Influencer

Opleidingsniveau:

Vanaf Array

Salarisindicatie:

€ 500 - 10000

Arbeidsmarkt:

Onbekend

In het kort ...

Een influencer is een persoon die via sociale media platforms invloed uitoefent op een groot publiek door het delen van persoonlijke ervaringen, meningen of levensstijl, vaak met het doel producten of diensten te promoten.

Welke benaming gebruik jij voor een influencer? Want ook voor dit beroep zijn er verschillende bewoordingen en gerelateerde beroepen te vinden. Hier vind je ons overzicht: content creator, social media persoonlijkheid, online persoonlijkheid.

Een paar jaar geleden was het woord nog niet bekend, inmiddels is het een gewild beroep: influencer. Bij de term denken veel mensen gelijk aan mode-popje op Instagram, of een vlogger. Maar wat is dat nou, een influencer? Hoe ziet de werkdag van een influencer eruit? En wat verdient dat influencen nou eigenlijk?

Ben jij enthousiast, flexibel en stressbestendig? Vind je het leuk om de hele dag met honderden mensen in contact te zijn? Niet bang om je leven publiek te maken? Beschik je over een creatief brein en vind je het leuk om content te creëren? Dan is het beroep influencer zeker iets voor jou.

Wat is een influencer?

Om influencer te worden is er één centraal element wat vergaard moet worden: invloed. Bij het wat meer algemene beeld van de influencer vindt deze invloed over het algemeen plaats op social media. Deze invloed wordt verdiend: de start van influencer zijn ligt meestal bij een interesse in een bepaald onderwerp of een bepaalde levensstijl. Ben jij bijvoorbeeld mega enthousiast over koken of persoonlijke financiën? Maak content over je passie en deel deze met je volgers. Deze influencers, die echt vanuit hun passie zijn gestart, zijn de echte authentieke influencers. Zij hebben verstand van zaken en creëren relevante content.

Naast het vergaren van volgers en invloed, is ook de band met deze volgers zeer belangrijk. Volgens de ‘letterlijke’ definitie van influencer heb je immers pas invloed als je het gedrag van je volgers kunt beïnvloeden. In de markt wordt deze invloed vaak gedefinieerd door het Engagement Rate (ER), ofwel het percentage volgers dat actief (en dus engaged) met je content aan de slag gaat.

Soorten influencers

Influencers zijn er in alle soorten en maten. Zij beginnen met hun passie, maken vervolgens content en verspreiden die via social media en vergaren zo een betrokken doelgroep. Sommige influencers richten zich op eten, op mode, op fitness of op gezondheid, en sommige op allemaal tegelijk. Sommigen anderen richten zich heel specifiek op een bepaalde niche. Zij hebben vaak een wat kleiner publiek, maar deze volgers zijn des te meer betrokken. Omdat de onderwerpen zo uiteenlopen kijken we vaak naar een andere parameter van invloed: de grootte van het publiek.

Allereerst zijn er de mega influencers (1 miljoen+ volgers). Dit zijn de alom bekende celebrities, een groot deel van hun leven staat sowieso al in de schijnwerpers. Volgers krijgen een exclusieve blik in hun leven door middel van social media posts. Door hun grote bereik en hun bekendheid kunnen mega influencers goed zorgen voor merkbekendheid, of de associatie met een merk verbeteren. Doordat het volgersaantal hoog ligt is hun publiek heel uitgebreid en verschillend. Mega influencers richten zich dus over het algemeen niet op een bepaalde niche.

Daarnaast zijn er de macro influencers (100.000+ volgers). Deze groep behoort vaak tot de “early influencers” en hebben inmiddels invloed ook buiten hun social media bereik. Zij worden langzaam ook bekend bij het grote publiek, en zullen her en der ook via andere media te bewonderen zijn. Ze hanteren een professionele werkwijze en verkiezen massacommunicatie boven doelgerichte influencer marketing. Vaak zijn deze influencers wel begonnen met het focussen op een bepaalde niche, maar hebben ze met de uitbreiding van hun publiek ook hun eigen scope verbreedt.

Een volgende classificatie zijn de meso influencers (50.000 – 100.000 volgers). Zij liggen, zoals je kunt zien, tussen de micro-influencers en macro-influencers in. Zij hebben wél nog de tijd en middelen om op hun volgers te reageren, waardoor hun Engagement Rate hoger ligt dan bij de macro-influencers. Echter zijn zij qua populariteit al ruim boven de zeer specifieke micro-influencers uitgestegen. Deze kwaliteiten, en het feit dat ze professioneler zijn dan micro-influencers, zorgen ervoor dat ze zeer populair zijn bij adverteerders.

