatie? Wil je werken bij een grote multinational? Ook de wijze waarop een organisatie is ingericht, verticaal of horizontaal, kan hierin bepalend zijn.

Solliciteer op verschillende vacatures 

Je merkt vaak pas of een organisatie bij je past, wanneer je een eerste gesprek met ze gevoerd hebt. Het is daarom verstandig om op verschillende vacatures te solliciteren. Probeer deze gesprekken relatief kort na elkaar te plannen. Dit maakt het makkelijker om de verschillende werkgevers met elkaar te vergelijken. Maak daarnaast een kort verslag na een gesprek. Wat zijn de plus- en minpunten van je mogelijke nieuwe werkgever? Een goed gevoel hebben bij een werkgever is cruciaal, om hier straks gelukkig te kunnen worden. Iets verder reis zou hierbij geen belemmerende factor mogen zijn. 

Informeer eens bij mensen in je kennissenkring 

Functieomschrijvingen zijn soms best vaag. Daarbij worden namen soms door elkaar heen gebruikt. Een adviseur kan bijvoorbeeld ook als projectmanager werken in kleine projecten, waarover deze advies heeft gegeven. Andersom zal van een projectmanager verwacht worden dat deze meedenkt. Informeer eens in je kennissenkring, om te kijken welke functies zij bij je vinden passen. Wellicht oefenen zij een functie uit, die ze ook bij jou vinden passen! Evenals dat zij wellicht tips kunnen geven over werkgevers. Het helpt je de juiste vacatures te vinden voor jouw volgende stap! Kijk alvast eens op het eerder genoemde platform, om te zien welke functies bij jou passen.

Heb je vragen over Hoe vind je de juiste vacatures??

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Hoe vind je de juiste vacatures?', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren