De 6 beste online beroepen

Gepubliceerd door op

Online werken is steeds normaler aan het worden en er is ook een hoop online te doen. Je hoeft niet je geld te verdienen met online betting of andere risicovolle manieren. Er zijn echte beroepen die je online kan uitvoeren. Wij hebben de beste zes voor je verzameld. 

Blogger

Als je goed bent in verhalen schrijven over verschillende onderwerpen en bijvoorbeeld zelf een website wil beginnen, dan kan je gaan bloggen. Schrijf over dingen die mensen interessant vinden op een leuke manier en trek zoveel mogelijk bezoekers naar je website. Een constante stroom aan bezoekers betekent dat het tijd is voor het sluiten van samenwerkingen met bedrijven die bij je blog passen. Je kan de producten aanraden of er iets over vertellen. Klikt iemand op de link in het artikel? Dan krijg je een bepaalde commissie. Dit kan oplopen tot een leuk maandelijks bedrag.  

Online moderator

Iedereen is continu bezig met het plaatsen van review en meningen online. Social media, websites en fora worden ermee vol gezet. Als online moderator kan je de berichten verwijderen die niet relevant zijn of een bepaalde grens overschrijden. Online moderators helpen mensen met vragen op de fora en kunnen de gebruikers naar de juiste plekken verwijzen. Een ideale bijbaan voor een student. 

Transcribent

Kan je snel en efficiënt werken? Goed luisteren en snel typen? Online transcribent is dan misschien wat voor jou. Je zet audiobestanden om in geschreven tekst. Dit duurt langer dan je denkt en als je er goed geld mee wilt verdienen dan moet je snel werken. De sprekers zijn soms slecht te verstaan en een opdrachtgever wil vaak dat je alles letterlijk uitschrijft. Niet voor iedereen, maar online transcribent kan goed verdienen. 

Virtueel assistent

Alle grote bedrijven hebben assistentes die helpen met het inplannen van afspraken, sturen van e-mails en eigenlijk alles regelen rondom de bazen. Dit kan je nu ook virtueel doen. Help met de boekhouding, administratie en vele andere dingen vanaf je laptop. Afhankelijk van het bedrijf kan je ook de e-mailmarketing doen en de website beheren. Een baan die mogelijk heel veel geld op kan leveren. Een goede VA is moeilijk te vinden en bedrijven hechten veel waarde aan de juiste persoon. 

Webshop Eigenaar

Altijd al je eigen winkel willen hebben? Open een webwinkel en verkoop wat je ook maar wilt. Ontwerp je eigen kleding, verkoop sportspullen of dieren eten. Het maakt niet uit wat je doet. De mogelijkheden online zijn eindeloos. Je hoeft geen winkelpand te huren en in sommige gevallen heb je ook geen voorraad nodig. In dit geval werk je samen met een tussenpersoon die de verzending voor je regelt. 

Vertaler

Vertalers zijn vaak mensen die meerdere talen spreken en dus volledig beheersen. In een ander geval heeft iemand een taal zo goed aangeleerd dat ze dit kunnen gebruiken in combinatie met hun eigen moedertaal. Professionele vertalers moeten een opleiding volgen voordat ze ergens aan de slag kunnen. Op het vliegveld wordt er gebruik gemaakt van vertalers die telefonisch een gesprek begeleiden zodat beide kanten elkaar verstaan. Spreek je twee talen en heb je de kennis om als vertaler te werken? Dan kan dit goed vanuit huis.

Auteur
Met veel plezier doe ik research en schrijf ik artikelen omtrent beroeps- en werkgerelateerde onderwerpen. Heb je een leuk onderwerp voor mij of wil je meer van mij komen te weten, bekijk mijn profiel voor al mijn publicaties.

Doe mee met het gesprek! Er zijn al 1 reacties op: “De 6 beste online beroepen”

Plaats een reactie