Als laatste zijn er de micro- en nano influencers. Deze groep influencers heeft een klein publiek (500-100.000 volgers) en staat daarmee een stuk dichter bij de “normale” mens. Juist deze uitstraling zorgt ervoor dat deze influencers een ongelofelijk sterke band met hun doelgroep hebben. Zij kunnen veel tijd besteden aan hun beperkte publiek, en voelen meer als een goede vriend of familie-lid dan als een onbekende op social media. Met deze kleine doelgroep hebben de influencers zich ook specifiek gericht op een niche, waarin zij kennis delen.De nano influencers zijn de grootste groep influencers, met het kleinste bereik. Zelf beschouwen ze zich niet als influencers, maar zijn het wel. Het gaat hier voornamelijk om “gewone” gebruikers.

Competenties en vaardigheden van een influencer

Als influencer zijn er specifieke competenties en vaardigheden nodig om succesvol te zijn:

  1. Creativiteit en originaliteit: Het vermogen om unieke en aantrekkelijke content te creëren die aansluit bij je doelgroep.
  2. Communicatievaardigheden: Sterke verbale en schriftelijke vaardigheden zijn essentieel, vooral voor het effectief overbrengen van boodschappen en het opbouwen van een relatie met je publiek.
  3. Kennis van social media en marketing: Begrip van verschillende socialemediaplatformen en hoe je deze kunt gebruiken om je bereik en impact te vergroten.
  4. Netwerkvaardigheden: Het vermogen om relaties op te bouwen met merken, volgers en andere influencers.
  5. Zelfpromotie en personal branding: Kennis van hoe je jezelf als merk kunt presenteren en promoten.
  6. Analytische vaardigheden: Het kunnen analyseren van data en inzichten om je strategie te verbeteren en je doelgroep beter te begrijpen.
  7. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: De digitale wereld verandert snel; aanpassingsvermogen is cruciaal.

Past het beroep van influencer bij mij?

DISC-type

Wil jij graag weten of je wel het juiste DISC-type bent voor het beroep influencer? Houd er rekening mee dat sommige van deze aspecten, zoals Enneagram type, DISC kleur en MBTI type, subjectief en niet specifiek voor elk beroep zijn.

Rood (Dominantie - D):

Kenmerken: Assertief, resultaatgericht, vastberaden, risiconemend.

Geschikt voor beroepen waarin leiderschap, snelle besluitvorming en het overwinnen van uitdagingen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: CEO, manager, ondernemer, advocaat, verkoopdirecteur.

Geel (Invloed - I):

Kenmerken: Sociaal, enthousiast, overtuigend, optimistisch.

Geschikt voor beroepen waarin sociale interactie, overtuigingskracht en teamwerk essentieel zijn. Bijvoorbeeld: marketingprofessional, PR-medewerker, verkoper, leraar, evenementenplanner.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel bepaalde DISC-kleuren kunnen corresponderen met kenmerken die nuttig zijn in bepaalde beroepen, individuen met een verscheidenheid aan DISC-typen succesvol kunnen zijn in allerlei soorten werk. DISC is meer een hulpmiddel voor zelfbewustzijn en teamdynamiek, en minder een strikte richtlijn voor beroepskeuze.

Weet je niet zeker wat voor DISC-type jij bent, doe dan een DISC persoonlijkheidstest!

Enneagram Type

Of wil jij juist graag weten of je wel het ideale Enneagram-type bent voor het beroep influencer?

Type 3 - De Presteerder:

Kenmerken: Doelgericht, succesvol, adaptief.

Geschikt voor beroepen waarin prestatie en doelbereiking belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: bedrijfsleider, marketeer, advocaat, verkoper.

Type 7 - De Enthousiast:

Kenmerken: Avontuurlijk, veelzijdig, optimistisch.

Geschikt voor beroepen die variatie, creativiteit en energie vereisen. Bijvoorbeeld: eventplanner, reisleider, marketeer, ondernemer.

Hoewel bepaalde Enneagramtypes goed passen bij sommige banen of beroepen, kan iedereen met elk Enneagramtype in veel verschillende beroepen succes hebben. Het Enneagram helpt vooral bij zelfkennis en kan je daarbij helpen bij kiezen van een baan.

Weet je niet zeker wat voor Enneagram-type jij bent, doe dan een Enneagram test!

MBTI Type

Ook als je wil weten of jij wel het MBTI-type bent voor het beroep influencer vind je hier!

ENFP (Campagnevoerder):

Kenmerken: Warm, enthousiast, creatief.

Geschikt voor marketing, journalistiek, counseling, onderwijs.

ESFP (Entertainer):

Kenmerken: Energiek, enthousiast, sociaal.

Geschikt voor entertainment, toerisme, verkoop.

Het is belangrijk om te onthouden dat MBTI-persoonlijkheidstypen algemene richtlijnen zijn en dat individuen van elk type succesvol kunnen zijn in een breed scala aan beroepen. Persoonlijke interesses, vaardigheden en andere factoren spelen ook een grote rol bij het kiezen van een carrière.

Weet je niet zeker wat voor MBTI-type jij bent, doe dan een MBTI test!

Relevante opleidingen

Wat betreft opleidingen, er is geen formele ‘influencer’ opleiding, maar cursussen in digitale marketing, communicatie, grafisch ontwerp, fotografie, en videoproductie kunnen zeer relevant zijn. Ook zijn er online workshops en cursussen die zich specifiek richten op het bouwen van een merk op sociale media.

