Beroepen.nl » Hoe maak je een CV?
Beroepen Blog

Hoe maak je een CV?

tips cv maken

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Hiervoor is het belangrijk dat je een goed cv maakt. Maar hoe maak je er een waarin je opvalt tussen alle andere sollicitanten? Hieronder vind je een stappenplan voor het maken van een goed en professioneel cv.

Persoonlijke gegevens

Allereerst is het belangrijk voor het bedrijf om te weten hoe ze je kunnen benaderen. Zet daarom deze persoonlijke gegevens op je cv:

  • Volledige naam
  • E-mail
  • Telefoonnummer
  • Adres
  • Geboortedatum

Zet ook een pasfoto op je cv, als je denkt dat dit relevant is voor de baan waarop je solliciteert. Zet er verder eventueel links naar je website of social media op, als dit relevant is voor het bedrijf om dit te zien. Het is slim om te vooraf te kijken of jouw social media geschikt is. Zo niet, scherm deze dan af. Voor sommige functies is het ook handig om te weten of je een rijbewijs hebt. Vermeld dit er dan ook op.

Ervaring

Daarnaast wil een bedrijf weten wat je al kan. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom je een cv maakt. Daarom schrijf je in het volgende gedeelte al je ervaring zoals:

  • Opleiding(en)
  • Werkervaring
  • Vaardigheden
  • Talen
  • Cursussen

Je kunt je oude werkgevers ook vragen om een referentie voor je te zijn. Zo kan het bedrijf waar je solliciteert zien dat je een goede werknemer bent!

Onderscheid jouw cv van de rest

Wanneer veel mensen solliciteren op dezelfde baan is het belangrijk om op te vallen. Dit doe je bijvoorbeeld door een korte inleiding over jezelf te schrijven. Hierin stel je jezelf kort voor aan de lezer. Ook kan je je interesses toevoegen aan je cv. Dit maakt het net iets persoonlijker en zo ziet je toekomstige werkgever wat voor persoon jij bent. Je maakt het ook leuker voor de lezer om het document door te lezen.

Maak je cv online

Een andere manier om op te vallen is door een mooie layout te gebruiken, in plaats van een simpel Word-document. Ben je nou geen vormgever en weet je niet goed hoe je dat zelf kunt doen? Maak hier snel en makkelijk je cv. Vul hier al je gegevens stap voor stap in en hij is binnen 15 minuten klaar!

Aan de slag

Een cv maken is heel gemakkelijk. Vul je persoonlijke gegevens in en beschrijf al je ervaring op werkgebied. Tot slot zorg je dat je opvalt tussen de andere sollicitanten door middel van een professioneel template. Nu is het tijd om jouw cv te versturen. Vergeet je niet om een sollicitatiebrief mee te sturen? Veel succes!

Heb je vragen over Hoe maak je een CV??

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Hoe maak je een CV?', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren