Beroepen.nl » Hoe kan jij je verder ontwikkelen als professional in de zorg?
Beroepen Blog

Hoe kan jij je verder ontwikkelen als professional in de zorg?

werkverhalen juridische sector

Vanuit de techniek een stap naar de zorg zetten doe je zo

Mogelijk ben je momenteel werkzaam als engineer of bijvoorbeeld IT’er, waarbij het werk wat je dagelijks uitvoert steeds minder goed aansluit bij je interesses. Het kan een goede reden zijn om een omscholingstraject te overwegen. Een omscholingstraject helpt je niet alleen werk te vinden wat beter past bij je interesses en persoonlijke doelen. Ook draagt het bij aan je duurzame inzetbaarheid. Mocht er op termijn een functie wegvallen, dan kun je makkelijker overstappen naar een andere branche dan collega’s met dezelfde functie. Het is één van de redenen dat de Nederlandse overheid dit jaar het STAP-budget introduceerde. Een branche die momenteel naarstig op zoek is naar nieuwe mensen, is de zorg. Kijk eens naar de verschillende post hbo opleidingen zorg, om te zien of het werk in de zorg jou aanspreekt. 

Post hbo opleidingen in tal van verschillende soorten 

Wie kiest voor een post hbo opleiding heeft de keuze uit tal van verschillende soorten opleidingen. Niet alleen in de richting van de zorg wordt een groot aantal opleidingen aangeboden. Kijk bijvoorbeeld ook naar opleidingen op het gebied van economie, management en sales. Om hierin de juiste keuze te maken is het verstandig om je voor het inschrijven op een post hbo opleiding te oriënteren. Waar liggen jouw interesses? Welke beroepen spreken je het meeste aan? Welke van je karaktertrekken zeggen iets over een functie die goed bij je zou passen? Probeer dit niet in je eentje te doen; informeer ook eens bij de mensen om je heen wat zij een geschikte opleiding voor je vinden. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken als je een functie als engineer loslaat voor iets heel anders. 

Blijf jezelf ontwikkelen in je professionele carrière 

Nadat je een opleiding op het ROC, de hogeschool of universiteit hebt afgerond is het verleidelijk om het leren achter je te laten. Dit is echter onverstandig! De huidige digitalisering en automatisering, waar je als engineer of IT’er dagelijks mee geconfronteerd zal worden, zet zich de komende jaren verder door is de verwachting. Het maakt dat sommige functies in de toekomst weg zullen vallen. Door te blijven leren en jezelf voortdurend te ontwikkelen middels opleidingen en cursussen, is het straks makkelijker om een nieuwe baan te vinden. Daarbij heb je op deze manier een brede basis, wat je helpt bij het switchen van functie; binnen dezelfde branche of naar een andere branche. 

Heb je vragen over Hoe kan jij je verder ontwikkelen als professional in de zorg??

Heb je het artikel zojuist gelezen, maar zit je nog met vragen omtrent 'Hoe kan jij je verder ontwikkelen als professional in de zorg?', of wil je graag een opmerking toevoegen? Laat die dan hieronder achter. Wij en andere bezoekers zullen proberen zo snel mogelijk jouw opmerking of vraag te beantwoorden!

Klik hier om te reageren