Werkdag van een influencer

De werkdag van een influencer verschilt van dag tot dag. Zij zijn immers creatieve freelancers, en ZZP’ers pur sang. Onderschat niet het werk dat komt kijken bij het maken van content: zeker wanneer er gefilmd of gefotografeerd moet worden heeft de werkdag van een influencer nogal wat voet in de aarde. Naast het produceren van de content moet er ook nog een hoop bewerkt en gefinaliseerd worden, en heeft een influencer ook te maken met een strakke content planning en strategie. Zie het als een content marketing strategie van een bedrijf dat dagelijks moet worden bedacht, geproduceerd, uitgewerkt en gerapporteerd.

Naast het creëren en bewerken van de content is de influencer ook heel wat tijd kwijt aan het administratieve deel. Zij worden door honderden merken benaderd, en moeten hier een selectie van zien te maken die bij ze past. Daarnaast dienen ze met veel partijen het contact zien te onderhouden, en hebben ze veel verschillende samenwerkingsovereenkomsten of contracten met verschillende partijen. Ook de financiële administratie wordt over het algemeen door de influencer zelf uitgevoerd.

Dat is de zakelijke kant van het werk – en dan is er er ook nog het social! De influencer is een voorbeeldfiguur voor veel van zijn of haar volgers, en kan dus dagelijks rekenen op vele reacties, vragen, uitnodigingen en ga-zo-maar-door. De influencer wilt graag de contacten met zijn of haar doelgroep goed onderhouden. Zij zorgen immers voor de invloed, en ook de ER moet op niveau blijven.

Als influencer, zeker beginnend influencer, ben je veel op jezelf aangewezen. Je moet zelfstandig zijn, ondernemend, flexibel en extreem goed plannen. Het belangrijkste van alles is je passie en motivatie om content te creëren voor je doelgroep. Daar moet je werkdag mee beginnen, en mee eindigen.

Hoeveel verdient een influencer?

Zoals je inmiddels hebt gelezen is het zijn van influencer niet “een beetje op Instagram posten en geld krijgen.” Ook geld verdienen met influencer zijn is nogal een bewerkelijk proces: je kunt immers pas wat vragen voor de posts die je levert, wanneer je wat invloed hebt vergaard. Daarnaast wordt jouw tarief bepaald door jouw kwaliteit van content, de band met je doelgroep, jouw ervaring en je bereik. Voor sommige samenwerkingen ontvangen influencers misschien alleen wat producten, en wanneer er voor de content betaald wordt verschilt dit per influencer. Dat loopt in de meeste gevallen uiteen van enkele tientallen euro’s (micro-influencers) tot enkele duizenden euro’s (macro-influencers) per post. Ook is het belangrijk dat je oplet dat je niet te veel betaalde samenwerkingen doet. Je volgers kunnen dat verkeerd opvatten – en een sell-out volgen wil natuurlijk niemand.

Influencer vacatures?

Vacatures voor influencers worden meestal niet op traditionele wijze geadverteerd. In plaats daarvan vinden samenwerkingen vaak plaats via netwerken, sociale media, of via bureaus die gespecialiseerd zijn in influencer marketing. Platforms als Instagram, YouTube, TikTok en LinkedIn kunnen gebruikt worden om jezelf te profileren en contact te leggen met potentiële samenwerkingspartners. Veel influencers beginnen zelfstandig en bouwen hun eigen merk en volgersbasis op. Het vinden van sponsordeals en samenwerkingsverbanden hangt vaak af van je zichtbaarheid en betrokkenheid op sociale media.

Veelgestelde vragen

Influencers zijn vaak actief op platforms zoals Instagram, YouTube, TikTok, en Facebook. De keuze van het platform hangt af van de aard van de content, de doelgroep en persoonlijke voorkeur. Elke platform heeft zijn eigen unieke kenmerken en manieren om het publiek te bereiken.

Verdiensten komen meestal uit samenwerkingen met merken, waarbij influencers betaald worden om een product of dienst te promoten. Andere inkomstenbronnen zijn affiliate marketing, het verkopen van eigen producten of diensten, advertentie-inkomsten van YouTube-video’s, en sponsoring of partnerschappen.

Belangrijke vaardigheden omvatten creativiteit, uitstekende communicatie- en netwerkvaardigheden, kennis van sociale media marketing, fotograferen en videobewerking, en een goed begrip van je doelgroep. Ook is het essentieel om authentiek en consistent te zijn in je online aanwezigheid.

Uitdagingen kunnen zijn het voortdurend moeten bedenken van nieuwe content, het omgaan met kritiek of negativiteit online, het onderhouden van de betrokkenheid van het publiek, en het vinden van een balans tussen authenticiteit en commerciële samenwerkingen. Het kan ook een uitdaging zijn om een stabiel inkomen te genereren, vooral in het begin.

Plaats een reactie